2011. február 28., hétfő

Pirosban


 Ki hitte volna, hogy egyszer megszokom-megszeretem a pirosat is. Csak az első lépés volt nehéz, sokkal hamarabb megszerettem, mint például a rózsaszínt. S amióta nem zárom ki a lehetőségek közül, szinte minden anyagvásárlásnál találok valami szép pirosat. 
Piros ruhás babák már a boltban.

 Nu credeam că mă voi împrieteni vreodată cu culoarea roşie. După primul pas a fost uşor, mult mai uşor decât cu rozul. Şi am observat că de când nu exclud această culoare dintre posibilităţi aproape la fiecare cumpărătură găsesc vreun material roşu frumos.
Păpuşi cu rochiţa roşie deja în magazin.

2011. február 25., péntek

Egyszerűen


 Nem kell ide most sem zseb, sem manó. Így tetszik, ahogy van. Egyszerűen.
Simply Blue :)

 Ni-i nevoie aici  de buzunar sau de spiriduş. Îmi place aşa cum e, simplă. SimplyBlue :).

2011. február 24., csütörtök

Kicsinek, nagynak


 Ezt a két takarót-ágyterítőt testvérek kapják. A kicsi, kék, a szokásos méret: 80 x 110 cm. A nagyobb, zöldes kivételesen nagyobb, 80 x 180 cm.

Aceste două pături-cuverturi de pat sunt pentru fraţi. Cea albastră e de mărimea obişnuită, 80 x 110 cm, cea verde are  80 x 180 cm.

2011. február 18., péntek

Szövőtanfolyam

Szövőtanfolyam

A Csík Terület Ifjúsági Tanácsa és a Pörgettyű Játszóház szövőtanfolyamot hirdet, amely a Műhelytitkok nevet viselő kézműves-sorozat második része. A képzéssorozat célja egy ősi kézműves technika megismertetése, továbbadása az érdekeltek számára. A tanfolyam időpontja: február 25-27. és március 11-13. Program: pénteken 16-20, szombaton 10-18, vasárnap 10-15 órák között. A tanfolyam helyszíne a Nagy István Zene- és Képzőművészeti Szakközépiskola.
A tanfolyamra jelentkezhetnek kezdők és haladók egyaránt. Alsó korhatár 14 év, felső korhatár nincs. A tanfolyam során a résztvevők megtanulhatják a kézi szövés három technikáját: szalagszövés, kártyaszövés és karmantyúszövés. A szükséges anyagokat és szerszámokat a szervezők biztosítják.   
Érdeklődni, jelentkezni a 0744-580491 telefonszámon Szász Juditnál lehet február 24-ig.


A képzés partnere: Nagy István Zene-és Képzőművészeti Szakközépiskola

2011. február 16., szerda

Hétpróbás halaimA fotó rossz fénynél és nagy sietve készült, de remélem, látszik, hogy a halacskák jelesre vizsgáztak.
Meglepően jól bírták a strapát. Ebben azért nagy szerepe lehet a ragasztófátyolnak, mert megerősíti az anyagot, így a szélét is, fontos szerepe volt abban, hogy a halak jól kerültek ki a mosógépből. Nálunk, sajnos, boltban nem kapható-legalábbis én nem tudok róla-de Csillánál rendelhető.


 Poza e făcută la lumină slabă şi în mare grabă, dar sper că se vede şi aşa că peştişorii au trecut examenul cu brio!  Desigur şi Vliesofixul a avut un cuvânt de spus. Întăreşte materialul şi la margini deci e şi meritul lui că peştii au scăpat cu bine. Din păcate la noi nu se găseşte în magazine dar poate fi cumpărat online de la Csilla.

A másik királylányA boltban.

În magazin.

KirálylányTegnap este éjjel még befejeztem két királylányos párnát. Egyik itt is van. Meg a boltban. A másikat később hozom.

Aseară azi noapte am mai terminat două perne cu prinţese. Prima e aici şi în magazin. Cu al doilea revin mai târziu.

2011. február 15., kedd

Tavaszra IIA ma reggeli takaró testvérkéje. Hasonló anyagokat hassználtam, egyszerre készült a kettő. Picit hamarabb
elkészül így párban, de sokkal unalmasabb... maradok az egyszerinél :)

A boltban.

Surioara păturii de azi dimineaţă.Cu materiale asemănătoare, de fapt se vede că le-am cusut împreună. Merge un pic mai repede insă e mult mai plictisitor aşa. Prefer unicatele :)


În magazin.

TavaszraKékes, piros pöttyössel. pici zölddel, virágokkal, szívzsebbel, manóval :)


A boltban.


Cu albastru,  roşu cu buline, cu un pic de verde şi floricele, cu buzunar-inimă, cu spiriduş :)În magazin.

2011. február 11., péntek

Még egy gombaEzt a párnát elfelejtettem lefényképezni. Most már fent van a boltban.


Am uitat să fotografiez această pernă. Acum în magazin.

2011. február 8., kedd

Fóka
Mi nem volt még, mi nem volt még? Például fóka ( meg jegesmenve, meg hangya :)) Most   egy cirkuszi fókát varrtam a boltba. A jegesmaci és a hangya még vár.

Ce n-a fost până acum? De pildă focă ( sau urs polar, ori furnică :)). Deocamdată am făcut o focă de circ pentru magazin. Ursul polar şi furnica mai aşteaptă.

2011. február 7., hétfő

Mint hal a vízben

Tárhelygond kis takarítással egy időre megoldva, itt vagyok újra.

Amikor megláttam Julcsi szépséges kék rózsáját, eszembe jutott egy régi ígéretem. Azt írtam egyszer, hogy le fogok tesztelni néhány rátétmódot, lássuk, melyik hogyan viseli a gyűrődést. Vliesofix-el felragasztottam kilenc aranyhalat a kék alapra és felvarrtam őket sűrű (5-ös ábra) és laza cikkcakkal  (1), szabad gépi öltéssel körben (6), cikkcakkban (3), illetve a teljes felületen varrva (2). Használtam még a varrógépem 6-os (7), 45-ös (9), 113-as (4) és 157-es (8) öltéseit. Lehetett volna játszani még, de az idővel gondban vagyok. Ezért maradt el a kézi rátét is. Ezek most kilencen szépen bebútnak egy kimustrált zippzáras kispárnahuzatba és irány a mosógép, 40 fok, centrifuga, ahogyan kell. Először arra gondoltam, egy hónapig tesztelem őket, de kinek van annyi türelme ?!
Legyen elég, mondjuk, hét mosás. Ha lejárt, mutatom az eredményt :) Cu o mică curăţenie am rezolvat temporal problema pozelor, iată-mă din nou.


Când am văzut superbul trandafir albastru la Julcsi mi-am amintit de o promisiune mai veche. Scriam undeva că vreu să testez cîteva metode de aplicare. Am desenat nouă peştişori de aur pe vliesofix, le-am lipit pe fundalul albastru şi le-am cusut cu zigzag mai îngust (nr.5 pe poză) şi mai lat (1), cu free motion lângă margini (6),free motion în zigzag (3)şi pe toată suprafaţa (2). Am mai folosit cusuturile cu nr. 6 (7), 45 (9), 113 (4) şi 157 (8). Desigur, numărul de variante putea fi mult mai mare, dar, neavînd timp mă mulţumesc cu atât. De aceea nu am mai făcut nici aplicaţie manuală. Cei nouă au intrat frumuşel întro husă de pernă mai veche cu fermoar şi fuga în maşina de spălat! La început mă gîndeam să le testez timp de o lună, dar cine are atîta răbdare?!  Mă mulţumesc cu şapte spălări. Revin cu rezultate :)

AranyhalAz az érdekes mintás kék anyag valahogy titkos mélységeket idéz, hát ezért lett most aranyhal.


A boltban.

Hal-témában volna még valami mondanivalóm, később visszajövök. ....vagy mégsem. Elfogyott a tárhelyem :(. Nem tudok több képet feltölteni. Most mi a teendő? Nyissak új blogot?

Acel material albastru aduce parcă adâncimi misterioase, de aceea am făcut acum un peştişor de aur.


În magazin.

Mai am câte ceva de spus în materie de peşti, revin mai tîrziu....sau nu, se pare ca nu mai pot încărca poze, am depăşit cota :(. Acum ce fac, sa deschid alt blog?

2011. február 6., vasárnap

Álmos Nem lehet véletlen, hogy mindig ilyen borús napokon varrom ezt az álmos kiselefántot...

A boltban szunyókál tovább :)

Nu poate fi pură întâmplare faptul că acest model cu elefantul adormit se naşte în zile înnorate ca cea de azi...

Moţăie în magazin :)

2011. február 5., szombat

GombaházIlyen párnákat varrok most az epres anyag és a hozzáillők maradékából. Ez már a boltban.

Acum cos perne căsuţă-ciupercă din materialul cu căpşuni şi nişte bucăţele asortate.
Aceasta e deja în magazin.

2011. február 4., péntek

Vidám manós


Pöttyös, is , vidám is, szeretem :). Ez a takaró is a boltba megy.

Cu buline, veselă, îmi place :). Şi această pătură merge în magazin.                               

Kicsi kékekHárom kis kék lányt is varrtam, a bolti hiányt pótlandó. Amikor az első csupa kék baba elkészült, azt hittem, csak nekem tetszik. Úgy látszik, mégsem :)

Am cusut trei păpuşi albastre de tot pentru a umple golul din magazin. Cănd am terminat prima păpuşă albastră credeam că îmi place doar mie. Se   pare că nu e aşa :)

2011. február 3., csütörtök

MimiErről az anyagról már hazafele jövet eldőlt, hogy babaruha lesz, Mimi féle babáknak.
Mindig elfelejtem dokumentálni, de döbbenetes, mennyi cérnaszálat kell a végén levagdosni egy ilyen picike ruháról :D.

Mini-kisasszonykáim a boltban csücsülnek már.


În drum spre casă am decis deja că acest material va fi perfect pentru rochiţa  pşpuşilor gen Mimi.
Dealtfel (totdeauna uit să documentez afirmaţia) e uluitor câte fire de aţă trebuie să tai la finisarea unei rochii atît de mci :D    

Mini-domnişoarele şed cuminţel în magazin.  

2011. február 2., szerda

Kék manós A kedvenc anyagok első és legfontosabb ismertetőjele szerintem, hogy kevés van belőlük :). Ebből a retrómintás kékből szűk negyed métert találtam. Elsőnek egy manós takaróba került.


 Dintre însuşirile  de bază ale materialelor preferate după mine prima ar fi că am prea puţin din ele:). Din acest albastru retro de pildă cam un sfert de metru. Din prima am folosit din ea la această păturică.


2011. február 1., kedd

Furcsa páros


Rózsaszín és sárga...ki gondolta volna? Pedig nem is rossz :)

A boltban.

Roz cu galben...cine s-ar fi gîndit? Deşi nu e rău deloc.


În magazin.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin