Ugrás a fő tartalomra

Hogyan készül a biscornu ?Már nagyon rég ki akartam próbálni...persze, nem olyan igazi, csupa keresztszem ollóőrre gondoltam én, nem, csak egy tűpárnának használható valamit szerettem volna varrni. De hogyan kell ? Tologattam egy darabig a két négyzetet, és elég hamar rájöttem, mit is kell csinálni. Elmondani, főleg képek nélkül mégsem nagyon tudnám. Inkább nézzétek meg ezt a videót. Most találtam :).

  De mult vreau să încerc cum se face un biscornu...sigur, nu mă tentează varianta iniţială, miniatura aia cu puncte de cruce, menită să vegheze asupra foarfecei,nu, eu vroiam doar să cos ceva ce se poate folosi ca perniţă pentru ace. După cîteva încercări mi-am dat seama repejor ce e de făcut. De povestit, mai ales fără poze, ar fi mult mai greu. Mai bine vizionaţi acest video. L-am găsit acum :)

Megjegyzések

Elena üzenete…
Da, da si eu vreau sa incerc demult sa fac pernite de ace.Prima pe care voi reusi sa o fac am sa ti-o trimit cadou!
Aledi üzenete…
Jaj, ezek annyira jópofák, és egyszerűek! Muszáj lesz kipróbálnom. Köszi.
Abile üzenete…
De jó ötlet! Nagyon helyesek lettek!
Móni üzenete…
De jó! Tecc.
illesreka üzenete…
Kata! Ezek nagyon jópofán néznek ki! Köszi a videót, muszáj lesz kipróbálnom!:-)
Aledi üzenete…
Már ki is próbáltam, 8-at varrtam :)
katafolt üzenete…
Elena, :)))

Adél, ilyen hamar?

Próbáljátok ki, lányok, gyorsan megy és mutatós.
Ela üzenete…
Kati, multumesc!!Bun tutorialul-video!
katafolt üzenete…
Pentru putin, Ela !
boGár krea üzenete…
Nekem is tetszenek! Nagyon helyesek, előbb-utóbb én is kipróbálom! :)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Bigger

 Legyen végre bejegyzés is szegény, elhanyagolt blogomban! Csak röviden, mert idő, az nincs: született egy nagyobb bébitakaró. 93 x 128 cm ( a tőlem megszokott 80 x 110) Lesznek még ilyen nagyobbak, mi több, mostantól ez a méret is rendelhető. Több kép, ár a boltban. În sfîrşit o însemnare pe blogul meu părăsit! S-a născut un model nou: un baby quilt mai mare,de 93 x 128 cm ( modelul obişnuit are 80 x 110 cm). Vor mai fi şi altele, mai mult, de acum  şi această mărime se poate comanda. Mai multe poze şi preţ în magazin.

Párna. Story.Hitelesség.

  Avagy mi a teendő ha már a nagyok is meglopnak? Nem olvasok bulvársajtót. A február végi Story véletlenül került a kezembe. Nem kellett volna...derűs vasárnap reggelem oda. Mert mit látok benne? Ez a párnám Liliana Nae( Neylini) énekesnő kedvenc tárgyai közt! A kép melletti szöveg szerint a nagymamájától kapta, nem alszik rajta, csak dísznek használja. Nehezen is aludhatna, merthogy ez még itt van nálam, amint a fenti fotó is bizonyítja.És egyedi darab. Nem azért, mert annyira eredeti ötlet, hanem mert régi dirndlikből kivágott csíkokból varrtam, ezt az egyet, nem készült belőle több. Egy kósza pillanatig azt hittem, eladtam már a Breslóról, csak elfelejtettem, de nem, ott van most is. Melegen ajánlom megvételre a cikk szerzőjének. (A címet követő kérdés költői csupán. Mert mit tehetnék? Jól kidühöngöm magam, aztán meg nevetek rajta.) Pernă. Story.Credibilitate.  Ce faci când te fură cei mari?   Nu citesc presa de senzaţie. Spre nenorocirea mea azi dimineaţă am apucat

M(ilyen) vagyok ?

Már akkor tudtam,hogy nehéz lesz,amikor jelentkeztem Ildi játékára,önarcképet varrni,amit a sorsolás nyomán Launak kellett elküldenem.Most jött az üzenet,hogy megérkeztem:-),tehát publikálhatom a fércművet. Elképzelésem,mint mindig,volt dögivel,de a megvalósítás,hát,az egészen más dolog. Azt tudtam,hogy élethű nem lehet,nem csak azért,mert nem szeretem az ilyen portrékat,de nem is biztos,hogy tudnék olyant.Nálam már a rajzon lemerevedik a mosoly,kihűl a tekintet,nem megy ez nekem... Valahogy foltokban képzeltem el a dolgot,szerencsére,még mielőtt nekifogtam volna,megláttam ezt .Nna,ilyent sem tudnék,nemhogy ennél jobbat!Azt hiszem,ez jobban hasonlít rám,mint amit én izzadnék ki magamból. Gondoltam,megvarrom magamat redworkben és kézzel letűzöm,de ez már nem utolsó perces projekt. Nagy kedvem lett volna sziluettet varrni,de ez is azért bukott,mert nem tudtam volna hasonlóvá varázsolni.Pedig ez a Tara Badcock-kép sokáig kísértett. Egy szó mint száz,rá kellett jönnöm,hogy o