Ugrás a fő tartalomra

Álommanós


Az utóbbi napokban újfent a türelem erényét gyakoroltam:felszabtam több zsáknyi régi anyagmaradékomat. Fárasztó volt, unalmas , de megérte.Másképp sosem találkozott volna ez a két csillagos téglalap a kék takarón.Ez a takarócska fent van már  a Breslón. Később a rózsaszínt is felpakolom. S ha sikerül ébren maradnom, mára tervben van még kettő befejezése is.

 În ultimele zile am tot croit, am scăpat de o mare grămadă de rămăşite. Activitate obositoare şi plictisitoare , a meritat totuşi oboseala, altfel aceste două materiale cu steluţe n-aveau cum să se întîlnească pe pătura albastră. Care dealtfel se găseşte deja pe Breslo. Mai tîrziu am să postez şi păturica roz. Şi dacă cumva reuşesc să rămîn trează plănuiesc să termin azi alte două.

Megjegyzések

Ledorka üzenete…
Megint gyönyörű anyagok találkoztak. :) Nekem most a rózsaszínes a favoritom, de a kékes is mesés!
kastanie üzenete…
Kedvet kaptam a maradékok négyzetté szabdalásához, remélem, estig kitart.
Ildifolt üzenete…
Remek felhasználása a maradékoknak! Szépeket alkottál megint.
Aledi üzenete…
Nagyon szépek És azok a manók!
Cani üzenete…
Nagyon szeretem az álommanós takaróidat mert olyan meghittek és álomba csalogatóak és hát ez a kék....Le sem tudom venni a szemem róla. Nagyon szép!
Marcsi üzenete…
Nagyon szeretem a munkáidat, mindig érdemes nálad nézelődni. Annyira szépek!
Csilla üzenete…
Nagyon jók, mint mindig, na és ez a csillagos annyira illik ezekhez a takarókhoz, tényleg álombaringató...
katafolt üzenete…
Köszönöm, lányok!
Cani, én a te manócskádtól olvadozom :)
Ciripbogár üzenete…
nagyon kedvesek a minták, a kis manócskák, persze hogy az Álmatlan dal jut róla eszembe...ez a takaró biztos segít!
katafolt üzenete…
Quimby... :))), hááát,nem pont ez a dal járt a fejemben, amikor az első ilyen manót varrtam, de végülis, miért is ne...

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Bigger

 Legyen végre bejegyzés is szegény, elhanyagolt blogomban! Csak röviden, mert idő, az nincs: született egy nagyobb bébitakaró. 93 x 128 cm ( a tőlem megszokott 80 x 110) Lesznek még ilyen nagyobbak, mi több, mostantól ez a méret is rendelhető. Több kép, ár a boltban. În sfîrşit o însemnare pe blogul meu părăsit! S-a născut un model nou: un baby quilt mai mare,de 93 x 128 cm ( modelul obişnuit are 80 x 110 cm). Vor mai fi şi altele, mai mult, de acum  şi această mărime se poate comanda. Mai multe poze şi preţ în magazin.

Majakovszkij-foltvers

Ez évi első foltvers-feladványunk igazán különleges volt: Vlagyimir Vlagyimirovics Majakovszkij: Ivan Kozirev vasöntő elbeszélése arról, hogyan költözött új lakásba Proletár vagyok. Mindent megmondtam ezzel. Éltem, ahogy anyám világra vétkezett. És lám, új lakást adott ma reggel nekem a Munkáslakásépítő Szövetkezet. Szélessége - ilyen! Magassága - olyan! Szellős, világos és meleg. Minden szobája jó, de a legjobban nekem ez tetszett meg! A hold sugaránál ragyogóbb! Kánaánnál sokkal több üdvöt ád, mi ez - de mit is gagyogok, - ez a fürdőszoba, a fürdőkád. Kinyílik az egyik

M(ilyen) vagyok ?

Már akkor tudtam,hogy nehéz lesz,amikor jelentkeztem Ildi játékára,önarcképet varrni,amit a sorsolás nyomán Launak kellett elküldenem.Most jött az üzenet,hogy megérkeztem:-),tehát publikálhatom a fércművet. Elképzelésem,mint mindig,volt dögivel,de a megvalósítás,hát,az egészen más dolog. Azt tudtam,hogy élethű nem lehet,nem csak azért,mert nem szeretem az ilyen portrékat,de nem is biztos,hogy tudnék olyant.Nálam már a rajzon lemerevedik a mosoly,kihűl a tekintet,nem megy ez nekem... Valahogy foltokban képzeltem el a dolgot,szerencsére,még mielőtt nekifogtam volna,megláttam ezt .Nna,ilyent sem tudnék,nemhogy ennél jobbat!Azt hiszem,ez jobban hasonlít rám,mint amit én izzadnék ki magamból. Gondoltam,megvarrom magamat redworkben és kézzel letűzöm,de ez már nem utolsó perces projekt. Nagy kedvem lett volna sziluettet varrni,de ez is azért bukott,mert nem tudtam volna hasonlóvá varázsolni.Pedig ez a Tara Badcock-kép sokáig kísértett. Egy szó mint száz,rá kellett jönnöm,hogy o