2012. január 31., kedd

Meglepetés

Szeretem az ilyen meglepetéseket :) A Nunta Eco-oldal (szabad fordításban mondjuk Öko Lagzi) ajánlja a szives párosaimat esküvői ajándékként. Köszönet érte!

 Îmi plac surprizele plăcute :) Site-ul Nunta Eco recomandă pernele  pereche ca dar de multă. Le mulțumesc mult!

NapfényesElfogyott a szürke anyag, azért lett ilyen harsány vidám a mostani páros. A boltban.


S-a terminat materialul gri, de aceea e atât de țipătoare veselă noua pereche. În magazin.

Így is


A fát ezúttal nem applikáltam, hanem szabad gépivel rajzoltam. Kicsit más, így sem rossz, azt hiszem... a boltban.

Aici  copacul nu e aplicat ci desenat prin cusuturi libere. E altfel, dar nici așa nu e rău, cred...
În magazin.

2012. január 30., hétfő

Szivek a fán Nem is igérek többet semmit :). Minek, ha úgysem tartom be... Mégis van másik szives modellem. Hogy tetszik?
A boltban. 
Lenne még jócskán mutogatni valóm, de most, ha választhatok a varrás és a fényképekkel vacakolás-posztolás közt a varrást választom. Már itt sem vagyok!

 Nu mai promit nimic :) Ce rost are, dacă tot nu mă țin de cuvânt... În ciuda spuselor mele iată un alt model nou cu inimiori. Cum vă place? 
În magazin.
Mai am noutăți, însă acum dacă ar fi să aleg între cusut și preluarea/prelucrarea/postarea pozelor, aleg cusutul. Am plecat!

2012. január 28., szombat

Újragondolt páros
Tudom. Nem vagyok jó marketingből. Új termék piacra dobására igazán nem a szombat reggel a legmegfelelőbb pillanat. A potenciális vásárló ilyenor fordul a másik oldalára, vagy valahol egy sípályán van már. Talán még az ötletlopóknak is akad jobb dolguk, mintsem hogy a neten lógjanak. Tudom én ezt mind, de nem bírok hétfőig várni :). Legfennebb majd akkor is posztolok egy hasonlót. Egyetlen hozzájárulásom a Bálint-napi őrülethez ez a párna-pár. A boltban.

Știu. Nu sunt bună la marketing. Pentru lansarea unui produs nou sigur nu sâmbătă dimineața e momentul prielnic. Clientul potențial probabil doarme încă ori se află undeva pe o pârtie. Poate chiar și hoții de idei au altceva de făcut decît să stea pe internet. Știu prea bine toate astea, dar nu mai pot aștepta :). Nu-i bai, voi posta și luni o astfel de pereche. Singurul meu aport la Valentine days în acest an. În magazin.

2012. január 27., péntek

ReMeKNincs még teljesen rendben a gépem, a fotókat például nem tudom feltenni a fényképezőről. Amíg meggyógyul, mutatok mást. A Facebookon összeverődtünk páran, romániai magyar kézművesek. Most már van oldalunk is, ahol reményeink szerint mielőbb lesz minden csoporttagnak saját albuma, fotókkal és elérhetőségekkel.
 Ez az én albumom, nézzétek meg a többiekét is!

Încă nu s-a vindecat de tot PC-ul meu, de pildă nu pot prelua poze. Până se rezolvă treaba, vă arăt altceva. Pe Facebook ne-am alăturat câțiva artizani maghiari din România. Avem și o pagină, unde sperăm ca în scurt timp toți membrii grupului să aibă un album propriu cu fotografii și date de contact.


Aici e albumul meu, uitați-vă și la celelalte! 

2012. január 25., szerda

Esti mosoly

Ma orvosnál volt a gépem... Erre jöttem vissza. Mosoly :) és köszönet!

Azi computerul meu a fost la doctor... Cum îl repornesc văd acest articol. Zâmbet :) și mulțumiri!

2012. január 24., kedd

Párosak


Jó volt könyvjelzőket varrni,de azért a párnákat sem hanyagolhatom. Elsőnek mindjárt kettőt mutatok, házikós páros párnákat. Fent vannak a boltban.

Mi-a plăcut să cos semne de carte, dar nu pot neglija nici pernele. Prima dată vă arăt chiar două, un set de perne-pereche cu căsuţă. Sunt în magazin.

2012. január 23., hétfő

Negatív
Az első könyvjelzőket még sötét alapra varrtam világos cérnával. Különös hangulatuk lesz ettől. Valahol az inextexes képek között azt hiszem, van is egy. Igen, itt.
Ezeket most mályvaszín lenvászonra "rajzoltam" világoslila cérnával. A boltban.

Primele semne de carte le-am cusut pe bază închisă cu aţă  deschisă  la culoare. Undeva între fotografiile Inextex ar trebui să fie unul de acest fel. Da, e aici. Cele de acum sunt desenate pe in mov cu aţă lila deschisă la culoare. În magazin.


2012. január 18., szerda

Célban
A Katafolt-játék nyereménye célba ért. És "valaki" azonnal kezet mancsot (lábat?) is tett rá :).

Premiul jocului-Katafolt  a ajuns la destinaţie."Cineva" a pus imediat mâna laba pe ea :)

CsajokLányok. Hercegnők. Tündérek. Könyvjelzők :)
A boltban.


Fete. Prinţese. Zâne. Semne de carte :)
În magazin.

2012. január 13., péntek

Kék is, perszeVálaszthattam, melyiket fejezem be előbb, ezt a kéket, vagy egy pirosas-lovacskásat. Azért a kéket, mert a játék nyertese ilyen takarót választott, a nyeremény helyett megy ez a mostani a boltba.

Aveam de ales între această pătură albastră şi una cu roşu şi material cu căluţi. Am ales albastrul ca s-o pot posta pătura terminată în magazin, în locul acelei pături ce va fi premiul câştigătoarei jocului.

2012. január 12., csütörtök

Mégis manós


Egy időre elment a kedvem a manós takarók varrásától... dehát vannak elkezdve, mégis be kellene fejezni, meg voltak kiszabva, azokat meg elkezdtem, s lám, mégsem marad a bolt manós takaró nélkül : ).

Pentru o vreme mi-a pierit cheful de pături cu spiriduşi...dar, cum aveam câteva începute şi între timp am mai croit materiale pentru altele, se pare că magazinul nu se va lipsi de ele :)

Házak, lufik

További könyvjelzők a boltban.

Alte semne de carte în magazin.

2012. január 11., szerda

Sok ház


Van még, és lesz még másfajta is, most egyelőre ezeket a házakat tettem fel a boltba.


Mai sunt şi vor mai fi semne de carte cu alt model, deocamdată acestea au ajuns în magazin.2012. január 10., kedd

Megvan a nyertes.
Iată numărul câştigător.


Gratulálok! Felicitări, Andreea Badragan!

Játék vége

Kész :) A játékot ezennel lezárom. Most dolgozom, estére meglesz a nyertes is.


 Gata :-) Jocul se încheie aici. Acum lucrez, până seara vom afla şi numele câştigătorului.

14A Facebookon lassan ( naggyon lassan) a végére ér a játékom. Aki még játszana, hagyhat ott megjegyzést.

Jocul de pe Facebook ajunge încet ( tare încet) la sfârşit. Dacă mai doriţi să participaţi, puteţi lăsa un mesaj acolo.

2012. január 7., szombat

Utolsó csepp, avagy ezentúl vízjel
 Kész, eddig és nem tovább! Nagyon utálom a vízjelet a fotókon, még a Story-Neylini viszontagságaim után sem tudtam rávenni magam a használatára. Most azonban benéztem a tynt-re és mit látok? Egyetlen nap alatt 245 fényképemet másolták le innen a blogról. Na, elegem van...akkor mostantól vízjelezem őket én is :(.
 Nincs kedvem panaszkodni, meg minek is, de az a kényszerképzetem mostanában, hogy a blog egy ideje már nem vonz újabb vásárlókat, csupán képtolvajokat. Meg másolókat. Torkig vagyok. Tényleg. Még az is lehet, zárolom a blogom. Mert a vízjel a koppintóktól nem véd meg.

Gata, până aici a fost! Sunt împotriva aplicării watermark-ului pe poze, nu m-am folosit de el nici după micul meu scandal cu Story-Neylini. Dar acum uitându-mă la statisticile-tynt, ce văd? 245 de fotografii copiate întro singură zi de aici de pe blog! Mi-a ajuns, serios...deci de acum voi folosi şi eu watermark :(.
Nu are rost să mă plâng dar de ceva vreme mi se pare că blogul nu prea mai aduce clienţi noi, doar hoţi de poze. Şi copiatori. M-am săturat. Mă gândesc chiar să închid blogul.
Căci watermark-ul nu mă apără de plagiatori.

2012. január 6., péntek

Másik három*Még könyvjelzők, szintén a boltban.

Încă trei semne de carte, tot în magazin.

* Ez a másik három a lányom négyéveskori hólyagoshimlős szenvedéseinek nyelvi emléke. A homlokán levő számtalan pöttyöt kenegettem rázókeverékkel, amikoris szegénykém felnyögött: ne azt a kettőt, te, a másik hármat!
Zöldhajú, pöttyös


A boltban.


În magazin.

2012. január 5., csütörtök

Még/már karácsony Akárhogy töröm a fejem, ennyire korán nem szoktam elkezdeni a karácsonyra készülődést. Most az történt, hogy egy kedves vásárlóm a neki varrt fenyő nélkül maradt és megkért, pótolnám, ha lehet, mielőbb a keletkezett hiányt. Varrtam hát két kisfenyőt, hogy legyen miből választania. Mindkettő tetszik, mindkettőt postázom :)
 Csak picit volt fura januárban karácsonyit varrni. Ami azt illeti, hozzá tudnék szokni, s talán nem lenne olyan zsúfolt a decemberem.
Úgyhogy ha netán lenne még valaki, aki már tudja, mit szeretne nálam készíttetni karácsonyra ( vagy más alkalomra is, persze) csak rajta!

 Oricât  mă gândesc nu cred să mă fi apucat vreodată de pregătiri de crăciun din ianuarie. Cum s-a-ntâmplat acum: o clientă fidelă a rămas fără brăduţul făcut în special pentru ea şi m-a rugat frumos să-l înlocuiesc cât pot de repede. Am cusut doi brăduţi ca să aibă de unde alege. A ales...amîndoi :)
 A fost  ciudat doar un pic să reintru în atmosfera crăciunului. Dacă stau şi mă gândesc m-aş putea chiar obişnui cu  ritm de lucru asemănător, poate mi-ar fi mai uşor în decembrie. 
 Deci dacă e cineva care ştie deja ce anume ar comanda de la mine pentru crăciun ( sau pentru orice fel de eveniment din acest an) poate să-mi scrie de acum!

FirkákTöröm a fejem valamin... amíg kisütöm, pontosan mit is szeretnék, ujjgyakorlatképpen könyvjelzőket varrok.
Az elsők a boltban. (Több kép ott.)Vannak, lesznek még!

Plănuiesc ceva...până  decid cu exactitudine ce să fie, drept exerciţiu m-am reapucat de semne de carte. Primele se află în magazin. ( mai multe poze acolo )Mai sunt şi vor mai fi!

2012. január 4., szerda

Blue IrmaA kisebb babák közt van egy, ami nagyon rég, talán két éve is van, hogy hajra-ruhára várt. Végre eljutott ő is
a boltba.

 Prinre păpuşile mai mici există una care a aşteptat mult, poate şi doi ani să primească păr şi rochiţă. În sfârşit a ajuns şi ea în magazin.

EmmaIlyen pasztell kisasszonyok készülnek még. Emmácska a boltban.

Emma începe şirul domnişoarelor pastelate.  
În magazin.


2012. január 3., kedd

Másik MimiSzintén a boltban.

Şi ea în magazin.

Megy Megy ez, mint a karikacsapás! A dolog nyitja meg a nem muszáj. A tegnapi kosárnyi baba mind kapott mára ruhát, pedig máskor hetekig vacakolok a kis darabokkal.

Lassacskán feltöltögetem őket a boltba.

 Merge treaba dacă nu e obligatorie :). Toate păpuşile din poza de ieri au primit rochiţă. De obicei îmi ia săptămâni până termin partea asta migăloasă cu micile piese.


Încet-încet îşi vor face apariţia toate în magazin.

2012. január 2., hétfő

FolytatjukBabavarrással zártam a tavalyi évet és azzal is kezdem az újat. Nem mintha annyira szorgalmas volnék, de minden karácsonynak van egy sikerdarabja. A tavalyinak a baba volt. Vagyis lett volna, lehetett volna, ha idejében belehúzok. Elkezdeni elkezdtem, több kosárnyit is, de befejezni csak kis részét sikerült. Úgyhogy most, mielőtt igazán belemerülnék a megrendelésekbe, babákat varrok. Egyelőre félgőzzel, nem engednek a könyveim :).
A fotót feltöltve jöttem rá, hogy csak az Életművésznők és A Meztelen Juliet új, a többi többszöri újraolvasás.

Az első idei babát feltettem a boltba.

Köszönöm mindenkinek az újévi jókivánságokat, csupa jók kívánok én is nektek !


Am încheiat anul trecut cu o păpuşă şi tot aşa am început cel nou. Nu că aş fi atât de sârguincioasă, dar fiecare crăciun are o piesă de succes. Crăciunul trecut păpuşa a fost această piesă. Mai precis putea să fie dacă mă grăbeam mai mult. Am început, desigur, o grămadă, însă n-am reuşit să termin decât o mică parte.
De aceea acum înainte să încep să lucrez la comenzi, termin păpuşi. Deocamdată cam încet, nu mă lasă cărţile :).


Prima păpuşă din acest an e în magazin.


Vă mulţumesc tuturor pentru urările de anul nou, vă doresc şi eu toate cele bune pentru anul care tocmai a început!

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin