Ugrás a fő tartalomra

A koboz ruhája

Koboz ruhája készül,de még csak gondolatban.S hogy miért ennyire nagy falat?
Hát ezért :
És méginkább ezért:

A bőröndszerű változat egyszerű lenne,de otromba,azt elvetettük.Nekem csinos,lányos tokot kell varrnom ezzel a háttal álló Zsuzsival,fedett zippzárral és állítható hosszúságú vállpántal.
Vasárnapra kell kész lennie.Az index fórumon is kértem segítséget,kaptam is használható tippeket.
Márta néni ötletét,miszerint fűrészeltessem le a nyakát,a hangszer gazdái valahogy nem díjazták,
hát töröm a fejem tovább...:-)

Pînă duminică trebuie să cos o husă pentru acest instrument muzical,numit cobză.Varianta
gen valiză ar fi simplă dar nu prea frumoasă.De la mine se cere ceva mult mai frumos,cu această aplicatie Sunbonnet Sue.Am cerut si am primit ajutor pe forumul maghiar.
Ciudat că posesoarele instrumentului nu aprobau ideea propusă de Márta néni,precum să
scăpăm de gîtul instrumentului,n-am ce face,trebuie să găsesc o soluţie :-)

Megjegyzések

Julcsi üzenete…
Olvastam! Nem lesz könnyű meló:-( Törten is a fejem, de semmi használható:-(
katafolt üzenete…
Kösz,Julcsi,már az együttérzés is segít.S mivel a határidő a legjobb múzsa,mondják,valami csak megszületik nemsokára...
Ahama üzenete…
Olvastam a címet és jöttem, mert azt hittem már kész vagy vele, nagyon kíváncsi vagyok hogyan oldod meg.
Mi lenne, ha a nyaki részbe szürke táskakeményítőt is varrnál?
katafolt üzenete…
Á,lassan haladok,félek tőle,de a belső zseb legalább már kész :-)
A megrendelőm hozott vmi padló alá való szigetelőanyagot,azt szokták a
házi készítésű hangszertokokba tenni...

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Bigger

 Legyen végre bejegyzés is szegény, elhanyagolt blogomban! Csak röviden, mert idő, az nincs: született egy nagyobb bébitakaró. 93 x 128 cm ( a tőlem megszokott 80 x 110) Lesznek még ilyen nagyobbak, mi több, mostantól ez a méret is rendelhető. Több kép, ár a boltban. În sfîrşit o însemnare pe blogul meu părăsit! S-a născut un model nou: un baby quilt mai mare,de 93 x 128 cm ( modelul obişnuit are 80 x 110 cm). Vor mai fi şi altele, mai mult, de acum  şi această mărime se poate comanda. Mai multe poze şi preţ în magazin.

Majakovszkij-foltvers

Ez évi első foltvers-feladványunk igazán különleges volt: Vlagyimir Vlagyimirovics Majakovszkij: Ivan Kozirev vasöntő elbeszélése arról, hogyan költözött új lakásba Proletár vagyok. Mindent megmondtam ezzel. Éltem, ahogy anyám világra vétkezett. És lám, új lakást adott ma reggel nekem a Munkáslakásépítő Szövetkezet. Szélessége - ilyen! Magassága - olyan! Szellős, világos és meleg. Minden szobája jó, de a legjobban nekem ez tetszett meg! A hold sugaránál ragyogóbb! Kánaánnál sokkal több üdvöt ád, mi ez - de mit is gagyogok, - ez a fürdőszoba, a fürdőkád. Kinyílik az egyik

M(ilyen) vagyok ?

Már akkor tudtam,hogy nehéz lesz,amikor jelentkeztem Ildi játékára,önarcképet varrni,amit a sorsolás nyomán Launak kellett elküldenem.Most jött az üzenet,hogy megérkeztem:-),tehát publikálhatom a fércművet. Elképzelésem,mint mindig,volt dögivel,de a megvalósítás,hát,az egészen más dolog. Azt tudtam,hogy élethű nem lehet,nem csak azért,mert nem szeretem az ilyen portrékat,de nem is biztos,hogy tudnék olyant.Nálam már a rajzon lemerevedik a mosoly,kihűl a tekintet,nem megy ez nekem... Valahogy foltokban képzeltem el a dolgot,szerencsére,még mielőtt nekifogtam volna,megláttam ezt .Nna,ilyent sem tudnék,nemhogy ennél jobbat!Azt hiszem,ez jobban hasonlít rám,mint amit én izzadnék ki magamból. Gondoltam,megvarrom magamat redworkben és kézzel letűzöm,de ez már nem utolsó perces projekt. Nagy kedvem lett volna sziluettet varrni,de ez is azért bukott,mert nem tudtam volna hasonlóvá varázsolni.Pedig ez a Tara Badcock-kép sokáig kísértett. Egy szó mint száz,rá kellett jönnöm,hogy o