Ugrás a fő tartalomra

Táncosok


Soha ennyit nem tétováztam egyetlen munkámmal sem,mint ezzel a takaróval.Mint az előző bejegyzésben is írtam,ez a síző takaró-párna párja.Testvéreknek készültek,a fiúk a hobbijukat szerették volna megjelenítve látni a takarókon.A nagy a sízést,a kicsi a néptáncot.Gyereknek nemet nem mondok,de a táncosokkal meggyűlt a bajom.Sehogy sem bírtam elképzelni őket élethű ábrázolásban.Nem akartam,hogy olyan legyen,mint a régi,hímzett falvédők.Az itteni népviselet piros-feketéje valahogy nem ment a takaró tarkaságához,a felhasznált anyagokból meg már nem lett volna népi...ezért döntöttem az árnyékkép mellett.Nekem nagyon tetszik,remélem,nem csak nekem...Még valamit tanultam:ekkora méretnél nem mindegy,hová kerül a szabad gépi-tűznivaló.Alig tudtam körbesteppelni a figurákat.Legközelebb inkább középre rakom.

Niciodata nu am ezitat atât cu o lucrare ca cu aceşti dansatori .Cum am scris şi în postul anterior,această pătură este perechea setului cu schiori.Băieţii au cerut,ca pe pături să apară hobby-ul lor.La cel mare schiul,pentru cel mic dansul popular.Nu spun niciodată nu unui copil.Dar,dansatorii m-au chinuit...nu am vrut să fie ca peretarul bunicii.Culorile portului tradiţional de aici,roşu-negru,nu-mi plăceau împreună cu materialele folosite.De aceea am decis să recurg la siluete.Mie îmi place şi sper că nu doar mie...
Am mai învăţat ceva:la mărimea asta partea care va fi quiltuită free,e mai bine să fie la mijloc.Tare greu am ajuns la ei...

Megjegyzések

sandorne0824 üzenete…
Nagyon szép ez a takaró,nekem nincs ilyenhez türelmem,pedig nagyon tetszik.
Csilla üzenete…
Igazán jó lett, szépen körbe tűzögetted a táncosokat, ügyi vagy, nekem sehogy nem sikerül követni a vonalakat, főleg nem tűzéssel, minden lesz a varrat csak nem egyenletes öltésekből fog állni. Majd ha lesz kedved és időd, megírhatnád akár privátba is, hogyan csinálod a rátétest. Én a párnánál kivagdostam a végső méretre a darabkákat és cikcakk öltéssel fölvarrtam őket, semmi ragasztós anyag nélkül. De lehet abszolut nem jól csinálom...
Nyafkamacska üzenete…
Ez nagyon jó. És annyira a te stílusod!
Egy bloglistán csak a kis képet láttam, már tudtam, hogy ezt csakis te varrhattad.
katafolt üzenete…
Türelmem nekem csak a steppeléshez nincs,a többit szeretem csinálni.

Csilla,pont úgy csinálod,ahogy kell !Ragasztófátyollal könnyebb és talán szebb is,egyenletesebb és tartást is ad,de nem létszükséglet.Én közönséges ragasztósiftet,papírragasztót is szoktam használni.Régebben gombostűztem és az elején,amikor még rengeteget bénáztam a cikkcakkal(meg voltam győződve,hogy a varrógép a hibás,pedig nem is),nehezen vettem a kanyarokat,akkoriban férceltem is.

Köszi,Nyafkamacska,lehet,hogy van már saját stílusom :-) ?
Geta Grama üzenete…
daca nu-i place copilului, mamicii ii va place sigur ! Sunt foarte reusite aplicatiile !
reka üzenete…
Kata!

Szerintem abszolút van már stílusod! Megáll az eszem. Akkor jól értem, h össztartozik ez a táncos takaró a violinkulcsos párnával?
És a síző tesója? Hmmm...

Nagyon örülök :)
TETSZIK!
mmama üzenete…
Nagyon jó lett, már mestere vagy
ezeknek a munkáknak.
katafolt üzenete…
Geta,asta stim deja,astept parerea baiatului !

Köszönöm
martimez üzenete…
nagyon tetszik,eredeti ...szuper
katafolt üzenete…
Köszi,Márta !
Hobbi-Tünde üzenete…
Azt hiszem ez az egyik kedvencem, nagyon jól sikerültek a táncosok!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Zöld-sárga(majdnem) bargello

Őrizgetem ezt a két összeillő anyagot egy ideje.Most elfogyott a türelmem,nem találtam több hozzájuk illő anyagot,hát kettőjükből született ez a harsány takaró és párna.S bár első pillantásra talán nem nyilvánvaló, bargello-technikával varrtam.
Nagy lehetőségeket rejt ez a módszer,már alig várom,hogy kékekből is kipróbáljam!


Aceste două materiale similare le am de ceva vreme.Nu am găsit nimic cu care să
se potrivească,de aceea am lucrat doar cu ele două.Poate nu pare,dar technica e...bargello!Îmi place rezultatul,vreau să încerc această metoda şi cu materiale albastre.

Bigger

Legyen végre bejegyzés is szegény, elhanyagolt blogomban! Csak röviden, mert idő, az nincs: született egy nagyobb bébitakaró. 93 x 128 cm ( a tőlem megszokott 80 x 110) Lesznek még ilyen nagyobbak, mi több, mostantól ez a méret is rendelhető. Több kép, ár a boltban.

În sfîrşit o însemnare pe blogul meu părăsit!
S-a născut un model nou: un baby quilt mai mare,de 93 x 128 cm ( modelul obişnuit are 80 x 110 cm). Vor mai fi şi altele, mai mult, de acum  şi această mărime se poate comanda. Mai multe poze şi preţ în magazin.

Majakovszkij-foltvers

Ez évi első foltvers-feladványunk igazán különleges volt:

Vlagyimir Vlagyimirovics Majakovszkij: Ivan Kozirev vasöntő elbeszélése arról, hogyan költözött új lakásba
Proletár vagyok.Mindent megmondtam ezzel.
Éltem,

ahogy anyám világra vétkezett.

És lám,

új lakást

adott ma reggel

nekem

a Munkáslakásépítő

Szövetkezet.

Szélessége - ilyen!

Magassága -

olyan!

Szellős,

világos

és meleg.

Minden szobája jó,

de a legjobban

nekem

ez

tetszett meg!

A hold

sugaránál ragyogóbb!

Kánaánnál

sokkal több üdvöt ád,

mi ez -

de mit is gagyogok, -

ez a

fürdőszoba, a fürdőkád.

Kinyílik az egyik csap,

kezedre - hideg víz csap.

Másik csapot csavarod,

ujjad rögtön elkapod.

Hideg vízze…