Ugrás a fő tartalomra

Rara avis








Nem,nem kezdtem el keresztszemezni :-)Igazából nem nagyon szeretem a figuratív keresztszemest,ahogy a gépi hímzést sem,csak a hagyományosat,de ezeket a betűket olyan bájosra hímezte a kislány anyukája,hát hagytam magam meggyőzni,hogy takarót és falvédőt varrjak köréjük.
A párnahuzat ötlete menet közben született,ezért nincs rajta hímzés.Az is kivételes,hogy hozott anyagból varrtam.Ezt a szabályt többé nem szeretném megszegni :-)
A takaró 130 x 180 cm,a párnahuzat a megszokott 35 x 35 cm,a falvédő pedig 70 x 103 cm.


Nu ,nu m-am apucat de punct de cruce :-).De fapt mie nu îmi plac broderiile figurative,nici cele de maşină,doar broderiile tradiţionale,dar aceste litere brodate foarte frumos de mama fetiţei sunt atât de drăgălaşe că m-am lăsat convinsă să cos o pătură şi un peretar cu ele.Ideea feţei de perne a venit din mers,de aceea nu are broderie.Rara avis e şi faptul că am lucrat din materialul clientului.Experenţă care sigur nu se va mai repeta.
Pătura e de 130 x 180 cm,faţa de perna 35 x 35 cm, ca de obicei,iar peretarul 70 x 103 cm.

Megjegyzések

Ahama üzenete…
Ha keresztszemezni nem is, keresztrejtvényezni, úgy tűnik, szoktál :)
Hálás lehet neked a megrendelőd, mert az ötleteiddel és az egész megvalósítással nagyon sokat hozzátettél a "hozott anyag"hoz.
Monique A. üzenete…
C'est avec toujours autant de plaisir que je me balade sur ton blog, tout y est bien beau. Bises à toi
Kékbálna üzenete…
Nekem nagyon tetszik, biztos tetszik majd a megrendelőnek.
katafolt üzenete…
Ahama,már nem szoktam,csak minden szökőévben-mert a keresztrejtvényezés gipszes lábhoz kötődik,sok rossz emlék,nem szeretem.

Merci,Monique,la broderie ne m'apartient pas,ici ce n'est que le patch que j'ai fait.

Remélem,Flor :-)
yo5ofh üzenete…
Ez nagyon cuki, nekem nagyon tetszik. Én szoktam hímezni és kombinálni is a hímzett és foltvarrott cuccokat. Nagyon szép a hímzés is és a foltos rész is, én teljesen oda vagyok ezért az együttesért.
Csilla üzenete…
Az előző is én voltam, csak a párom be volt lépve a google-re és nem vettem észre, így az ő azonosítőjával írtam ...
Kata üzenete…
nagyon tetszik a végeredmény!!!!
Edige üzenete…
Nagyon klassz lett! Úgy tűnik, hogy hiába kényszerítenek "korlátok" közé, azért mindig csak magadat adod...
Ela üzenete…
Ce nu ti-a placut de nu vrei sa mai lucrezi ?Sunt frumoase culorile si modelul!
Ela
Panti üzenete…
Szép lett. Elégedett lehet a megrendelőd.
katafolt üzenete…
Jó,hogy mondod,Csilla,törhetném a fejem,ki lehet az a Csaba,aki hímez is meg varr is :-)

Kata,a tulajdonosnak is !

Edige,ez is korlát,nem ?

Ela,am spus doar ca nu mai lucrez din materialul clientului...

Kösz,Panti,most vitték el,a kislánynak is nagyon tetszik.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Bigger

 Legyen végre bejegyzés is szegény, elhanyagolt blogomban! Csak röviden, mert idő, az nincs: született egy nagyobb bébitakaró. 93 x 128 cm ( a tőlem megszokott 80 x 110) Lesznek még ilyen nagyobbak, mi több, mostantól ez a méret is rendelhető. Több kép, ár a boltban. În sfîrşit o însemnare pe blogul meu părăsit! S-a născut un model nou: un baby quilt mai mare,de 93 x 128 cm ( modelul obişnuit are 80 x 110 cm). Vor mai fi şi altele, mai mult, de acum  şi această mărime se poate comanda. Mai multe poze şi preţ în magazin.

Sajtó-interviu :) II

Interjúk hete van , úgy lehet :) E săptămâna interviurilor , se pare :) 

Inextex Kaposvár

Már két napja hazajöttem Kaposvárról,idő és fényképek hiányában nem sokat tudok mesélni és mutatni.Nagyon jó volt,bár nagyon fárasztó is. A konferencia egyik legemlékezetesebb pillanata számomra Ardai Ildikó előadása volt a székely festékes szőnyegekről.Megtaláltam azt a videót,amelynek részletei az előadást kísérték. Remélem,később majd fogok tudni mutatni fotókat a kiállításról is.Én nem fotóztam,de valahogy jobb is volt így:sokkal jobban meg tudtam figyelni mindent és ami tetszett,azt jó mélyen bevéstem. M-am întors duminica de la Kaposvár,în lipsă de timp şi fotografii nu pot să povestesc şi să arăt prea multe.Una dintre cele mai interesante momente pentru mine de la conferinţă a fost prezentarea artistei Ardai Ildikó despre covoarele secuieşti. Am găsit videoul care ilustra prezentarea. Sper ca mai tîrziu să vă pot arăta şi poze de la expoziţie.Eu nu am făcut nici o poză,din păcate,dar poate că era mai bine aşa fiindcă m-am uitat îndelungat la tot ce m-a interesat şi am reuşi