Ugrás a fő tartalomra

Kéket is


Babszemmanócska ezúttal kék takaró zsebében költözött a boltba.

És hogy tudjátok, miért nem érdemes fáradtan varrni, elmesélem, mit bakiztam(már megint):
Már csak beszegni kellett volna a kész takarót,este fél tizenegykor, amikor figyelmetleségből sikerült lenyisszentenem egy kis háromszöget az egyik sarkából. Meggyőzvén magam, hogy nem lesz jó megoldás, ha cafatokba aprítom a maradékot is, aludtam rá egyet. Tudhat valamit az éjszaka :).
Reggel szépen lekerekítettem a széleket, az előkészített, három árnyalatból összetoldott dupla szegélyt eltettem máskorra, és fehér ferdepántot varrtam a takarómra. Persze a pánt túl keskeny volt ahhoz, hogy géppel tudjam felvarrni a hátlapra is. Sebaj, egy filmnyi idő alatt elkészült kézzel is.

Sok társa vár még befejezésre, és van egy tulipánosládányi  ufóm is. De most gyönyörű nyár(vég)  van, és bár nem nyaralok, néhány napja úgy élek, mintha ezt tenném :).



Spiriduşul bob de fasole s-a mutat în magazin în buzunarul unei pături albastre.


Şi, dorind să vă dau un exemplu de ce nu merită să lucrăm obosite, vă povestesc ce am păţit.
Mai trebuia doar să cos bindingul pe pătura terminată(la zece jumate seara) cînd, din neatenţie am reuşit să tai un pătrăţel dintrun colţ. M-am convins că nu e o idee prea bună să marunţesc şi restul, m-am culcat. 
Dimineaşa am rotumjit colţurile şi în locul bindingului dublu, pregătit cu grijă din trei  nuanţe de albastru, am cos o panglică în bie albă, care a fost mult prea îngustă ca să fie cusută la maşină şi pe dos. Aşa că mi-a luat cam timpul unui film de seară s-o cos manual frumos , cum trebuie.


Mai are cîţiva colegi care aşteaptă să-i termin şi  am o ladă de zestre plină cu UFO-uri. Dar aici la noi e un splendid sfîrşit de vară şi chiar dacă nu sunt în vacanţă îmi trăiesc zilele de parcă aş fi :).

Megjegyzések

SDAnita üzenete…
Ugyes vagy ! A manocska meg csuda helyes !
Móni üzenete…
Hát igen, tud a fáradtság ilyeneket :))), mindenesetre a pluszmunkának is szép végeredménye lett. A manó arca pedig olyan-olyan aranyos, hogy csuda!!!
Elena üzenete…
Sunt grozavi spiridusii tai! Iar acesta, bob de fasole, este si mai si!
Erika üzenete…
Ilyen helyes kis manócskákkal még az álom is szebb! :))
katafolt üzenete…
Köszi :)

Móni, szeretek is kézzel ferdepántozni, de sokkal lassabban megy, eddig csak faliképeknél alkalmaztam ezt a megoldást.

Mersi, Elena :)
...tiktakro... üzenete…
Iai, ce-mi place de mult spiridusul albastru ! love-love....
tare mi-ar place sa fiu fetita mica , sa fie ziua mea si sa primesc un asa spiridus albastru , fermecat ,in dar....ca lui sa-i spun toate povestile mele ;)....
Ai miini de aur, Kati !!
Névtelen üzenete…
A manócska így is nagyon boldog.
A kontárt a szakembertől az különbözteti meg, hogy a szakember is ront el dolgokat, de az meg is tudja javítani. Ettől vagy Te szakember.
Anna üzenete…
Hát épp elfigyeltem, hogy nem létezik ez a ferdepánt kézzel van varrva, aztán olvastam a bejegyzésed... Tetszett a "filmnyi idő alatt" varrás. Én meg leültem manót varrni, ha már nem kaphattam babszemet. Az nem egy filmnyi időmbe került hanem egy egész napba!!! Kirándulás lévén megbocsátható. A kislányom nem békült ki azzal hogy a manókat tovább kell adni... most már boldog. Mihelyt lehet küldök egy képet az eredményről.
katafolt üzenete…
Teodora, ai rabdare pana in octombrie ;-)

Márta néni, köszönöm, megtisztelő és vigasztaló ! Vannak időszakok, amikor olyan sokat rontok, hogy már kezdem elhinni, hogy ez az életfeladatom, a hibás lépéseim javítgatása :)

Anna, kiváncsian várom a fotót!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Bigger

 Legyen végre bejegyzés is szegény, elhanyagolt blogomban! Csak röviden, mert idő, az nincs: született egy nagyobb bébitakaró. 93 x 128 cm ( a tőlem megszokott 80 x 110) Lesznek még ilyen nagyobbak, mi több, mostantól ez a méret is rendelhető. Több kép, ár a boltban. În sfîrşit o însemnare pe blogul meu părăsit! S-a născut un model nou: un baby quilt mai mare,de 93 x 128 cm ( modelul obişnuit are 80 x 110 cm). Vor mai fi şi altele, mai mult, de acum  şi această mărime se poate comanda. Mai multe poze şi preţ în magazin.

Sajtó-interviu :) II

Interjúk hete van , úgy lehet :) E săptămâna interviurilor , se pare :) 

Inextex Kaposvár

Már két napja hazajöttem Kaposvárról,idő és fényképek hiányában nem sokat tudok mesélni és mutatni.Nagyon jó volt,bár nagyon fárasztó is. A konferencia egyik legemlékezetesebb pillanata számomra Ardai Ildikó előadása volt a székely festékes szőnyegekről.Megtaláltam azt a videót,amelynek részletei az előadást kísérték. Remélem,később majd fogok tudni mutatni fotókat a kiállításról is.Én nem fotóztam,de valahogy jobb is volt így:sokkal jobban meg tudtam figyelni mindent és ami tetszett,azt jó mélyen bevéstem. M-am întors duminica de la Kaposvár,în lipsă de timp şi fotografii nu pot să povestesc şi să arăt prea multe.Una dintre cele mai interesante momente pentru mine de la conferinţă a fost prezentarea artistei Ardai Ildikó despre covoarele secuieşti. Am găsit videoul care ilustra prezentarea. Sper ca mai tîrziu să vă pot arăta şi poze de la expoziţie.Eu nu am făcut nici o poză,din păcate,dar poate că era mai bine aşa fiindcă m-am uitat îndelungat la tot ce m-a interesat şi am reuşi