2010. november 30., kedd

Dilemma

 Nem tudom rávenni magam, hogy arcot hímezzek a párnán pihenő manóknak. Szerintetek kellene?

 Nu mă pot convinge să brodez faţa spiriduţilor de pe perne. Voi ce credeţi, ar trebui?

LovasMost ez a kedvencem. Megy is hamar a boltba.

Preferatul meu actual. Pleacă repejor în magazin.

2010. november 29., hétfő

Manók manóknak Ez a két manó Andihoz utazik. Szeretni fogják ott őket, gondolom :)

Cei doi pleacă la Andi. Cred că voi fi iubiţi acolo :)

2010. november 27., szombat

Haj


Megtaláltam a tökéletes babahajnak valót: kell hozzá egy sosem hordott  barna-rózsaszín
pulcsi, gyapjú-műszál keverék,  és egy pihenős délután. Lemértem, a három frizura 5 óra alatt készült el....piszok neház volt bontani ezt a fonalat. Lesz baba is hamarosan.

 Am descoperit materialul ideal pentru părul păpuşilor printrun pulover roz-maro mai vechi însă nepurtat vreodată, din fire amestec lană-poliester şi o după amează de far niente. Am verificat, am petrecut exact 5 ore cu coafura celor trei... tare greu s-a desfăcut acest fir.
Urmează să arăt şi păpuşi.

Tarka macska Nem is értem, hogy lett ez a párna ilyen harsány...biztos, hogy én varrtam?! A legfurcsább, hogy tetszik ;-)
A boltban. De neînţeles cum a ieşit atît de ţipătoare perna asta...sigur e lucrarea mea ?! Ciudat dar  îmi place ;-)
În magazin.

2010. november 26., péntek

OlvasZsuzsi ismét olvas, most egy másik táskán (a boltban). És varrtam megint könyvjelző-babát.

Sue citeşte din nou, acum pe o altă geantă (în magazin). Şi am făcut iarăşi păpuşă-semn de carte.

2010. november 25., csütörtök

Boci :)

 

...és az miért van, hogy fotózás végén veszem észre, hogy erről a bociról bizony hiányzik valami ? ;-)

...şi cum se face  că abia la sfîrşitul şedinţei foto observ că lipseşte ceva  de pe această văcuţă ? ;-)

2010. november 23., kedd

Új ruhábanKarácsonyra átöltöznek a manók :). Több kép a boltban.

Spiriduşii s-au îmbrăcat de Crăciun :) Mai multe poze în magazin.

2010. november 22., hétfő

HatékonyságEz a poszt azoknak szól, akik irigyelni szokták a gyorsaságomat. Íme elkészült egy takaró, amit pár nappal... húsvét előtt kezdtem el. Hogy miért ilyen tarka? Mert volt nekem ez az életnagyságú eprekkel díszített anyagom és be kellett bizonyítanom, hogy nem is volt akkora hülyeség megvenni.
A boltban.

Acest post e dedicat celor care obişnuiesc să mă invidieze pentru faptul că lucrez relativ repede. Iată o pătură începută cu cîteva zile înainte de ...paşti. De ce e atît de colorată ? Fiindcă am avut acest material cu căpşuni de mătime naturală şi trebuia să-mi demonstrez că nu l-am cumpărat degeaba :).
În magazin.

2010. november 19., péntek

Kék angyal Minden évben varrok kék angyalt. Soha nem határoztam el, hogy ez márpedig így lesz, nem is nagyon tervezem, de azért elkészül mindig, szinte magától ( és főleg valami helyett, valami határidős helyett, csakis). Most ilyen. Megy repül is a boltba.

În fiecare an cos şi un Înger albastru. Nu am decis să fie aşa, nici nu am plănuit, dar parcă se face singur ( şi mai ales în locul altuia, în locul a ceva de termen), an de an. Aşa a ieşit cel de acum. Pleacă zboară în magazin.

2010. november 17., szerda

Játék FruzsináértVrei să cîştigi această păpuşă adorabilă?Lasă un comentariu pe blogul Hendimédi unde răspunzi la 2 întrebări: cui ai dărui păpuşa în caz dacă n-ai vrea s-o păstrezi pentru tine şi care dintre creaţiile mai vechi de pe blogul ei îţi place cel mai mult.

2010. november 14., vasárnap

2010. november 13., szombat

Angyal, szívzseb, Aurora Az egyszerűsített adventi kalendáriumom hagyományos karácsonyi színekben készült most.
Lesz natúrban és kékben is.
 S hogy hogy jön ide Aurora? A múlt héten szervízben volt a masina, mert levarrtam a hatmillió öltést. Pontos statisztikával jön vissza mindig, amiből megállapíthattam, hogy márciustól mostanig (akkor volt négymillió az öltészám), összesen 4, mondom négy percet használtam a BSR-t. Ahhoz képest, hogy kimondottan miatta választottam Bernina Aurorát két éve...így most csakazértis BSR-el kukacoltam.
Szép, egyenletes öltésekkel varr, persze, de van valami, amit nagyon nem szeretek nála: az a böhöm talp mindent eltakar, alig látom, merre tartok. Nyilván ezért nem használtam mostanában.
 Aurora-tulajdonosok, ti gyakran varrtok BSR talppal? És ha igen, melyik változatot használjátok gyakrabban, a BSR egyet vagy a BSR kettőt?
És még egy kérdés: kiváncsi lennék, másnál mennyi az aktív varrási idő. Nekem valahogy furcsa, már-már hihetetlen, hogy a több, mint hatmillió öltést csupán 174 óra alatt produkáltam...Két év alatt, hmmm.


 Modelul meu de calendar de crăciun last minute acum în culori tradiţionale de crăciun. Va urma şi în culori natur şi în albastru.
Şi cum ajungem la Aurora? Simplu. Maşina mea de cusut a ajuns în service săptămîna trecută fiindcă am trecut de 6 milioane de cusuturi. De acolo revine cu statistici amănunţite, din care am aflat că din martie ( atunci am trecut de 4 mil.) pînă acum am folosit BSR-ul 4, zic patru minute. Dacă stau şi mă gîndesc că la alegerea maşinii argumentul principal a fost tocmai această minunăţie în plus faţă de totate celelate...
 De aceea acum am lucrat cu talpa BSR, coase foarte frumos, evident, dar mi-am dat seama repede de ce anume nu o mai folosesc decît foarte rar: cauza e vizibilitatea redusă. Nu ştiu dacă cititoarele blogului meu din ţară folosesc cumva acest tip de maşină de cusut, dar m-ar interesa  daca stăpînele Aurorei lucrează cu BSR ori nu, şi în cazul răspunsului afirmativ care din programe e mai des folosit, BSR1 sau BSR2.

  M-ar mai interesa tare mult care e la alţi utilizatori numărul orelor de lucru Mi-e greu să cred că am produs aceste peste 6 milioane de cusuturi în doar 174 de ore... în doi ani, e prea puţin, nu?

2010. november 11., csütörtök

Fanni varrÉs bár csak 16 éves és 8 évesen végleg :) felhagyott a varrással, meglepően jól csinálja. Tudom, hogy elfogult vagyok :D. A munkák a kiállításra készültek.

Fata mea coase. Dacă luăm în considerare că are doar 16 şi la vîrsta de 8 ani s-a lăsat definitiv :) de cusut,, rezultatul e surprinzător de bun. Ştiu că sunt părtinitoare :D. Aceste lucrări le-a terminat pentru expoziţie.
II Textilbiennálé, CsíkszeredaTegnap volt a II Textilbiennálé megnyitója Csíkszeredában, a Nagy István Művészeti Líceumban, a Grafirka egyesület szervezésésben. Készítettem egy válogatást a fotókból.
Úgy tűnik, ezt az albumot csak azok tudják megnyitni, akik fent vannak a Facebookon. Ezért feltettem ide is a képeket. 

Ieri a fost vernisagul celei de al II-lea Bienale Textile din Miercurea Ciuc, în holul Liceului de Arte Nagy István . Evenimentul a fost organizat de asociaţia Grafirka. Am încărcat cîteva poze aici.
Se pare că acest album poate fi accesat doar de cei care sunt pe Facebook. De aceea am postat pozele şi aici.

2010. november 10., szerda

Jardin


 Kert.


Grădină.

Virág.
Floare.


Fák.
Copaci.


Levelek.  
Frunze.Tavasszal? Ősszel? Nem is tudom...
Primăvară? Toamnă? Nu mai ştiu...

2010. november 8., hétfő

2010. november 7., vasárnap

Olvas Ez a kislány, azt hiszem, valamikor nagy olvasó lesz :).

Fetiţa aceasta va ajunge mare cititoare cîndva :).
LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin