2011. augusztus 27., szombat

Fut, robog... Másik autót hoztam a boltba. Passzol a motoroshoz, együtt tökéletes ajándék-páros lehetnek testvéreknek.


 Am adus o altă maşinuţă în magazin. Merge perfect cu motocicleta, împreună pot alcătui perechea de cadouri tocmai potrivită pentru fraţi.

Easy RiderVégre megint a boltban!

În sfârşit, din nou în magazin!


2011. augusztus 26., péntek

És párnán is


A boltban.


În magazin.

Mackó a zsebben


Mutattam nemrég egy ilyesmi takarót, ami hamar el is kelt.Remélem az utóda sem vesztegel tul soká a boltban.
Van párna is, később hozom.


V-am mai arătat nudemult o asemenea pătură care şi-a găsit repede proprietarul. Sper ca nici aceasta să nu stea prea mult prin magazin.
Am făcut şi o pernă asortată, o aduc mai târziu.

2011. augusztus 22., hétfő

Pirosat feketévelTuti párosítás, eddig mégsem mertem bébicuccnál használni, pedig varrtam már nem egyszer rózsaszínt feketével, pirosat szürkével, mégis...nem is tudom, valahogye elijesztett ez az erős kontraszt eddig. De legutóbb, amikor már egy vásárló is megkérdezte, "Milyen lenne vajon feketével? ", eldöntöttem, hogy mégis kipróbálom. Nekem tetszik. Szebb, mint a képen :)
A boltban.


Roşu şi negru. Combinaţia perfectă. Nu am îndrăznit să-l folosesc până acum la lucruşoare pentru copii, chiar dacă am mai combinat nu odată rozul cu negrul, roşul cu griul, totuşi...nu ştiu, parcă mă speria aceast contrast. Dar, când şi o clientă a pus întrebarea "Oare cum ar arăta cu negru?", m-am decis să fac o încercare. Mie îmi place. E mai frumoasă ca în poză :)
În magazin.2011. augusztus 19., péntek

Kisautó


A boltban.


În magazin.

 Hervay Gizella: Autó-mese

Volt egyszer egy autóváros, ez olyan volt, hogy minden autóból volt benne, autóból volt a ház, autóból volt a villamos meg a trolibusz, autóból voltak az üzletek, és autók úsztak a tavon csónak helyett.
Ebben az autóvárosban lakott autósapuka, autósanyuka és Kobak. Autósapukának kék autója volt, autósanyukának zöld és Kobaknak piros.
Az autó, amiben laktak, kilencemeletes volt, és autóból volt a lift, s a leveleket autón hozta a postás. Autón hozták reggel a tejet, autóval mentek kenyeret vásárolni, és sétálni is autón mentek.
Otthon is minden autóból volt, az ágy és az asztal, autóból voltak a székek, autóból volt a szekrény és a könyvespolc.
Kobak reggel, mikor felébredt, kiugrott az autóból, felöltözködött, odaült az autóra az autó mellé, és megette a reggelit. Aztán beleült az autóba, és elment az óvodába.
Az óvoda egy nagy autóban volt, bent a fal körül kisautókon ültek a gyerekek. Az óvó néni egy nagy autón ült, úgy mondott mesét.
Mese után a gyerekek autóba ültek, és elmentek sétálni. Elöl ment az óvó néni, utána a gyerekek.
Mentek a kisautók, mentek, mendegéltek, egyszer csak egy nagy parkba értek. Abban a parkban autók voltak a padok, és csónak helyett autók úsztak a tavon. A mi gyerekeink fogták magukat, és kiszálltak az autóból, és beszálltak az autóba, és evezni kezdtek. Addig eveztek, míg megéheztek, akkor kiszálltak az autóból, és beszálltak az autóba, és hazamentek.
Otthon bementek az autóba, felültek az autóra az autó mellé, megették az ebédet az autóról, lefeküdtek az autóba, és elaludtak.
Azt álmodták, hogy olyan városban laknak, ahol nincs minden autóból, a házak házak, a csónakok csónakok, és csak az autók autók.

2011. augusztus 18., csütörtök

Kék-zöld-sárga
Nincs ezen a takarón pillangó egy szál se, mégis mindig ez a vers zsong a fejemben, amikor ezekkel a színekkel dolgozom. 
A takarócska manóstul a boltban.

Păturica cu spiriduş îşi aşteaptă noul proprietar în magazin.
Weöres Sándor: Románc

Kis híd, deszka-híd,
Az ár téged hova vitt?
Kis híd, deszka-híd,
Az ár hova vitt?
Három csacsi, szürke törpe,
Ott bámult a víztükörbe.
Nem szedtek ők szép csokrétát,
Legelték a margarétát,
Csülkük három rétre sétált,
Fülük hat mezőre szétállt.
Csacsi-járta deszka híd,
Az ár téged hova vitt?
Kis híd, deszka-híd,
Az ár hova vitt?

Gyöngy-ág, rózsa-ág,
Hova lett a bóbitád?
Gyöngy-ág, rózsa-ág,
Hol a bóbitád?
Három lepke, kék, zöld, sárga,
Ott libbent a napsugárba.
A virágot ők se szedték,
Csak a szirmát érintették,
Úgy sodorták az illatot,
Mint egy selyem-gombolyagot.
Lepke-ülte rózsa-ág,
Hova lett a bóbitád?
Gyöngy-ág, rózsa-ág,
Hol a bóbitád?

Kő-ház, messzi ház,
Parazsadra ki vigyáz?
Kő-ház, messzi ház,
Rád most ki vigyáz?
Három kislány, fürge, szőke,
Ottan fűzött cérnát tűbe.
Fűzögettek, tűzögettek,
Aztán virágot is szedtek,
Három csokor lett belőle,
Igy tipegtek esküvőre.
Lányok-lakta messzi ház,
Parazsadra ki vigyáz?
Kő-ház, messzi ház,
Rád most ki vigyáz?

2011. augusztus 16., kedd

Szives pasztell

 Itt megint tanultam magamtól valamit :).
Mindenképp ezzel az apró virágos anyaggal szerettem volna hátlapozni. Gyönyörű, az egyik kedvencem, sok van belőle,de sajnos nincs tartása, eddig csak ragasztófátyollal használtam. Most azt találtam ki, hogy a hátlaphoz duplán teszem. Kellett vagy 50 gombostű, hogy a helyén maradjon és nagyobbra szabtam, attól félve, hogy mégis elcsúszik. A fölösleget csak varrás után vágtam le, cikcakkoztam és kész. Szép lett é s jól illeszkedik.

A boltban.

Iar am învăţat ceva de la mine :). Pentru dos am vrut neapărat să folosesc acest material cu floricele. E minunată, una din favorite, am mai multe metrii din el, însă nu are tărie deloc. Pănă acum îl  foloseam  doar cu vliesofix. Acum m-am gîndit să-l încerc dublat. Pur şi simplu l-am înmdoit. E drept, am folosit vreo 50 de ace gămălie ca să stea locului şi l-am lăsat mai mare de frică să nu cumva să alunece. Pe urmă am croit surplusul şi am terminat perna cu cusuturi zigzag. E frumoasă şi stă perfect.

În magazin.

2011. augusztus 15., hétfő

Mimi babákFelöltöztettem  végre két Mimi babát. Varrni nagyon szeretem őket, csak a ruhácskák kerülnek mindig várólistára.. Most már mehetnek a boltba.

Am îmbrăcat în sfârşit două păpuşi Mimi. Îmi place să le cos, doar hăinuţele stau mai mult pe lista de aşteptare. Acum sunt în magazin.

2011. augusztus 14., vasárnap

Zsuzsik és madár


 


 


A két kislányos nem eladó ( de ha valaki  hasonlót szeretne, szíves-örömest megvarrom). A madár viszont már a boltban.

Cele două perne cu fetiţe nu sunt de vânzare ( însă dacă cineva doreşte, pot să fac perne asemănătoare). Pasărea însă e deja în magazin.

2011. augusztus 13., szombat

MarokmaciEhhez a mackómintás anyaghoz nem akartam álommanót varrni, de valamit mégis. Végül inkább maci ment a szívzsebbe ( meg a boltba, a takaró már fent volt, most csak kicseréltem a fényképeket).

 Acest material cu urşuleţi nu merge cu spiriduş somn uşor, cred eu. De aceea am pus un ursuleţ în buzunar ( şi în magazin, unde am schimbat doar pozele, pătura fiind  deja postată).2011. augusztus 10., szerda

Kicsi madárA boltban.


În magazin.Kék kupacEgyelőre csak a manós takarót tettem fel a boltba
(több kép ott), követik majd lassacskán a párnák is. Most mennem kell, várnak a pirosak :)


Deocamdată doar pătura merge în magazin           (mai multe poze acolo), o vor urma încetişor şi pernele. Am plecat, mă aşteaptă materialele roşii!

2011. augusztus 3., szerda

PirosNekem nem kedvencem ez a szín, de vak lennék, ha nem látnám, a gyerekek mennyire odavannak érte. Legyen hát akkor egy ilyen is a boltban!

Roşul nu se numără printre culorile mele preferate, dar copii îl adoră. Deci e timpul să apară şi în sortimentul  din magazin!

Madárkák


A boltban. 

În magazin.

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin