Ugrás a fő tartalomra

Bársonyos tavasz II







Ezt a quiltet egy kiállításra készítettem,melyet Liz Dickson szervez a bukaresti Amerikai Iskolában,SPRING COLORS címmel.Hálás köszönet Betty Popescunak a meghívásért és a képekért !
Talán emlékeztek a bársony-nyomatomra.Ez a kép is azzal a technikával indult,de csak nagyon gyengén látszott a faragás mintázata a bársonyon.Ezért vatelint ragasztottam a hátára és kivarrtam a mintát világosszürke cérnával.Miután összeállítottam a faliképet,ezt átvarrtam haragoszölddel.Érdekes volt bársonyon dolgozni.A hátam majd kilyukadt,de megérte.


Am facut această lucrare pentru expoziţia organiată de doamna Liz Dickson la Şcoala Americană din Bucureşti in mai,cu lucrări pe tema SPRING COLORS.
Mii de mulţumiri lui Betty Popescu pentru invitaţie şi pentru poze !
Poate vă mai amintiţi de încercarea mea de embossing velvet de anul trecut.Tot aşa am inceput şi acest tablou,dar aici desenul nu a fost prea reuşit.De aceea am lipit pe spate o bucată de vatelină şi i-am facut free motion cu aţă gri.Când tot topul era gata l-am mai quiltuit cu aţă verde.A fost interesant să lucrez cu catifeaua,chiar daca m-am ales cu o durere de spate,a meritat.

Megjegyzések

Csilla üzenete…
Ettől egyszerűen el áll a lélegzetem, csodás lett, nagyon ügyes vagy.
Jackie üzenete…
Its really beautiful.
zazálea üzenete…
Meghajlok előtted.
Alexandra üzenete…
Waw! Ce frumusete. Culorile sunt foarte bine armonizate, iar quiltingul grozav...Textura, ei, pentru asta ar trebui sa-l vad in realitate, mi-ar placea sa-l ating!
mmama üzenete…
Már megint gyönyörűt alkottál.
F.Gina üzenete…
Nagyon ügyes vagy, nagyon szép ! És tök jók a karkötőid is !
Polyák Ildikó üzenete…
Mekkora??? Nagyon klassz!
Abile üzenete…
Csodálatos!
Bea üzenete…
Ez egyszerűen csodaszép!!
lomaquilt üzenete…
Nagyon szép lett! Gratulálok!
Doina üzenete…
Foarte frumos! Culorile sunt superb imbinate, iar ideea cu catifeaua este geniala.
Endy üzenete…
Eszmèletlen jò! Csak irigykedem minden alkalommal, hogy az èn gèpemmel nem tudok ilyeneket csinàlni.
Névtelen üzenete…
:)))))
Edige üzenete…
Tényleg megérte! Lélegzetelállító...
katafolt üzenete…
Köszi szépen mindenkinek.

Ildi,a mérete 37 x 70 cm.
Felismered a selyemhernyó-gubókat :-) ?

Endy,miért nem tudsz,nem lehet leengedni az anyagtovábbítót?Arra is van megoldás.Vagy nincs lyukas talpad?Tudom,hogy nem sokan hiszik el nekem,de pont ilyent varrok a régi gépemmel is,csak annak nem mutogatom a visszáját ,mert elég laza lesz.De előlről ugyanilyen,kipróbáltam.Itt sok hasznát a BSR-nek úgysem vettem,utálta a színt,vagy a bársonyt,állandóan kihagyott vagy megállt,ki is kapcsoltam.

Thank you,Jackie !

Mersi,Sanda !

Doina,mulţumesc pentru vizita si pentru compliment !
Corryna üzenete…
This is a great piece!
katafolt üzenete…
Thank you,Corryna !
Ela üzenete…
Foarte frumos! Aici culorile sunt altfel decat le-am vazut in atach!Da, mi-ar palce sa-l vad de aproape!Imi dau seama ce efort ai facut la quilting, pe catifea!
Ela
Juhizs üzenete…
Először azt akartam kérdezni, hogy honnan szereztél ilyen sokféle gyönyörű bársonyt, de visszaolvastam... minden más reagálást már megírtak előttem :-)
katafolt üzenete…
Da,Ela asa sunt culorile in realitate,am reusit pe urma sa fac poze mai bune...


Juhizs,igazából háromféle világos bársony anyagom volt csak,de az egyik mintás,az kiadott még hármat :-), és egy régi turis miniszoknya zöldje.
Unknown üzenete…
Gyönyörű! :)
Geta Grama üzenete…
O paleta extraordinara de culori, un quilting si un piecing grozav.
Ibcsy üzenete…
Egyszerűen gyönyörű!!!!!!
Bea üzenete…
Fantasztikus, nagyon kellemesek a színek, nagyon szeretem ezt a stílust!
Le a kalappal, gratulálok!
katafolt üzenete…
...si mai ales niste materiale superbe,pentru care iti sunt datoare,Geta :-)

K9szönöm,lányok !
Liana üzenete…
Este foarte frumoasa lucrarea ta, Kati.
katafolt üzenete…
Multumesc mult,Liana !
QUILT UNIVERS üzenete…
reînviere in lumina de primăvară, pământ de catifea si brazde de catifea...SUPERB!!!
Daniela
Elena üzenete…
Super quiltul tau, Kati! Elena
katafolt üzenete…
Mersi,fetelor !
Hobbi-Tünde üzenete…
Ez egyszerűen csodálatos!!! Imádom!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Bigger

 Legyen végre bejegyzés is szegény, elhanyagolt blogomban! Csak röviden, mert idő, az nincs: született egy nagyobb bébitakaró. 93 x 128 cm ( a tőlem megszokott 80 x 110) Lesznek még ilyen nagyobbak, mi több, mostantól ez a méret is rendelhető. Több kép, ár a boltban. În sfîrşit o însemnare pe blogul meu părăsit! S-a născut un model nou: un baby quilt mai mare,de 93 x 128 cm ( modelul obişnuit are 80 x 110 cm). Vor mai fi şi altele, mai mult, de acum  şi această mărime se poate comanda. Mai multe poze şi preţ în magazin.

Sajtó-interviu :) II

Interjúk hete van , úgy lehet :) E săptămâna interviurilor , se pare :) 

Inextex Kaposvár

Már két napja hazajöttem Kaposvárról,idő és fényképek hiányában nem sokat tudok mesélni és mutatni.Nagyon jó volt,bár nagyon fárasztó is. A konferencia egyik legemlékezetesebb pillanata számomra Ardai Ildikó előadása volt a székely festékes szőnyegekről.Megtaláltam azt a videót,amelynek részletei az előadást kísérték. Remélem,később majd fogok tudni mutatni fotókat a kiállításról is.Én nem fotóztam,de valahogy jobb is volt így:sokkal jobban meg tudtam figyelni mindent és ami tetszett,azt jó mélyen bevéstem. M-am întors duminica de la Kaposvár,în lipsă de timp şi fotografii nu pot să povestesc şi să arăt prea multe.Una dintre cele mai interesante momente pentru mine de la conferinţă a fost prezentarea artistei Ardai Ildikó despre covoarele secuieşti. Am găsit videoul care ilustra prezentarea. Sper ca mai tîrziu să vă pot arăta şi poze de la expoziţie.Eu nu am făcut nici o poză,din păcate,dar poate că era mai bine aşa fiindcă m-am uitat îndelungat la tot ce m-a interesat şi am reuşi