Ugrás a fő tartalomra

Őszi színek tavasszal


Mire jó egy kibontott sál...nem is akartam tegnap táskát varrni,de már reggel eszembe jutott ez a dolog és nem hagyott nyugodni.A díszítést és a tűzést egy lépésben végeztem,így elég gyorsan ment.A legtöbbet a mágneszáron agyaltam,mert azt tapasztalom,bárhogy teszem is fel,ha nem nagyon óvatosan,körömmel nyitom ki,előbb-utóbb mindenképp kiszakad az anyag.Ezért most inkább az Elizanikó által közkinccsé tett módszert alkalmaztam,jó erős cérnával,kétszer is körbevarrtam,de így sem vagyok biztos benne,hogy nem szakad ki.Ti hogy szoktátok ?

La câte se poate folosi un fular desfăcut...ieri nici nu am vrut să cos genţi,dar de dimineaţă am avut această idee şi era musai să o pun în practică.Fazele embellishment-quilting le-am făcut întrun singur paş,aşa merge mai repede.Cel mai mult timp mi-a luat să mă decid cum anume să aplic inchizătorul magnetic.Am observat ca indiferent de metoda aplicată,dacă nu deschid geanta ff încet,cu unghia,după o vreme se rupe materialul de lîngă buton.De aceea de data asta am folosit metoda văzută la Elizanikó.Voi cum procedaţi?

Megjegyzések

Endy üzenete…
Szèp lett a tàskàd!Tanàcsot nem tudok adni mert amit vettem màgnest a tàskàhoz ugy kellett beragasztani...s az elso alkalommal ki is szakadt.(egyèbkènt nagyon ajànlottàk, hogy vegyen meg)
beszand üzenete…
Anikó tanított engem is, én így varrom be azóta. Nincs probléma vele, és sokkal jobban szeretem így varrni. :)
A tási nagyon tetszik, megint egyedit varrtál!
Csilla üzenete…
Hú ez a táska, nagyon-nagyon jó lett. Pont az én színeim. Őszi színek de tavaszias hangulató táska, hisz ezek a rongyos részek nagyon bohókássá teszik.
agibo üzenete…
Az Anikó-féle módszer nekem is bevált. Semmi gondom vele.
Lehet kapni mifelénk erősebb és gyengébb mágneszárat. Biztosan nálatok is. Talán érdemesebb az ilyen táskákba a gyengébbet varrni.
(a táskád tetszik!)
katafolt üzenete…
Köszi szépen !
Csilla,nem rongyok-szöszös effektfonal :-)

Ági,a helyzet az,hogy itt semmilyen nem kapható.Ezeket egy bőrös ismerős hozta,és nagyon erősek,ha nem a körmömmel piszkálom ki,szerintem ez így is kiszakad.Pedig nagyon erős alátétet használok,egy turiban találtam jó nagy táskaalj-merevítőt,azt daraboltam fel erre a célra.Ugyanakkor jó is ,hogy ilyen erős,telepakolva sem nyílik szét a táska.
Elizanikó üzenete…
Oppsz, ezen a bejegyzésen valahogy átsiklottam, csak most találtam rá.

Nekem bevált ez a mágnes rögzítős módszer.
Nem szokott kiszakadni.

Küldjek neked táskamágneseket postán ????
Csilla üzenete…
Igen, most, hogy jobban megnéztem a fotót, ott van is föltekerve belőle valamennyi. Nagyon mutatós fonal, érdekes lehet belőle kötni, eltudnák belőle képzelni egy laza kötésű sálat...
katafolt üzenete…
Köszi,Anikó,ez a mostani mennyiség jó sokáig elég lesz...
Névtelen üzenete…
Beautiful Bag!
katafolt üzenete…
Thank you,Kathleen :-)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Bigger

 Legyen végre bejegyzés is szegény, elhanyagolt blogomban! Csak röviden, mert idő, az nincs: született egy nagyobb bébitakaró. 93 x 128 cm ( a tőlem megszokott 80 x 110) Lesznek még ilyen nagyobbak, mi több, mostantól ez a méret is rendelhető. Több kép, ár a boltban. În sfîrşit o însemnare pe blogul meu părăsit! S-a născut un model nou: un baby quilt mai mare,de 93 x 128 cm ( modelul obişnuit are 80 x 110 cm). Vor mai fi şi altele, mai mult, de acum  şi această mărime se poate comanda. Mai multe poze şi preţ în magazin.

Párna. Story.Hitelesség.

  Avagy mi a teendő ha már a nagyok is meglopnak? Nem olvasok bulvársajtót. A február végi Story véletlenül került a kezembe. Nem kellett volna...derűs vasárnap reggelem oda. Mert mit látok benne? Ez a párnám Liliana Nae( Neylini) énekesnő kedvenc tárgyai közt! A kép melletti szöveg szerint a nagymamájától kapta, nem alszik rajta, csak dísznek használja. Nehezen is aludhatna, merthogy ez még itt van nálam, amint a fenti fotó is bizonyítja.És egyedi darab. Nem azért, mert annyira eredeti ötlet, hanem mert régi dirndlikből kivágott csíkokból varrtam, ezt az egyet, nem készült belőle több. Egy kósza pillanatig azt hittem, eladtam már a Breslóról, csak elfelejtettem, de nem, ott van most is. Melegen ajánlom megvételre a cikk szerzőjének. (A címet követő kérdés költői csupán. Mert mit tehetnék? Jól kidühöngöm magam, aztán meg nevetek rajta.) Pernă. Story.Credibilitate.  Ce faci când te fură cei mari?   Nu citesc presa de senzaţie. Spre nenorocirea mea azi dimineaţă am apucat

M(ilyen) vagyok ?

Már akkor tudtam,hogy nehéz lesz,amikor jelentkeztem Ildi játékára,önarcképet varrni,amit a sorsolás nyomán Launak kellett elküldenem.Most jött az üzenet,hogy megérkeztem:-),tehát publikálhatom a fércművet. Elképzelésem,mint mindig,volt dögivel,de a megvalósítás,hát,az egészen más dolog. Azt tudtam,hogy élethű nem lehet,nem csak azért,mert nem szeretem az ilyen portrékat,de nem is biztos,hogy tudnék olyant.Nálam már a rajzon lemerevedik a mosoly,kihűl a tekintet,nem megy ez nekem... Valahogy foltokban képzeltem el a dolgot,szerencsére,még mielőtt nekifogtam volna,megláttam ezt .Nna,ilyent sem tudnék,nemhogy ennél jobbat!Azt hiszem,ez jobban hasonlít rám,mint amit én izzadnék ki magamból. Gondoltam,megvarrom magamat redworkben és kézzel letűzöm,de ez már nem utolsó perces projekt. Nagy kedvem lett volna sziluettet varrni,de ez is azért bukott,mert nem tudtam volna hasonlóvá varázsolni.Pedig ez a Tara Badcock-kép sokáig kísértett. Egy szó mint száz,rá kellett jönnöm,hogy o