Ugrás a fő tartalomra

Zöld-sárga(majdnem) bargello









Őrizgetem ezt a két összeillő anyagot egy ideje.Most elfogyott a türelmem,nem találtam több hozzájuk illő anyagot,hát kettőjükből született ez a harsány takaró és párna.S bár első pillantásra talán nem nyilvánvaló, bargello-technikával varrtam.
Nagy lehetőségeket rejt ez a módszer,már alig várom,hogy kékekből is kipróbáljam!


Aceste două materiale similare le am de ceva vreme.Nu am găsit nimic cu care să
se potrivească,de aceea am lucrat doar cu ele două.Poate nu pare,dar technica e...bargello!Îmi place rezultatul,vreau să încerc această metoda şi cu materiale albastre.

Megjegyzések

BMonica üzenete…
Tetszik ahogy megtalalod, hogy mi mivel talal es hogyan lehet a maximumot kihozni belole. A zold-sarga nem a kedvenc kombinaciom megis ez a takaro nagyon tetszik. A parna avval az aranyos gyikkal, egyenessen imadnivalo.
katafolt üzenete…
:-) a zöld-sárga nálunk családi rémtörténet:nagyapám anno vásárfiának vett a 3 lányának ilyen színpárosítású anyagot.Nagyanyám,aki varrónő volt ettől eléggé elborzadt,és,bár nem tett megjegyzést,a véleménye az arcára lehetett írva,mert az öregúr(na,csak nekem,mert akkor persze még fiatal volt)úgy megsértődött,hogy utána évekig nem volt több vásárfia :-)
BMonica üzenete…
:)))
No, akkor en ebbol azt kovetkeztetem, hogy: a nagymamadra is hasonlitasz, akitol a tehetsegedet orokolhetted es a nagyapadra is aki ugyanugy nem riadt el a kulonos kombinaciotol minte te.
:)))
Juhizs üzenete…
nagyon szupi! A szalamandra színei is eléggé bizarrak, feltűnőek és mégis szépek... nagyon tetszik.
Katám szoktál Te egyébként aludni? ;-) Néhány foltostársunknál nekem azért ez fel szokott merülni...
ezkriszti üzenete…
Monika! :DDD Nagyon köszönöm az élményt!

A takaró nagyon jó lett.
Alexandra üzenete…
Ba se vede ca e bargello de la o posta, si este (ca de obicei) foarte frumos.
katafolt üzenete…
Monica,talált :-)

Juhizs,igenis alszom,bár többnyire foltokkal álmodom...de ne felejtsük el,hogy szerencsés flótás(na jó,foltos)vagyok:sokkal több időm van varrni,mint legtöbbeteknek.Rendszerint nem is vagyok megelégedve magammal,ennyi ráfordított idő és agyalás hozhatna több-jobb eredményt is,de ezt sem lehet erőltetni.

Kriszti :-).és kösz!


E cam tipatoare,Sanda,nu?Da'e a mea si imi place asa cum e :-)
Monika üzenete…
".Rendszerint nem is vagyok megelégedve magammal,ennyi ráfordított idő és agyalás hozhatna több-jobb eredményt is"---ne hozzad rám a frászt!:)
Geta Grama üzenete…
Foarte dragut si ce combinatie frumoasa de materiale !
Si mie imi place bargello, dar inca nu am reusit sa imi fac timp sa aflu cum se face. Se fac benzi si se deplaseaza modelul, ca la seminole patchwork ?
Exista si programe care fac bargello, acum cativa ani m-am jucat cu unul, se facea foarte usor si modele foarte complicate !
katafolt üzenete…
Mammka,tudod,szinte csak ezt csinálom,sokszor elhanyagolok egyebeket a varrás miatt,ezért bizony ritkán vagyok magammal igazán elégedett...


Merci,Geta,seamana cu seminolul,marea diferenta e ca din dungile cusute una langa alta se coase un tub,din care se tai iarasi dungi.La bargelloul traditional se desface cate o cusutura la fiecare in parte,intro ordine predefinita.Eu m-am jucat putin cu ele:am desfacut cativa,iar celelalti sunt taiati la mijloc.
Mi-ar placea mult sa fac un bargelo asa complicat cum se poate proiecta cu programe(mai ai adresa?),dar la paturi mici...totusi mai incerc si aici,imi place mult aceasta metoda.
Névtelen üzenete…
Az emberek nagy hibája, hogy nem azt számolgatják, hogy mit kaptak az élettől, hanem hogy mit kellett volna még...Te se azt sorold magadban, hogy mit nem varrtál még meg, hanem hogy mennyi mindent igen.
Szeretitek egymást Berninával? Remélem jó szériát fogtál ki.
katafolt üzenete…
Nagyon igaz,Márta néni,elégedett is lennék,ha nem kellene határidőkkel és adósokkal küszködnöm.
Jól egyezünk egyelőre,bár még szoknom kell...néha elfelejtem,milyen okos masinám van,s bogozgatom a cérnáimat,holott csak egy gombot kellene megnyomnom.Amiket mostanában varrok,azokhoz messze nem tudom kihasználni a gép tudását,de majd...
Ajánlom szíves figyelmedbe a fodrozótalpat,csudajól lehetne vele selymet gyűrögetni.
Elena üzenete…
Si mie imi place cum sunt asortate cele 2 materiale. Din pacate tehnica ma nauceste, ca tot ce inseamna patchwork mai traditional... Elena
Katbo-Réka üzenete…
Kipécéztelek, nézz be légyszi hozzám.
katafolt üzenete…
Elena.bargelloul poate fi si foarte modern,ar trebui sa incerci si tu odata :-)


De jó,Katbo,pont kell most nekem egy kis játék...ma még 3 rendes napra való dolgoznivalóm van.
Szera üzenete…
Kipécéztelek:) Nézz be a blogomba!
Julcsi üzenete…
És még én sem hagylak nyugodni:-) Nálam is célkeresztbe vagy véve;-)
katafolt üzenete…
Nna,Julcsi :-),most mit csináljak,már elmondtam a magamét...
Ela üzenete…
Mie imi plac si culorile si bargello!Si soparla!! Am si eu in plan un bargello dar..cand oare?!??
Ela
katafolt üzenete…
Vine timpul bargello-ului tau,o sa vezi Ela,pana atunci poti perfectiona proiectul :-)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Bigger

 Legyen végre bejegyzés is szegény, elhanyagolt blogomban! Csak röviden, mert idő, az nincs: született egy nagyobb bébitakaró. 93 x 128 cm ( a tőlem megszokott 80 x 110) Lesznek még ilyen nagyobbak, mi több, mostantól ez a méret is rendelhető. Több kép, ár a boltban. În sfîrşit o însemnare pe blogul meu părăsit! S-a născut un model nou: un baby quilt mai mare,de 93 x 128 cm ( modelul obişnuit are 80 x 110 cm). Vor mai fi şi altele, mai mult, de acum  şi această mărime se poate comanda. Mai multe poze şi preţ în magazin.

Sajtó-interviu :) II

Interjúk hete van , úgy lehet :) E săptămâna interviurilor , se pare :) 

Inextex Kaposvár

Már két napja hazajöttem Kaposvárról,idő és fényképek hiányában nem sokat tudok mesélni és mutatni.Nagyon jó volt,bár nagyon fárasztó is. A konferencia egyik legemlékezetesebb pillanata számomra Ardai Ildikó előadása volt a székely festékes szőnyegekről.Megtaláltam azt a videót,amelynek részletei az előadást kísérték. Remélem,később majd fogok tudni mutatni fotókat a kiállításról is.Én nem fotóztam,de valahogy jobb is volt így:sokkal jobban meg tudtam figyelni mindent és ami tetszett,azt jó mélyen bevéstem. M-am întors duminica de la Kaposvár,în lipsă de timp şi fotografii nu pot să povestesc şi să arăt prea multe.Una dintre cele mai interesante momente pentru mine de la conferinţă a fost prezentarea artistei Ardai Ildikó despre covoarele secuieşti. Am găsit videoul care ilustra prezentarea. Sper ca mai tîrziu să vă pot arăta şi poze de la expoziţie.Eu nu am făcut nici o poză,din păcate,dar poate că era mai bine aşa fiindcă m-am uitat îndelungat la tot ce m-a interesat şi am reuşi