Ugrás a fő tartalomra

Bársonyos tavasz IIEzt a quiltet egy kiállításra készítettem,melyet Liz Dickson szervez a bukaresti Amerikai Iskolában,SPRING COLORS címmel.Hálás köszönet Betty Popescunak a meghívásért és a képekért !
Talán emlékeztek a bársony-nyomatomra.Ez a kép is azzal a technikával indult,de csak nagyon gyengén látszott a faragás mintázata a bársonyon.Ezért vatelint ragasztottam a hátára és kivarrtam a mintát világosszürke cérnával.Miután összeállítottam a faliképet,ezt átvarrtam haragoszölddel.Érdekes volt bársonyon dolgozni.A hátam majd kilyukadt,de megérte.


Am facut această lucrare pentru expoziţia organiată de doamna Liz Dickson la Şcoala Americană din Bucureşti in mai,cu lucrări pe tema SPRING COLORS.
Mii de mulţumiri lui Betty Popescu pentru invitaţie şi pentru poze !
Poate vă mai amintiţi de încercarea mea de embossing velvet de anul trecut.Tot aşa am inceput şi acest tablou,dar aici desenul nu a fost prea reuşit.De aceea am lipit pe spate o bucată de vatelină şi i-am facut free motion cu aţă gri.Când tot topul era gata l-am mai quiltuit cu aţă verde.A fost interesant să lucrez cu catifeaua,chiar daca m-am ales cu o durere de spate,a meritat.

Megjegyzések

Csilla üzenete…
Ettől egyszerűen el áll a lélegzetem, csodás lett, nagyon ügyes vagy.
Jackie üzenete…
Its really beautiful.
zazálea üzenete…
Meghajlok előtted.
Alexandra üzenete…
Waw! Ce frumusete. Culorile sunt foarte bine armonizate, iar quiltingul grozav...Textura, ei, pentru asta ar trebui sa-l vad in realitate, mi-ar placea sa-l ating!
mmama üzenete…
Már megint gyönyörűt alkottál.
F.Gina üzenete…
Nagyon ügyes vagy, nagyon szép ! És tök jók a karkötőid is !
Polyák Ildikó üzenete…
Mekkora??? Nagyon klassz!
Abile üzenete…
Csodálatos!
Bea üzenete…
Ez egyszerűen csodaszép!!
lomaquilt üzenete…
Nagyon szép lett! Gratulálok!
Doina üzenete…
Foarte frumos! Culorile sunt superb imbinate, iar ideea cu catifeaua este geniala.
Endy üzenete…
Eszmèletlen jò! Csak irigykedem minden alkalommal, hogy az èn gèpemmel nem tudok ilyeneket csinàlni.
Névtelen üzenete…
:)))))
Edige üzenete…
Tényleg megérte! Lélegzetelállító...
katafolt üzenete…
Köszi szépen mindenkinek.

Ildi,a mérete 37 x 70 cm.
Felismered a selyemhernyó-gubókat :-) ?

Endy,miért nem tudsz,nem lehet leengedni az anyagtovábbítót?Arra is van megoldás.Vagy nincs lyukas talpad?Tudom,hogy nem sokan hiszik el nekem,de pont ilyent varrok a régi gépemmel is,csak annak nem mutogatom a visszáját ,mert elég laza lesz.De előlről ugyanilyen,kipróbáltam.Itt sok hasznát a BSR-nek úgysem vettem,utálta a színt,vagy a bársonyt,állandóan kihagyott vagy megállt,ki is kapcsoltam.

Thank you,Jackie !

Mersi,Sanda !

Doina,mulţumesc pentru vizita si pentru compliment !
Corryna üzenete…
This is a great piece!
katafolt üzenete…
Thank you,Corryna !
Ela üzenete…
Foarte frumos! Aici culorile sunt altfel decat le-am vazut in atach!Da, mi-ar palce sa-l vad de aproape!Imi dau seama ce efort ai facut la quilting, pe catifea!
Ela
Juhizs üzenete…
Először azt akartam kérdezni, hogy honnan szereztél ilyen sokféle gyönyörű bársonyt, de visszaolvastam... minden más reagálást már megírtak előttem :-)
katafolt üzenete…
Da,Ela asa sunt culorile in realitate,am reusit pe urma sa fac poze mai bune...


Juhizs,igazából háromféle világos bársony anyagom volt csak,de az egyik mintás,az kiadott még hármat :-), és egy régi turis miniszoknya zöldje.
Ágó üzenete…
Gyönyörű! :)
Geta Grama üzenete…
O paleta extraordinara de culori, un quilting si un piecing grozav.
Ibcsy üzenete…
Egyszerűen gyönyörű!!!!!!
Bea üzenete…
Fantasztikus, nagyon kellemesek a színek, nagyon szeretem ezt a stílust!
Le a kalappal, gratulálok!
katafolt üzenete…
...si mai ales niste materiale superbe,pentru care iti sunt datoare,Geta :-)

K9szönöm,lányok !
Liana üzenete…
Este foarte frumoasa lucrarea ta, Kati.
katafolt üzenete…
Multumesc mult,Liana !
QUILT UNIVERS üzenete…
reînviere in lumina de primăvară, pământ de catifea si brazde de catifea...SUPERB!!!
Daniela
Elena üzenete…
Super quiltul tau, Kati! Elena
katafolt üzenete…
Mersi,fetelor !
Hobbi-Tünde üzenete…
Ez egyszerűen csodálatos!!! Imádom!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Bigger

 Legyen végre bejegyzés is szegény, elhanyagolt blogomban! Csak röviden, mert idő, az nincs: született egy nagyobb bébitakaró. 93 x 128 cm ( a tőlem megszokott 80 x 110) Lesznek még ilyen nagyobbak, mi több, mostantól ez a méret is rendelhető. Több kép, ár a boltban. În sfîrşit o însemnare pe blogul meu părăsit! S-a născut un model nou: un baby quilt mai mare,de 93 x 128 cm ( modelul obişnuit are 80 x 110 cm). Vor mai fi şi altele, mai mult, de acum  şi această mărime se poate comanda. Mai multe poze şi preţ în magazin.

Párna. Story.Hitelesség.

  Avagy mi a teendő ha már a nagyok is meglopnak? Nem olvasok bulvársajtót. A február végi Story véletlenül került a kezembe. Nem kellett volna...derűs vasárnap reggelem oda. Mert mit látok benne? Ez a párnám Liliana Nae( Neylini) énekesnő kedvenc tárgyai közt! A kép melletti szöveg szerint a nagymamájától kapta, nem alszik rajta, csak dísznek használja. Nehezen is aludhatna, merthogy ez még itt van nálam, amint a fenti fotó is bizonyítja.És egyedi darab. Nem azért, mert annyira eredeti ötlet, hanem mert régi dirndlikből kivágott csíkokból varrtam, ezt az egyet, nem készült belőle több. Egy kósza pillanatig azt hittem, eladtam már a Breslóról, csak elfelejtettem, de nem, ott van most is. Melegen ajánlom megvételre a cikk szerzőjének. (A címet követő kérdés költői csupán. Mert mit tehetnék? Jól kidühöngöm magam, aztán meg nevetek rajta.) Pernă. Story.Credibilitate.  Ce faci când te fură cei mari?   Nu citesc presa de senzaţie. Spre nenorocirea mea azi dimineaţă am apucat

M(ilyen) vagyok ?

Már akkor tudtam,hogy nehéz lesz,amikor jelentkeztem Ildi játékára,önarcképet varrni,amit a sorsolás nyomán Launak kellett elküldenem.Most jött az üzenet,hogy megérkeztem:-),tehát publikálhatom a fércművet. Elképzelésem,mint mindig,volt dögivel,de a megvalósítás,hát,az egészen más dolog. Azt tudtam,hogy élethű nem lehet,nem csak azért,mert nem szeretem az ilyen portrékat,de nem is biztos,hogy tudnék olyant.Nálam már a rajzon lemerevedik a mosoly,kihűl a tekintet,nem megy ez nekem... Valahogy foltokban képzeltem el a dolgot,szerencsére,még mielőtt nekifogtam volna,megláttam ezt .Nna,ilyent sem tudnék,nemhogy ennél jobbat!Azt hiszem,ez jobban hasonlít rám,mint amit én izzadnék ki magamból. Gondoltam,megvarrom magamat redworkben és kézzel letűzöm,de ez már nem utolsó perces projekt. Nagy kedvem lett volna sziluettet varrni,de ez is azért bukott,mert nem tudtam volna hasonlóvá varázsolni.Pedig ez a Tara Badcock-kép sokáig kísértett. Egy szó mint száz,rá kellett jönnöm,hogy o