Ugrás a fő tartalomra

2 in 1

Megint egy pólyás-nagylány változat.


Încă o păpuşă bebeluş-fetiţă.


Encore une poupée bébé-fillette.Megjegyzések

KicsiKató üzenete…
Végre ki kell írnom magamból, hogy amellyett, hogy kivitelezésében nagyon tetszik a két babus, így egyben ez a változat horrorisztikus számomra:))) Még sosem láttam a fórumozás előtt ilyesmit, szerencsére kiskoromban sem, így is a sima mezei Zsuzsi babámtól állítólag fél évig ordítottam... Nehéz megszoknom ezt a látványt:))
katafolt üzenete…
Jó,hogy mondod,legalább nem kapsz ilyen PIFet :-).Érthető az ellenérzésed,hiszen egyiknek sincs lába.Tényleg furcsa,de valamiért szeretik és kérik.S el nem tudod képzelni,mi mindent bele bírnak látni...nekem a legdöbbenetesebb az volt a vásáron,amikor egy nagyi így mutatta az unokájának:nézd,szül! :-)))
BMonica üzenete…
:))) Szerintem ez a magyarazat meg horrorisztikusabb!
En halvanyan emlekszem hogy lattam ilyent valamikor reges reg. Volt a nagyszuleimnel egy szomszedneni akinek mindenfelle regi "uri" holmija volt. Talan nalla lattam. Erdekes es szepen megmunkalt.
katafolt üzenete…
Köszi,Moni.Valamikor nagy kultusza lehetett az ilyen babáknak,amikor az előzőt feltettem a flickr-re,írt egy brazil nő,hogy meg akarja venni,mert régen az apjának volt ilyen.Aztán megegyeztünk,hogy olyan drága lenne elküldeni,inkább megkapja a szabásmintát.Tegnap írt,hogy nekifogott ő is.
Márta néni Hamupipőkének készítette el,kötöttben,még a saját gyerekének,egy másik hölgy egyik oldalon Piroskát,a másikon a farkast varrta meg...
Monika üzenete…
Katafolt: Egyik oldalon Piroska,másik oldalon Farkas...Jujjj!!! Itt legalább el lehet mondani,hogy megette a farkas ...ja,nem a Piroskát,hanem a nagymamát.:))))) (Ezt hívják akasztófahumornak.)
Amaranta üzenete…
Nekem nem volt ilyen, de tetszik! Kicsit kificamodott vagyok :-)

Nekem a nagylánynak nagyon bájos az arca.
katafolt üzenete…
:-)))).Mammka...


Amaranta,én úgy láttam,hogy a gyerekek is szeretik,de érdekesen használják:kineveznek egy kedvenc oldalt,s a másikról nem is vesznek tudomást.Aztán egy idő után váltanak,
akkor meg a régi merül feledésbe.Azt hiszem megvarrom a praktikás alszik-ébren van változatot és letesztelem egy ismerős gyereken.Mert azt ugye napszakok szerint lehetne váltogatni.
Monique A. üzenete…
Qu'elles sont jolies ces poupées.
katafolt üzenete…
Merci bien,Monique!
Elena üzenete…
Ce papusele draguta! Sunt greu de facut? Elena
Névtelen üzenete…
Cseppet sem horrorisztikus, mert nem egyszerre látja a kettőt a gyerek, hanem vagy az egyiket, vagy a másikat, a szoknya eltakarja. A Hamupipőkénél pláne jó volt, ahogy a foltos ruhás szutykos kis copfos szegény kislányt kifordítottam, és ott volt a gyönyörű dáma. A dáma szoknyája alatt nem látszott a szegény kislány. Itt is jobb lenne, ha karakterében eltérne a két baba.
Valamikor egy gyerekpsychológus kérésére kötöttem kismamát is, a hasa egy pici Röltex Rózsi szerű babával volt kitömbe, és azt ki lehetett venni belőle.
martimez üzenete…
Cuki,nagyon!
Trudi üzenete…
Egyik tatabányai táborban láttam ilyet először, hát, furcsa volt. De jó ötlet!
katafolt üzenete…
Elena,nu e asa de grea,vrei tiparul?


Márta néni,a minta adott,sok érdekes variáció lehetséges,majd én is kipróbálom másképp is.Eleinte idegenkedtem tőle,de mostanra megszerettem.A bébis ötlet is jó...


Trudy,lehet,hogy pont a furcsasága miatt érdekes.
Jackie üzenete…
beautiful doll..or dolls.
katafolt üzenete…
:-))) Thank you,Jackie!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Bigger

 Legyen végre bejegyzés is szegény, elhanyagolt blogomban! Csak röviden, mert idő, az nincs: született egy nagyobb bébitakaró. 93 x 128 cm ( a tőlem megszokott 80 x 110) Lesznek még ilyen nagyobbak, mi több, mostantól ez a méret is rendelhető. Több kép, ár a boltban. În sfîrşit o însemnare pe blogul meu părăsit! S-a născut un model nou: un baby quilt mai mare,de 93 x 128 cm ( modelul obişnuit are 80 x 110 cm). Vor mai fi şi altele, mai mult, de acum  şi această mărime se poate comanda. Mai multe poze şi preţ în magazin.

Párna. Story.Hitelesség.

  Avagy mi a teendő ha már a nagyok is meglopnak? Nem olvasok bulvársajtót. A február végi Story véletlenül került a kezembe. Nem kellett volna...derűs vasárnap reggelem oda. Mert mit látok benne? Ez a párnám Liliana Nae( Neylini) énekesnő kedvenc tárgyai közt! A kép melletti szöveg szerint a nagymamájától kapta, nem alszik rajta, csak dísznek használja. Nehezen is aludhatna, merthogy ez még itt van nálam, amint a fenti fotó is bizonyítja.És egyedi darab. Nem azért, mert annyira eredeti ötlet, hanem mert régi dirndlikből kivágott csíkokból varrtam, ezt az egyet, nem készült belőle több. Egy kósza pillanatig azt hittem, eladtam már a Breslóról, csak elfelejtettem, de nem, ott van most is. Melegen ajánlom megvételre a cikk szerzőjének. (A címet követő kérdés költői csupán. Mert mit tehetnék? Jól kidühöngöm magam, aztán meg nevetek rajta.) Pernă. Story.Credibilitate.  Ce faci când te fură cei mari?   Nu citesc presa de senzaţie. Spre nenorocirea mea azi dimineaţă am apucat

M(ilyen) vagyok ?

Már akkor tudtam,hogy nehéz lesz,amikor jelentkeztem Ildi játékára,önarcképet varrni,amit a sorsolás nyomán Launak kellett elküldenem.Most jött az üzenet,hogy megérkeztem:-),tehát publikálhatom a fércművet. Elképzelésem,mint mindig,volt dögivel,de a megvalósítás,hát,az egészen más dolog. Azt tudtam,hogy élethű nem lehet,nem csak azért,mert nem szeretem az ilyen portrékat,de nem is biztos,hogy tudnék olyant.Nálam már a rajzon lemerevedik a mosoly,kihűl a tekintet,nem megy ez nekem... Valahogy foltokban képzeltem el a dolgot,szerencsére,még mielőtt nekifogtam volna,megláttam ezt .Nna,ilyent sem tudnék,nemhogy ennél jobbat!Azt hiszem,ez jobban hasonlít rám,mint amit én izzadnék ki magamból. Gondoltam,megvarrom magamat redworkben és kézzel letűzöm,de ez már nem utolsó perces projekt. Nagy kedvem lett volna sziluettet varrni,de ez is azért bukott,mert nem tudtam volna hasonlóvá varázsolni.Pedig ez a Tara Badcock-kép sokáig kísértett. Egy szó mint száz,rá kellett jönnöm,hogy o