Ugrás a fő tartalomra

Nem úsztam meg,avagy keresem liliomot
Reménykedtem,hogy elkerül ez a tervezgetős játék,mert megfogadtam,hogy ezévben nem fogadkozom.Phoenix azonban nekem szegezte a kérdést,mik a terveim 2oo9-re.Megnéztem Gina válaszait,sokat lekoppinthatnék :-).
Tréfa félre,törtem-törtem a fejem és arra jutottam,nálam az első 8 pont nem nyilvános,sőt a második 8 sem,de majd megírom,a terápia kedvéért a Saját szobámban.

S amit elmondhatok:

1.Gyakrabban megyek ki a városból(menekülés a szmogtól)
2.Könyvtár-tavaly alig jártam...
3.Magamnak is varrok-a suszter és cipője.
4.Megkeresem a kockás liliomot,ha él még errefele-sok éve,amikor ebbe a városrészbe költöztünk,elborzadva láttam minden tavasszal,hogy ölszámra viszik ,pedig védett növény lenne.Az úton túl,néhány percnyi séta és tele volt vele a rét.Tavaly egy szálat sem találtam :-(
5.Kibírom valahogy a rossz pillanatokat és élvezem a jókat.

Ennyi elég?

Megjegyzések

Bea üzenete…
A 3. pontunk hajszálra egyezik:)))
A virág gyönyörű lehet!
Én is ugyanígy érzek a kockás liliommal (Fritillaria meleagris) kapcsolatosan. Gyönyörű ez a virág a TERMÉSZETBEN, védett növény, jó lenne ha mindenki csak természetes élőhelyén csodálná. Én bízom benne, hogy "felnövünk a környezetvédelemhez" és akkor majd nem kell keresni, hogy látványában gyönyörködhessünk.
katafolt üzenete…
Tényleg gyönyörű,Bea,hátha sikerül az idén fényképeznem is.

Tünde,ezt én is nagyon szeretném,egyelőre inkább rémtörténetekkel találkozom e téren,sajnos...
Endy üzenete…
Nagyon szèp ez a liliom, csak arra felètek talàlhatò?
Phoenix üzenete…
Kedves Kata!
Köszönöm, hogy -ha fenntartásokkal is-, de belementél a játékba.Tudom én, milyen az, amikor egy ártatlannak tűnő kérdés mögött tengermélyek szakadnak fel.
Sokat és sűrűt éltünk, azt gondolom, nekünk már nem is lehet csekély horderejű kérdést feltenni: mindenről-minden eszünkbe jut.
A le nem írt 16... Én sem akartam a vezércimkék alatt részletezni a vágyaimat, terveimet.
Kívánom, hogy legyen elegendő erőnk és egésségünk hozzá.
A többi meg vagy meglesz, vagy nem... és legyen az is rendben.
Szeretettel.
katafolt üzenete…
Endy,úgy tudom?Magyarországon is vannak lelőhelyei,de elég ritka növény.

Köszönöm,Phoenix,hogy megérted :-)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Zöld-sárga(majdnem) bargello

Őrizgetem ezt a két összeillő anyagot egy ideje.Most elfogyott a türelmem,nem találtam több hozzájuk illő anyagot,hát kettőjükből született ez a harsány takaró és párna.S bár első pillantásra talán nem nyilvánvaló, bargello-technikával varrtam.
Nagy lehetőségeket rejt ez a módszer,már alig várom,hogy kékekből is kipróbáljam!


Aceste două materiale similare le am de ceva vreme.Nu am găsit nimic cu care să
se potrivească,de aceea am lucrat doar cu ele două.Poate nu pare,dar technica e...bargello!Îmi place rezultatul,vreau să încerc această metoda şi cu materiale albastre.

Bigger

Legyen végre bejegyzés is szegény, elhanyagolt blogomban! Csak röviden, mert idő, az nincs: született egy nagyobb bébitakaró. 93 x 128 cm ( a tőlem megszokott 80 x 110) Lesznek még ilyen nagyobbak, mi több, mostantól ez a méret is rendelhető. Több kép, ár a boltban.

În sfîrşit o însemnare pe blogul meu părăsit!
S-a născut un model nou: un baby quilt mai mare,de 93 x 128 cm ( modelul obişnuit are 80 x 110 cm). Vor mai fi şi altele, mai mult, de acum  şi această mărime se poate comanda. Mai multe poze şi preţ în magazin.

The Help

Katt a képre!
                     Click pe poză!