Ugrás a fő tartalomra

Ház,virág







Összevakartam még egy bébiszettrevalót kedvenc anyaimból,kár,hogy nincs több belőlük.

Am mai adunat bucăţele din materialele mele preferate cât să ajungă pentru o păturică şi o pernă.

Megjegyzések

zazálea üzenete…
Nem ide tartozik, de ide tudok írni:szeretem megnézni, ki mit olvas, sok mindent le lehet szűrni belőle. Nagy örömmel láttam, hogy van néhány közösünk (Böll, Vámos,...),de egy könyvre kiváncsi lennék, mert nem ismerem. Erica Jong: Rettegés a repüléstől. Ez miről szól?
Még egy: Nádas Pétert ezen könyvét keresem egy ideje, de nem találom, viszont ezzel kapcsolatban a kérdésem: ismered Polcz Alaine könyveit?
zazálea üzenete…
Igen,a babyquilt is kedves. :):):)
Szeretem, amikor azt írjátok, hogy "összedobtam" valamit... :)
KicsiKató üzenete…
Nagyon tetszik a párna tűzése!!! És az is, hogy most döbbentem rá, a párnáknál, takaróknál szerintem már 90%osan felismerném a munkáidat:))))
katafolt üzenete…
Zazálea,néha(szinte mindig) sürget az idő,olyankor összedobok,bár szívem szerint inkább szöszmötölnék...

A könyvekről.

A rettegés a repüléstől,ha tömören akarok fogalmazni,leginkább a szexről szól.Olyan,mint a Szex és New York,csak jobb.Azért nem csak...
Kedvenc passzusom a könyvből:
"Vannak a világon vidám emberek,akikben szemlátomást több az életerő,mint a többiekben.Ez azért van,mert nem pazarolják el elfojtásokra és önbecsapásra.A boldogtalanság nem hobbi,hanem egész napos kemény munka."

Polcz Alaine-t 8 éve olvastam először,amikor meghalt egy barátnőm kisfia.Ő ezekkel a könyvekkel gyászolt és engem nagyon megrendített,hogy milyen sokat segítettek neki ezek a könyvek.Azóta nagyon szeretem és rendszeresen újraolvasom.Vajon miért nem írtam...?

Ezt a Nádast a könyvtárban találtam.Nagyon szép is a könyv,már külalakjában:minden második oldalon egy hatalmas platán fényképe-tudjuk,hogy Nádas szakmája szerint fotós.
Ez a könyv nálam rekorder:hazahoztam de.fél tízkor,akkor még az előszobában volt a tulipános ládám,lehuppantam,hogy belenézzek,és...ott helyben kiolvastam.És aznap még kétszer.


Kicsikató,igen,felismerhető,nézőpont kérdése,hogy mit mondunk erre,azt,hogy van saját stílusa,vagy azt,hogyegy lére megy :-).Ilyenkor ismerem fel a korlátaim.
martimez üzenete…
Ez is nagyon hangulatosra és "franciásra" sikerült(ott is sok helyen láttam ezt a színösszeállítást),hol vetted a virágos anyagot?
katafolt üzenete…
Köszi,Márta,a virágos anyagot évekkel ezelőtt vettem valamelyik turiban, nagyon sok volt benne,talán 2o m.
KicsiKató üzenete…
Szerintem stílus és nagyon klassz, hogy ott van veled, benned:))
Piroseper üzenete…
Ez a szett is nagyon szuper lett! A könyvek meg felkeltették az érdeklődésemet, úgyhogy ha lesz egy csöppnyi időm utánuk nézek. :)
katafolt üzenete…
Majd mesélj,hogy tetszettek !
Szera üzenete…
Nagyon tetszik!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Bigger

 Legyen végre bejegyzés is szegény, elhanyagolt blogomban! Csak röviden, mert idő, az nincs: született egy nagyobb bébitakaró. 93 x 128 cm ( a tőlem megszokott 80 x 110) Lesznek még ilyen nagyobbak, mi több, mostantól ez a méret is rendelhető. Több kép, ár a boltban. În sfîrşit o însemnare pe blogul meu părăsit! S-a născut un model nou: un baby quilt mai mare,de 93 x 128 cm ( modelul obişnuit are 80 x 110 cm). Vor mai fi şi altele, mai mult, de acum  şi această mărime se poate comanda. Mai multe poze şi preţ în magazin.

Sajtó-interviu :) II

Interjúk hete van , úgy lehet :) E săptămâna interviurilor , se pare :) 

Inextex Kaposvár

Már két napja hazajöttem Kaposvárról,idő és fényképek hiányában nem sokat tudok mesélni és mutatni.Nagyon jó volt,bár nagyon fárasztó is. A konferencia egyik legemlékezetesebb pillanata számomra Ardai Ildikó előadása volt a székely festékes szőnyegekről.Megtaláltam azt a videót,amelynek részletei az előadást kísérték. Remélem,később majd fogok tudni mutatni fotókat a kiállításról is.Én nem fotóztam,de valahogy jobb is volt így:sokkal jobban meg tudtam figyelni mindent és ami tetszett,azt jó mélyen bevéstem. M-am întors duminica de la Kaposvár,în lipsă de timp şi fotografii nu pot să povestesc şi să arăt prea multe.Una dintre cele mai interesante momente pentru mine de la conferinţă a fost prezentarea artistei Ardai Ildikó despre covoarele secuieşti. Am găsit videoul care ilustra prezentarea. Sper ca mai tîrziu să vă pot arăta şi poze de la expoziţie.Eu nu am făcut nici o poză,din păcate,dar poate că era mai bine aşa fiindcă m-am uitat îndelungat la tot ce m-a interesat şi am reuşi