Ugrás a fő tartalomra

Dilemma

 Nem tudom rávenni magam, hogy arcot hímezzek a párnán pihenő manóknak. Szerintetek kellene?

 Nu mă pot convinge să brodez faţa spiriduţilor de pe perne. Voi ce credeţi, ar trebui?

Megjegyzések

Ida13 üzenete…
Nem feltétlenül kell. Lehet, hogy háttal fordul "felénk". :)
dióhéj üzenete…
hű, nekem hiányzik...mondjuk két lehunyt szemhéj, ahol csak a szempillák látszanak?
Aledi üzenete…
Hm... végülis a szemébe csúszott a sapi, hiszen valahol a sapi alatt kellene lennie. Én biztos varrnék rá mosolygó szájat, de így is elfogadnám :)
NeMe üzenete…
Io zic ca da... ceva mic si schematic, cum ar fi doi ochi mici si negri, sau doi ochi si o liniutza pe post de gura... parerea mea! :)
Cani üzenete…
Szerintem a gyerekeknek akik a párnák és a manók várományosai biztos, hogy nem fog hiányozni az arc, ők majd beleképzelik a megfelelő hangulatot. De mivel a felnőttek a vásárlók.....
katafolt üzenete…
Köszönöm, lányok!

Cani, neked külön is, pontosan megfogalmaztad, mi is a bajom: nekem sem hiányzik, és tudom, a gyerekeknek sem, de
többnyire nem ők választanak. Akkor ez most így marad, aztán a többiekre majd varrok mindenféle minimál pofikat :)

Mersi, Anca :). Cred ca acum il la asa, urmatorul va primi o fatza simpla.
Vacskamati üzenete…
Én nem értek teljesen egyet Canival. Egy személyes példával illusztrálva: az egyik alvómanómat egy olyan családba szántam, ahol az anyuka csak nagyon visszafogott, szolid dolgokat kedvel, biztos voltam benne, hogy a gyerekének is ilyen holmikat szeretne. Ezért a manócska arcát is csak halvány pasztell színekkel hímeztem, barackrózsaszín száj, hárszöld szemek.

Az anyuka azt mesélte, hogy a kislány nem nagyon nézegette, foglalkozott vele, s arra gondolt, talán az arca miatt nem: hímzett neki két nagy barna szemet, és a kislány kedvenc alvótársa lett a manó.

Tanulmányok is azt mutatják, hogy a párnapos babák legelőször mosolygós sematizált arcokat (a szmájlifejeket) nézegetik legszívesebben.

Az "azt gondol bele, amit szeretne" az arra vonatkozna inkább, hogy jelzésszerű arc elég, nem kell érzelmeket közvetítsen.
(Bár keményvonalas waldorfosoknál is láttam már arc nélküli babát)

Számomra teljesen arc nélkül nyugtalanító. :)
katafolt üzenete…
Nyugtalanító, igen: lehet fürkészni, mi van mögötte :).
Hagyom ezt így, ha a vásárló úgy akarja, meg tudom hímezni utóbb is az arcot.
Visszaszámoltam, ez a második arctalan párnás manóm, a többiek mind kaptak szempillát, pici szájat.
Alexandra üzenete…
Eu zic ca sunt foarte bine si asa.
katafolt üzenete…
Asa a si ramas, Sanda...daca cumparatrul doreste pot sa-i brodez fatza ulterior.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Bigger

 Legyen végre bejegyzés is szegény, elhanyagolt blogomban! Csak röviden, mert idő, az nincs: született egy nagyobb bébitakaró. 93 x 128 cm ( a tőlem megszokott 80 x 110) Lesznek még ilyen nagyobbak, mi több, mostantól ez a méret is rendelhető. Több kép, ár a boltban. În sfîrşit o însemnare pe blogul meu părăsit! S-a născut un model nou: un baby quilt mai mare,de 93 x 128 cm ( modelul obişnuit are 80 x 110 cm). Vor mai fi şi altele, mai mult, de acum  şi această mărime se poate comanda. Mai multe poze şi preţ în magazin.

Sajtó-interviu :) II

Interjúk hete van , úgy lehet :) E săptămâna interviurilor , se pare :) 

Inextex Kaposvár

Már két napja hazajöttem Kaposvárról,idő és fényképek hiányában nem sokat tudok mesélni és mutatni.Nagyon jó volt,bár nagyon fárasztó is. A konferencia egyik legemlékezetesebb pillanata számomra Ardai Ildikó előadása volt a székely festékes szőnyegekről.Megtaláltam azt a videót,amelynek részletei az előadást kísérték. Remélem,később majd fogok tudni mutatni fotókat a kiállításról is.Én nem fotóztam,de valahogy jobb is volt így:sokkal jobban meg tudtam figyelni mindent és ami tetszett,azt jó mélyen bevéstem. M-am întors duminica de la Kaposvár,în lipsă de timp şi fotografii nu pot să povestesc şi să arăt prea multe.Una dintre cele mai interesante momente pentru mine de la conferinţă a fost prezentarea artistei Ardai Ildikó despre covoarele secuieşti. Am găsit videoul care ilustra prezentarea. Sper ca mai tîrziu să vă pot arăta şi poze de la expoziţie.Eu nu am făcut nici o poză,din păcate,dar poate că era mai bine aşa fiindcă m-am uitat îndelungat la tot ce m-a interesat şi am reuşi