Ugrás a fő tartalomra

Dilemma

 Nem tudom rávenni magam, hogy arcot hímezzek a párnán pihenő manóknak. Szerintetek kellene?

 Nu mă pot convinge să brodez faţa spiriduţilor de pe perne. Voi ce credeţi, ar trebui?

Megjegyzések

Ida13 üzenete…
Nem feltétlenül kell. Lehet, hogy háttal fordul "felénk". :)
dióhéj üzenete…
hű, nekem hiányzik...mondjuk két lehunyt szemhéj, ahol csak a szempillák látszanak?
Aledi üzenete…
Hm... végülis a szemébe csúszott a sapi, hiszen valahol a sapi alatt kellene lennie. Én biztos varrnék rá mosolygó szájat, de így is elfogadnám :)
NeMe üzenete…
Io zic ca da... ceva mic si schematic, cum ar fi doi ochi mici si negri, sau doi ochi si o liniutza pe post de gura... parerea mea! :)
Cani üzenete…
Szerintem a gyerekeknek akik a párnák és a manók várományosai biztos, hogy nem fog hiányozni az arc, ők majd beleképzelik a megfelelő hangulatot. De mivel a felnőttek a vásárlók.....
katafolt üzenete…
Köszönöm, lányok!

Cani, neked külön is, pontosan megfogalmaztad, mi is a bajom: nekem sem hiányzik, és tudom, a gyerekeknek sem, de
többnyire nem ők választanak. Akkor ez most így marad, aztán a többiekre majd varrok mindenféle minimál pofikat :)

Mersi, Anca :). Cred ca acum il la asa, urmatorul va primi o fatza simpla.
Vacskamati üzenete…
Én nem értek teljesen egyet Canival. Egy személyes példával illusztrálva: az egyik alvómanómat egy olyan családba szántam, ahol az anyuka csak nagyon visszafogott, szolid dolgokat kedvel, biztos voltam benne, hogy a gyerekének is ilyen holmikat szeretne. Ezért a manócska arcát is csak halvány pasztell színekkel hímeztem, barackrózsaszín száj, hárszöld szemek.

Az anyuka azt mesélte, hogy a kislány nem nagyon nézegette, foglalkozott vele, s arra gondolt, talán az arca miatt nem: hímzett neki két nagy barna szemet, és a kislány kedvenc alvótársa lett a manó.

Tanulmányok is azt mutatják, hogy a párnapos babák legelőször mosolygós sematizált arcokat (a szmájlifejeket) nézegetik legszívesebben.

Az "azt gondol bele, amit szeretne" az arra vonatkozna inkább, hogy jelzésszerű arc elég, nem kell érzelmeket közvetítsen.
(Bár keményvonalas waldorfosoknál is láttam már arc nélküli babát)

Számomra teljesen arc nélkül nyugtalanító. :)
katafolt üzenete…
Nyugtalanító, igen: lehet fürkészni, mi van mögötte :).
Hagyom ezt így, ha a vásárló úgy akarja, meg tudom hímezni utóbb is az arcot.
Visszaszámoltam, ez a második arctalan párnás manóm, a többiek mind kaptak szempillát, pici szájat.
Alexandra üzenete…
Eu zic ca sunt foarte bine si asa.
katafolt üzenete…
Asa a si ramas, Sanda...daca cumparatrul doreste pot sa-i brodez fatza ulterior.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Bigger

 Legyen végre bejegyzés is szegény, elhanyagolt blogomban! Csak röviden, mert idő, az nincs: született egy nagyobb bébitakaró. 93 x 128 cm ( a tőlem megszokott 80 x 110) Lesznek még ilyen nagyobbak, mi több, mostantól ez a méret is rendelhető. Több kép, ár a boltban. În sfîrşit o însemnare pe blogul meu părăsit! S-a născut un model nou: un baby quilt mai mare,de 93 x 128 cm ( modelul obişnuit are 80 x 110 cm). Vor mai fi şi altele, mai mult, de acum  şi această mărime se poate comanda. Mai multe poze şi preţ în magazin.

Párna. Story.Hitelesség.

  Avagy mi a teendő ha már a nagyok is meglopnak? Nem olvasok bulvársajtót. A február végi Story véletlenül került a kezembe. Nem kellett volna...derűs vasárnap reggelem oda. Mert mit látok benne? Ez a párnám Liliana Nae( Neylini) énekesnő kedvenc tárgyai közt! A kép melletti szöveg szerint a nagymamájától kapta, nem alszik rajta, csak dísznek használja. Nehezen is aludhatna, merthogy ez még itt van nálam, amint a fenti fotó is bizonyítja.És egyedi darab. Nem azért, mert annyira eredeti ötlet, hanem mert régi dirndlikből kivágott csíkokból varrtam, ezt az egyet, nem készült belőle több. Egy kósza pillanatig azt hittem, eladtam már a Breslóról, csak elfelejtettem, de nem, ott van most is. Melegen ajánlom megvételre a cikk szerzőjének. (A címet követő kérdés költői csupán. Mert mit tehetnék? Jól kidühöngöm magam, aztán meg nevetek rajta.) Pernă. Story.Credibilitate.  Ce faci când te fură cei mari?   Nu citesc presa de senzaţie. Spre nenorocirea mea azi dimineaţă am apucat

M(ilyen) vagyok ?

Már akkor tudtam,hogy nehéz lesz,amikor jelentkeztem Ildi játékára,önarcképet varrni,amit a sorsolás nyomán Launak kellett elküldenem.Most jött az üzenet,hogy megérkeztem:-),tehát publikálhatom a fércművet. Elképzelésem,mint mindig,volt dögivel,de a megvalósítás,hát,az egészen más dolog. Azt tudtam,hogy élethű nem lehet,nem csak azért,mert nem szeretem az ilyen portrékat,de nem is biztos,hogy tudnék olyant.Nálam már a rajzon lemerevedik a mosoly,kihűl a tekintet,nem megy ez nekem... Valahogy foltokban képzeltem el a dolgot,szerencsére,még mielőtt nekifogtam volna,megláttam ezt .Nna,ilyent sem tudnék,nemhogy ennél jobbat!Azt hiszem,ez jobban hasonlít rám,mint amit én izzadnék ki magamból. Gondoltam,megvarrom magamat redworkben és kézzel letűzöm,de ez már nem utolsó perces projekt. Nagy kedvem lett volna sziluettet varrni,de ez is azért bukott,mert nem tudtam volna hasonlóvá varázsolni.Pedig ez a Tara Badcock-kép sokáig kísértett. Egy szó mint száz,rá kellett jönnöm,hogy o