Ugrás a fő tartalomra

Merész


 Pontosan tíz éve varrok takarókat és babákat. Ezidő alatt sokkal többször varrtam rózsaszínből, mint szerettem volna. Már az első takarónál elképzeltem, milyen lenne egy sóhajtásnyi feketével megbolondítva. Kipróbálni mégsem mertem. Fekete ruhás, rózsaszín hajú babákat azért varrtam néha.
Most jött el a takarók ideje. Mutatom is az elsőt. Na, milyen lett?
Kissé merész, gondolom...majd csak gazdára lel a boltban vagy egy vásáron.

Exact de zece ani cos pături şi păpuşi. Am lucrat mult prea des cu roz decît aş fi dorit. Chiar la prima păturică roz mi-am inchipuit o combinaţie cu un pic de negru. N-am îndrăznit să încerc. Păpuşi cu rochii negre şi păr roz am făcut cîteva. Acum a sosit şi vremea păturilor. Vă arăt prima încercare. Cum v-i se pare?
Cam îndrăzneţ, poate...sper să-şi găsească cumpărătorul în magazin sau la un tîrg.

Megjegyzések

M-ici üzenete…
Szerintem nagyon szép! És ha nem írod a kétségeidet, egy percig sem gondolkodom rajta, hogy furcsa-e, vagy sem. Olyan franciás. Szép, és a babácska nagyon kedves. :)
Fércművek üzenete…
Nekem nagyon tetszik. Szeretem ezt a színösszeállítást. :)
Aledi üzenete…
Nekem nagyon tetszik. Valóban könnyed, és franciás lett. Egyáltalán nem furcsa, nagyon szép, harmonikus.
inecsg üzenete…
nekem is tetszik, nagyon! :-)
Lente Julcsi üzenete…
Szerintem is teljesen rendben van,nagyon szép.Egyébként a tini lányok egy része kimondottan szereti ezt a két színt együtt.Van aki a szobáját is e két szín kettősével álmodja újra.
Shushanna üzenete…
Katám! Tökéletes! Mestere vagy a színek egymáshoz illesztésének.:)
Ledorka üzenete…
Gyönyörű. :)
Móni üzenete…
Szép lett, én is csak megerősíteni tudom a többi hozzászólást! Nekem biztosan nem jutna eszembe merésznek gondolni ezt a színösszeállítást.
Ági üzenete…
Csatlakozom a többiekhez, szerintem is nagyon szép lett! Én sem mertem volna magamtól fenntartás nélkül bevállalni a két színt együtt, de a végeredmény igazán jó lett!! Pompás színválasztás volt!
Ági
Ibcsy üzenete…
Szerintem is nagyon szép lett.És a baba! Annyira szeretem a babáid:-)
F.Gina üzenete…
Tényleg franciás, bár ez nem jutott volna magamtól eszembe, csak a többiek után :)) Ebben a rohadt melegben sem fog rád romlani, az bizonyos!
És a babáid ! Hát azok tüneményesek !
katafolt üzenete…
Akkor jó, ha nektek is tetszik :D
Bár a tíz év alatt soha senki nem kért még tőlem rózsaszín-fekete bébitakarót, azért remélem, lesz ilyenre igény, mert néhányat még szeretnék varrni...
szkornelia üzenete…
A szürke a rózsaszínnel nagy kedvencem. Szerintem kicsit elvesz a "túl édes" jellegéből a rózsaszínnek, ami miatt tágabb korosztály számára is használhatóvá teszi. És innen már csak egy lépés a fekete. Szerintem nagyon jó.
Unknown üzenete…
Teljesen rendben van!
Láttam már egy rózsaszín sötétbarnát az is szuper volt...
katafolt üzenete…
Szkornelia, a szürke nagy varázsló, nagyon szeretem, varrtam már többször rózsaszínnel, a pirosat is azzal szelidítem.

Diusbd, a másik nagy kedvencem a sötétbarna, ott a rózsaszín is teljesen rendben van.
kicsi M ü t y ü r üzenete…
imádni való darab- Rékának ilyent kérnék, ha kérhetnék még egyet, de ami késik, nem múlik :)
patonaifabian üzenete…
Olyan harmonikus. Egy belevaló kis hölgy biztosan imádni fogja. Imádom ezt a színpárost:)
Lily Gallardo üzenete…
Hola, tus trabajos y tu blog son preciosos. Besitos.
katafolt üzenete…
Kata, lehet a Rékáé :)), akár ki is cserélhetnénk, ha a másik nem lenne névreszóló.

Patonaifabian, remélem én is, mielőbb gazdára talál!

Gracias, Lily :)
Elena üzenete…
Mie imi place combinatia roz cu un pic de negru. Este foarte eleganta si isi va gasi repede cumparator. Eu am facut roz cu bleu-gri! Si poate fur ideea cu papausica! Imi dai voie?
katafolt üzenete…
Elena, daca e pentru tine sau s-o oferi in dar cuiva, e in regula. Insa cred ca m-ar deranja destul de mult sa stiu ca o faci pentru a vinde. Sper ca nu te-am suparat cu raspunsul meu, dar in timp ce pentru mine lucrul de mana e momentan singura sursa de venit si incerc sa-mi construiesc o gama de produse specifica, chiar daca e vorba de o papusica atat de simpla si relativ usor de imitat, nu m-ar bucura sa vad ca si altii vind cam acelas lucru...dealtfel nici nu iti inchipui, cate scrisori cu asemenea intrebari primesc aproape zilnic. N-as vrea sa par o rautaciosa, dar obisnuiesc sa sfatuiesc tuturor sa-si faca propriile tipare, individuale si unice :)
Elena üzenete…
Da, Kati, ai dreptate in ceea ce ai scris si nu esti deloc rautacioasa, te inteleg. Este o idee grozava iar papusica este tare draguta. Quiltul meu este un cadou pentru o bebelusa si ma tenta sa fac ceva asemanator dar nu este neaparat nevoie sa o "fur". Stiu ce inseamna pentru tine, ideile tale sunt super si furatul lor de catre altii, in scop comercial, nu este un gest prea frumos. Te pup si merci. P.S. As putea cumpara o papusica gata facuta de la tine. Ce zici? Si scrii numele tau pe ea!
Raul üzenete…
Felicitari pentru munca depusa pe acest site,foarte bine organizat Nehoiu online Marketing Asesinos seriales Directorio web SEO
katafolt üzenete…
Elena, ti-am scris in privat :)

Editor, multumesc pentru apreciere!
kicsi M ü t y ü r üzenete…
Imádjuk a takarót, nem cserélünk, inkább gyűjtök egy kis pénzt erre a rózsaszínre :) Pedig érdekes módon nem vagyok barátja a rózsaszínnek, de a feketével elragadó, azóta minden nap megnézem :)
katafolt üzenete…
Ez már nincs meg, de készül több ilyesmi.
Ha be tudom fejezni, kiviszem a vásárba 6-án.
kicsi M ü t y ü r üzenete…
remélem lesz pénzecském, és akkor vásárolhatok is, nem csak ábrándozok :)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Bigger

 Legyen végre bejegyzés is szegény, elhanyagolt blogomban! Csak röviden, mert idő, az nincs: született egy nagyobb bébitakaró. 93 x 128 cm ( a tőlem megszokott 80 x 110) Lesznek még ilyen nagyobbak, mi több, mostantól ez a méret is rendelhető. Több kép, ár a boltban. În sfîrşit o însemnare pe blogul meu părăsit! S-a născut un model nou: un baby quilt mai mare,de 93 x 128 cm ( modelul obişnuit are 80 x 110 cm). Vor mai fi şi altele, mai mult, de acum  şi această mărime se poate comanda. Mai multe poze şi preţ în magazin.

Párna. Story.Hitelesség.

  Avagy mi a teendő ha már a nagyok is meglopnak? Nem olvasok bulvársajtót. A február végi Story véletlenül került a kezembe. Nem kellett volna...derűs vasárnap reggelem oda. Mert mit látok benne? Ez a párnám Liliana Nae( Neylini) énekesnő kedvenc tárgyai közt! A kép melletti szöveg szerint a nagymamájától kapta, nem alszik rajta, csak dísznek használja. Nehezen is aludhatna, merthogy ez még itt van nálam, amint a fenti fotó is bizonyítja.És egyedi darab. Nem azért, mert annyira eredeti ötlet, hanem mert régi dirndlikből kivágott csíkokból varrtam, ezt az egyet, nem készült belőle több. Egy kósza pillanatig azt hittem, eladtam már a Breslóról, csak elfelejtettem, de nem, ott van most is. Melegen ajánlom megvételre a cikk szerzőjének. (A címet követő kérdés költői csupán. Mert mit tehetnék? Jól kidühöngöm magam, aztán meg nevetek rajta.) Pernă. Story.Credibilitate.  Ce faci când te fură cei mari?   Nu citesc presa de senzaţie. Spre nenorocirea mea azi dimineaţă am apucat

M(ilyen) vagyok ?

Már akkor tudtam,hogy nehéz lesz,amikor jelentkeztem Ildi játékára,önarcképet varrni,amit a sorsolás nyomán Launak kellett elküldenem.Most jött az üzenet,hogy megérkeztem:-),tehát publikálhatom a fércművet. Elképzelésem,mint mindig,volt dögivel,de a megvalósítás,hát,az egészen más dolog. Azt tudtam,hogy élethű nem lehet,nem csak azért,mert nem szeretem az ilyen portrékat,de nem is biztos,hogy tudnék olyant.Nálam már a rajzon lemerevedik a mosoly,kihűl a tekintet,nem megy ez nekem... Valahogy foltokban képzeltem el a dolgot,szerencsére,még mielőtt nekifogtam volna,megláttam ezt .Nna,ilyent sem tudnék,nemhogy ennél jobbat!Azt hiszem,ez jobban hasonlít rám,mint amit én izzadnék ki magamból. Gondoltam,megvarrom magamat redworkben és kézzel letűzöm,de ez már nem utolsó perces projekt. Nagy kedvem lett volna sziluettet varrni,de ez is azért bukott,mert nem tudtam volna hasonlóvá varázsolni.Pedig ez a Tara Badcock-kép sokáig kísértett. Egy szó mint száz,rá kellett jönnöm,hogy o