Ugrás a fő tartalomra

Lovacska és vonat







Mielőtt elpakoltam volna pár napra a varrógépet,ma reggel még befejeztem két takarót.
Ezek is testvéreknek készültek.

Înainte să mă despart pentru câteva zile de maşina de cusut,azi dimineaţă am terminat două pături pentru doi băieţei,fraţi şi ei.

Megjegyzések

Silerika üzenete…
Éppen kérdezni akartam, szoktál Te pihenni? Már megint gyönyörű takarók kerültek ki a kezedből, biztosan örömmel használják majd :)
KicsiKató üzenete…
A lelkem gyermeki fele felujjongott a lovacska láttán... Engem lenyűgöztél vele, nagyon tetszik:))))
gubike üzenete…
Nekem is tetszenek. Jó pihenést az ünnepekben!
Geta Grama üzenete…
Frumoase, frumoase ! De ce te desparti de masina, trebuie s-o duci la reparat ?
Paste Fericit !
katafolt üzenete…
Köszönöm !


Multumesc !Şi ţie la fel peste o săptămână :-)
N-are nimica maşina,din fericire,dar ,cum am lucrat cu pături,livingul s-a transformat in atelier.Proiectul recent fiind tot o pătură mai mare,trebuia sa impachetez tot,să nu fie la văzul oaspeţilor de sărbători.
Marţi revin cu forţă !
Hokata üzenete…
Nagyon szépek lettek ezek a takarók is. Boldog, jó pihenős, finomevős, áldott Húsvétot Nektek!
Ida13 üzenete…
Fantasztikusan gyorsan alkotsz! Ráadásul még jókat is!


Te milyen vliest hasztálsz a takarókhoz?(vastagság,anyag)
Köszi a választ.
katafolt üzenete…
Köszi,Kata,Nektek is,ha csak jgy utólag is :-)

Ida,ehhez 8o-ast használtam,nagyon puha babatakarókhoz szoktam 16o-ast is.Az kukacoláshoz az nem jó,annyira merev lesz,hogy megáll a lábán,nem szeretem az olyan takarókat.
Unknown üzenete…
Kata!
Köszönöm a pántvarrós videót, nagyon jó az egész oldal!
Szeretnék néhányat kérdezni tőled.
Alapvetően a duplapánt és a ferdepánt között mi a kül.? Ha nagy butaságot kérdeznék, nézd el nekem, kérlek, csak most tanulom a fogásokat...:)
Kétféle vliest használok. Az egyik egészen vékony, kb 0.8 mm vastagságú, a másik 1,5 cm, az előző válaszodban a 160-as és a 80-as számok ezekre a vastagságokra vonatkoznak?
Én eddig cikkcakkal applikáltam, de vannak olyan kisebb dolgok és betűk, amiket így nem tudok. Néztem a Te betűidet, úgy látom be van hajtva a szélük. Sablonnal készíted őket és körbeférceled, majd levasalod? Előre is köszönöm!
Ági
katafolt üzenete…
A ferdepántot értelemszerűen átlósan szabjuk és igazából szebben illeszkedik a szegésnél.Viszont a szélét be kell majd a munka visszáján hajtani és ,ha igazán igényesek vagyunk,apró,láthatatlan,tehát kézi öltéssel szépen elvarrogatni.Faliképeknél így is szoktam.Takarónál nem látom értelmét ennek.Ide 8 cm széles egyenes pántot szabok.Hosszában félbehajtva levasalom,a nyitott szélével a takaró széléhez illesztve felvarrom (ez van a videón ).Utána levasalom,a fonáján visszahajtom,de szimplán,mivel nem nyitott a szél,legombostűzöm és géppel a színéről levarrom.A ferdepántos megoldás szebb,ez meg tartósabb és gyorsabban megy.
A youtoube -on bias binding és ending vagy binding quilt kereséssel sok ilyen videót találsz.
katafolt üzenete…
S ja igen,a vatelinnel,gondolom úgy van,ahogy mondod.A fejem azért nem teszem rá,én csak szajkózom a kereskedőtől hallottakat :-D
katafolt üzenete…
Bocsi,az applikációs kérdésre már csak gondolatban válaszoltam :-D.
A régi gépemmel én is csak cikkcakkal applikáltam mindent,egészen pici dolgokat is.Ki kell próbálni,állítgatni kell a szálfeszességet és az öltés szélességét.Ha megnézed ezt a Zsuzsit,összesen 7 cm:
http://www.flickr.com/photos/katafolt/2369573236/
A mostanin van egy kézi pelenkaöltéshez hasonló,azt használom,de ehhez sem hajtom be az anyagot,ez egy erős többszörös öltés,nem foszlik ki a rátét.
Ragasztófátyollal szoktam,ha van.Ha nincs,megteszi a ragasztósift vagy a gombostű is.
Unknown üzenete…
Köszönök mindent, nagyon sokat segítettél. Közben azt is megtudtam, hogy a vatelin vastagságát g/m2- ben mérik, még szerencse, h hallgattam rád (azt hiszem egy megjegyzésedben olvastam), h a legvékonyabbat használod, én is azzal béleltem, a vastagom 200-as... hát, ha azzal csináltam volna, most lenne egy szép páncélom...:) Köszönöm!
Ági
katafolt üzenete…
Ja,tényleg,így van a vatelinnel.Én,igazából,tapintásra választok.Viszont arra biztosan emlékszem,hogy az utolsó vételem 8o-as volt,az egész jó takarókba.Ami ennél is vékonyabb,talán 5o-es?,az faliképekbe való,de vékony nyári takaróba is megteszi.
Máthé Emőke üzenete…
Mi vagyunk a két kis takaró boldog tulajdonosai! Annyira örvendtünk neki. Már elmúlt egy éve, hogy ajándékba kaptuk, de a fiúk még mindig imádják úgy a vonatot mint a lovacskát. Apor pont a lovakért van oda, Boti pedig a vonatokért. Köszönjük!
katafolt üzenete…
Csak most olvasom ezt a megjegyzést, Emőke, közben már feltettem a srácokkal a fotókat, köszönet értük !

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Bigger

 Legyen végre bejegyzés is szegény, elhanyagolt blogomban! Csak röviden, mert idő, az nincs: született egy nagyobb bébitakaró. 93 x 128 cm ( a tőlem megszokott 80 x 110) Lesznek még ilyen nagyobbak, mi több, mostantól ez a méret is rendelhető. Több kép, ár a boltban. În sfîrşit o însemnare pe blogul meu părăsit! S-a născut un model nou: un baby quilt mai mare,de 93 x 128 cm ( modelul obişnuit are 80 x 110 cm). Vor mai fi şi altele, mai mult, de acum  şi această mărime se poate comanda. Mai multe poze şi preţ în magazin.

Sajtó-interviu :) II

Interjúk hete van , úgy lehet :) E săptămâna interviurilor , se pare :) 

Inextex Kaposvár

Már két napja hazajöttem Kaposvárról,idő és fényképek hiányában nem sokat tudok mesélni és mutatni.Nagyon jó volt,bár nagyon fárasztó is. A konferencia egyik legemlékezetesebb pillanata számomra Ardai Ildikó előadása volt a székely festékes szőnyegekről.Megtaláltam azt a videót,amelynek részletei az előadást kísérték. Remélem,később majd fogok tudni mutatni fotókat a kiállításról is.Én nem fotóztam,de valahogy jobb is volt így:sokkal jobban meg tudtam figyelni mindent és ami tetszett,azt jó mélyen bevéstem. M-am întors duminica de la Kaposvár,în lipsă de timp şi fotografii nu pot să povestesc şi să arăt prea multe.Una dintre cele mai interesante momente pentru mine de la conferinţă a fost prezentarea artistei Ardai Ildikó despre covoarele secuieşti. Am găsit videoul care ilustra prezentarea. Sper ca mai tîrziu să vă pot arăta şi poze de la expoziţie.Eu nu am făcut nici o poză,din păcate,dar poate că era mai bine aşa fiindcă m-am uitat îndelungat la tot ce m-a interesat şi am reuşi