Ugrás a fő tartalomra

Bársonyos tavasz I Hommage a Jackie








Eszembe nem jutott volna soha bársonyon szabad gépi tűzni,ha nem csodálnám már egy éve Jackie munkáit.Ő az egyik olyan alkotó,akit szívem szerint másolnék,mert minden öltése és anyagválasztása helyettem beszél.Végül másolás helyett ezeket a karkötőket varrtam.Egyfajta ujjgyakorlatnak szántam őket,mielőtt nekifogtam volna annak a tavaszi quiltnek,amellyel most vívódom.


Nici nu mi-a trecut prin cap că se poate face free motion pe catifea,inainte să văd
superbele lucrări făcute de Jackie.Ea e una dintre creatoare la care îmi place absolut totul.Fiecare pas cusut,fiecare material folosit parcă vorbeste despre mine.
N-am vrut să o copiez,dar m-a inspirat mult,aşa că am făcut cîteva brăţări.Cusutul lor a fost un fel de exerciţiu înainte de quiltul de primăvară cu care mă lupt acum.

Megjegyzések

martimez üzenete…
nagyon tetszik
martimez üzenete…
Fekete-barna???
És ronda széles csuklóra???
:D
katafolt üzenete…
:-D,miért is ne ?Megvarrjam ? Hány centis kell ?
Endy üzenete…
Szèpek lettek!
martimez üzenete…
...:) írok majd
Kicsoda üzenete…
en nem vagyok textil ekszeres, de ezek allati jok, bar az is tuti, hogy en takarot csinaltam volna belole, mert olyan puha, meleg;-)
Ez sima barsony igaz? korddal is mukodne? nekem abbol van nemi keszletem;-)
Kicsoda üzenete…
most megneztem ki is az a Jackie, hat attol en is el vagyok ajulva, es ugyanaz jutott eszembe, oltesenkent masolnam le:-)
Ahama üzenete…
Gyönyörűek. A kékes különösen.
Készítés közben "bársonyon futottak perceid" :)?
katafolt üzenete…
Kicsoda,sima bársony,igen.Nem próbáltam még korddal,talán a nagyon mikro megfelel,majd teszek egy próbát.Úgy van,annyira jó,hogy tanítani kéne,nálam már az is felér egy terápiával,ha megnézem a képtárát.1-2 alkalommal írt ide megjegyzést a hölgy,napokra jó kedvem lett tőle :-))
Takarónak,hm,jó is volna,de nincs(még)annyi bársonyom.Múlt héten nem hoztam el a turiból egy óriási szürke bársony sötétítőt,annyira bánom.Másik kedvencemnél van egy takaró,ami rég nem hagy nyugodni:mindenkinek varrtam már takarót a családban,csak magamnak nem,miért ne lehetne nekem egy ilyenem?
http://www.gameshot.org?id=2858

Vagy ilyesmim...
http://lovelytextiles.blogspot.com/2007/12/dib-dib-dib-enter-last.html

nagyanyám és nagynéném csipkéi talán éppen erre várnak...

:-),Ahama,ahogy mondod,címnek is eszembe jutott,akárcsak a bársony nesz inog,de visszafogtam magam :-D
Kicsoda üzenete…
tudod, abban ha az ember (vegre egyszer:-D) maganak varr, az a jo, hogy ott aztan elszabadulhat az addig feken tartott `szellem`:-) nekem is vannak terveim, csak nalam meg a kicsi tankok nem kaptak uj takarot baba koruk ota:-)
Geta Grama üzenete…
Kati, ce frumoase si interesante sunt ! catifeaua din care le-ai facut e la fel ca cea din care am si eu ! Ce bine ca mi-ai adus aminte de ea ! Mersi !
Geta Grama üzenete…
Am gresit un semn de punctuatie ! De fapt era o intrebare daca catifeaua ta e la fel cu a mea ???
Jackie üzenete…
This is such lovely work. I wish I could translate the text. I feel very honoured that you mentioned me in connection with these beautiful pieces.
x
zazálea üzenete…
Én is régóta csodálója vagyok a hölgynek és ha hiszed, ha nem, én is egy tavaszi quiltet tervezek- a fejemben. Ugye, ugye... Csak én még nem jutottam el eddig, mint te. Annyira szépek...
zazálea üzenete…
Na jól van, összekevertem a hölgyet, de a tavaszi quilt igaz! :o(
És most már én is csodálója vagyok...
katafolt üzenete…
Kicsoda,biztos,hogy ott majd elengedem magam,bár,pompomok,ígérem,nem lesznek
:-)Kiváncsian várom,milyen takarókat kapnak majd a fiaid,a falvédődet is nagyon szerettem.

Da,Geta,materialul e acelasi,mersi :-D

Thank you,Jackie !


there the translation:
"I would have never thought of free motion quilting on velvet if I hadn't been amazed by Jackie's work for a year. She is an artist I would copy, because her stiches and fabric style talk instead of me. But instead of copying I choosed to sew these bracelets. These were for practising before I got started of my spring quilt , which I am working on."


Zaza,te kire gondoltál?Jacquelie Heinz-ra ?
http://www.main-quiltfestival.de/Diashow_Jacqueline_Heinz.138.0.html
Polyák Ildikó üzenete…
Nagyon tetszik:) Már az eredetiek is megragadtak.
Alexandra üzenete…
Sunt chiar incredibile bratarile tale Kati! Mie imi plac mult.
Jackie üzenete…
Thank you for the translation..and for the lovely compliment. I am very flattered that you feel inspired by my work. I think yours is beautiful.
katafolt üzenete…
Ildi,nekem is nagyon tetszik,varrni is,csak nem értem,miért fáj tőle a hátam...mondjuk a BSR nem rajong a bársonyért,a világosakért különösen nem,elég döcögősen haladok.

Mulţumesc,Sanda !

Thank you very much,Jackie :-)
kastanie üzenete…
Nekem is nagyon tetszenek a karkötőid, jó lenne látni karon is őket.
kastanie üzenete…
Most megnéztem Jackie blogján a képeket és megint hálás vagyok neked, hogy megnézhettem és persze megfordult a fejemben, hogy gyorsan haza kéne menni innen és elővenni a cérnákat és rongyokat:-)
kastanie üzenete…
Kilós textilkutatóban lehet kapni gönyörű színekben súlyos bársony(?) sötétítő függönyöket. Bizonytalan vagyok, hogy az tényleg bársony-e.
katafolt üzenete…
Kastanie,majd kerítek egy modellt.A lányomnak-nem vicc!-gombfóbiája van,szó sem lehet róla,hogy feltegyen egy ilyent :-)

Hazamenni és varrni-tudod,én mostanában itthon vagyok és egyfolytában varrok és mégis gyakran van ilyen érzésem.Ezek a karkötők is ezért születtek:nem voltak tervben,nem kérte senki,nem volt muszáj és nagyon jó volt őket megvarrni.Ráadásul kézzel,éjszaka varrtam beléjük a bélést és jól esett szöszmötölni velük.

Igen,olyan sötétítők itt is vannak,nekem is van.Nem is érdekes,hogy bársony e igazából,a célnak tökéletesen megfelel.
Névtelen üzenete…
Ez a karkötő ötlet még jobb lenne, ha a kiállítási falikép mintázata jelenne meg rajta. Képzeld hogy lehet feszíteni egy kiállításon a saját képed alatt egy ugyanolyan karkötővel.
katafolt üzenete…
:-D Arra is van tipped,Márta néni,hogy hogyan varrnám ezt meg akkorában,hogy mutasson is az alig 15 centis csuklómon ? Azért bársonyra kicsiben nem olyan könnyű ám pontos mintát rajzolni...legalábbis nekem nem...még nem,aztán lehet,hogy a századik bársonykarkötőm pont olyan lesz.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Bigger

 Legyen végre bejegyzés is szegény, elhanyagolt blogomban! Csak röviden, mert idő, az nincs: született egy nagyobb bébitakaró. 93 x 128 cm ( a tőlem megszokott 80 x 110) Lesznek még ilyen nagyobbak, mi több, mostantól ez a méret is rendelhető. Több kép, ár a boltban. În sfîrşit o însemnare pe blogul meu părăsit! S-a născut un model nou: un baby quilt mai mare,de 93 x 128 cm ( modelul obişnuit are 80 x 110 cm). Vor mai fi şi altele, mai mult, de acum  şi această mărime se poate comanda. Mai multe poze şi preţ în magazin.

Sajtó-interviu :) II

Interjúk hete van , úgy lehet :) E săptămâna interviurilor , se pare :) 

Inextex Kaposvár

Már két napja hazajöttem Kaposvárról,idő és fényképek hiányában nem sokat tudok mesélni és mutatni.Nagyon jó volt,bár nagyon fárasztó is. A konferencia egyik legemlékezetesebb pillanata számomra Ardai Ildikó előadása volt a székely festékes szőnyegekről.Megtaláltam azt a videót,amelynek részletei az előadást kísérték. Remélem,később majd fogok tudni mutatni fotókat a kiállításról is.Én nem fotóztam,de valahogy jobb is volt így:sokkal jobban meg tudtam figyelni mindent és ami tetszett,azt jó mélyen bevéstem. M-am întors duminica de la Kaposvár,în lipsă de timp şi fotografii nu pot să povestesc şi să arăt prea multe.Una dintre cele mai interesante momente pentru mine de la conferinţă a fost prezentarea artistei Ardai Ildikó despre covoarele secuieşti. Am găsit videoul care ilustra prezentarea. Sper ca mai tîrziu să vă pot arăta şi poze de la expoziţie.Eu nu am făcut nici o poză,din păcate,dar poate că era mai bine aşa fiindcă m-am uitat îndelungat la tot ce m-a interesat şi am reuşi