Ugrás a fő tartalomra

Puha fiútakaró



Ez a pufi takaró a szokásos elrendezésben varródott,csak egy kicsit nagyobb az eddigieknél:vízszintesen 2,függőlegesen 1 sorral.Talán elég lett volna valami vékonyabb vlies is,de nem volt...az 50-es túl vékony lenne ide,csak faliképekhez használom.Ezt 120-asnak árulják,de szerintem vastagabb.Nem volt gondom vele,jól tűzte a gépem,csak a tájképecskék körül nem nagyon tudtam,miként tűzhetném szépen .Azt már szerencsére kitapasztaltam máskor,hogy ilyen vastag szendvicset nem érdemes kukacolni.Kézzel szép lenne,de semmi sem látszott a hátlapon .Azaz képtelenség,legalábbis nekem,átvarrni ezt a három réteget.Hát így lett valami sashiko-szerű öltés.

Această pătură mai grosuţă e făcută după tiparul obişnuit,dar e un pic mai mare:am mărit-o pe orizontală cu 2 rânduri,pe verticală cu un rând în plus.Poate că era de ajuns un vlies mai puţin gros,dar n-am găsit.Cel de 50 e prea supţire.Acest vlies se vinde ca 120,dar după mine e mai gros.N-am avut probleme cu el,maşina mea îl suportă  bine,însă nu prea am avut idei cum să quiltuiesc în jurul peisajelor.Din fericire am aflat altădată că stipplingul nu iese bine la o asemenea grosime.Cu mâna ar fi frumos,dar nu mi-a ieşit deloc.Practic sunt incapabilă să cos împreună aceste trei straturi.Aşa am ajuns la o cusutură gen sashiko.

Megjegyzések

Edina üzenete…
Tetszik, nagyon jók a színei és a tűzése is pont így jó.
Vacskamati üzenete…
Szeretem a klasszikusaidat! Ez is nagyon szép!
Aledi üzenete…
Szép lett, fiús, de vidám. Ezt a hullámos tűzésedet meg nagyon szeretem.
eszterda üzenete…
Van egy meglepim Néked!
Csilla üzenete…
Nekem is nagyon tetszik, jó vidám és mint Aledi én is imádom ezt a hullámos tűzést, de kár, hogy az én gépem nem tud ilyet, na majd a következő...
Anita üzenete…
Gyönyörű lett! Gratulálok!
katafolt üzenete…
Köszönöm,lányok :)
Ili üzenete…
Nagyon szép lett! Mindig megcsodálom, hogy a vastag frízt milyen szépen tudod steppelni ezzel a hullámos tűzéssel!! Olyan, mintha a talp nem is nyomná az anyagot. Vagy előtolásos a géped???
katafolt üzenete…
Ili,felső anyagtovábbító talppal varrom és állítok az öltéshosszon és
a szálfeszességen is.Azért kell egy kicsit kérlelni,mert elég nagy darab és nem éppen vékony.Látszik is egy picit a végeredményen,nem mindig egyenletesek a hullámok.
eszterda üzenete…
Kedves Kata! Teljesen megértelek a díjjal kapcsolatban! egy halvány fura érzés engem is kísér néha.
A takaród nagyon szép, mint a munkáid mindig.
katafolt üzenete…
Eszter,köszönöm,hogy megérted !
IrinaBohemianDance üzenete…
Foarte draguta!!Imi place mult!

Irina
videkek üzenete…
Csodaszépek a munkáid, nagyon szeretem a blogodat, ezért is említettelek meg a mai bejegyzésemben:
http://videkek.blogspot.com/2010/04/dijat-kaptam-fele.html
Silerika üzenete…
Csak csodálom a gyönyörű takaróidat!! Díjat szeretnék Neked átnyújtani! :o)
Silerika üzenete…
Nem haragszom, ha nem adod tovább, megérdemled a díjat,és csak csodállak tovább!!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Bigger

 Legyen végre bejegyzés is szegény, elhanyagolt blogomban! Csak röviden, mert idő, az nincs: született egy nagyobb bébitakaró. 93 x 128 cm ( a tőlem megszokott 80 x 110) Lesznek még ilyen nagyobbak, mi több, mostantól ez a méret is rendelhető. Több kép, ár a boltban. În sfîrşit o însemnare pe blogul meu părăsit! S-a născut un model nou: un baby quilt mai mare,de 93 x 128 cm ( modelul obişnuit are 80 x 110 cm). Vor mai fi şi altele, mai mult, de acum  şi această mărime se poate comanda. Mai multe poze şi preţ în magazin.

Sajtó-interviu :) II

Interjúk hete van , úgy lehet :) E săptămâna interviurilor , se pare :) 

Inextex Kaposvár

Már két napja hazajöttem Kaposvárról,idő és fényképek hiányában nem sokat tudok mesélni és mutatni.Nagyon jó volt,bár nagyon fárasztó is. A konferencia egyik legemlékezetesebb pillanata számomra Ardai Ildikó előadása volt a székely festékes szőnyegekről.Megtaláltam azt a videót,amelynek részletei az előadást kísérték. Remélem,később majd fogok tudni mutatni fotókat a kiállításról is.Én nem fotóztam,de valahogy jobb is volt így:sokkal jobban meg tudtam figyelni mindent és ami tetszett,azt jó mélyen bevéstem. M-am întors duminica de la Kaposvár,în lipsă de timp şi fotografii nu pot să povestesc şi să arăt prea multe.Una dintre cele mai interesante momente pentru mine de la conferinţă a fost prezentarea artistei Ardai Ildikó despre covoarele secuieşti. Am găsit videoul care ilustra prezentarea. Sper ca mai tîrziu să vă pot arăta şi poze de la expoziţie.Eu nu am făcut nici o poză,din păcate,dar poate că era mai bine aşa fiindcă m-am uitat îndelungat la tot ce m-a interesat şi am reuşi