Ugrás a fő tartalomra

Lili, Lolli most barnábanNagy nehezen rászántam magam, hogy belevágjak a kedvenc anyagomba ( nagyon kevés van belőle) és abból varrjak babaruhát. A hajnakvaló még két babára elég. Kár, hogy nem találok több ilyen fonalat sehol.
Babák a boltban.

 M-am decis cu  greu să tai acest superb material (am doar un pic din ea) pentru hăinuţe de păpuşi. Din firele folosite la părul lor mai am cam pentru două, păcat că nu mai găsesc nicăieri din acest fir superb în degrade.
Păpuşi în magazin.

Megjegyzések

dióhéj üzenete…
hű de meg tudom érteni ezt az érzést....most hirtelen eszembe jutott az ötlet, hogy kéne kis könyvecskét csinálni kedvenc anyagokból, amibe maradék kicsike mintákat ragaszt az ember lánya, legalábbis nekem sok olyan kedvencem van, amihez valószínűleg többet nem jutok hozzá...asszem meg is csinálom, nincs kedved csatlakozni és akkor már lehet mozgalom :)
katafolt üzenete…
Hmmm, nem is rossz ötlet, ilyen rendetlen,renszertelen-szertelen személynek, mint én vagyok, meditációs gyakorlat is lehetne :). Én az aplikációimat készülök már sok éve megvarrni és lefűzni, de eddig csak egy készült el...

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Bigger

Legyen végre bejegyzés is szegény, elhanyagolt blogomban! Csak röviden, mert idő, az nincs: született egy nagyobb bébitakaró. 93 x 128 cm ( a tőlem megszokott 80 x 110) Lesznek még ilyen nagyobbak, mi több, mostantól ez a méret is rendelhető. Több kép, ár a boltban.

În sfîrşit o însemnare pe blogul meu părăsit!
S-a născut un model nou: un baby quilt mai mare,de 93 x 128 cm ( modelul obişnuit are 80 x 110 cm). Vor mai fi şi altele, mai mult, de acum  şi această mărime se poate comanda. Mai multe poze şi preţ în magazin.

Majakovszkij-foltvers

Ez évi első foltvers-feladványunk igazán különleges volt:

Vlagyimir Vlagyimirovics Majakovszkij: Ivan Kozirev vasöntő elbeszélése arról, hogyan költözött új lakásba
Proletár vagyok.Mindent megmondtam ezzel.
Éltem,

ahogy anyám világra vétkezett.

És lám,

új lakást

adott ma reggel

nekem

a Munkáslakásépítő

Szövetkezet.

Szélessége - ilyen!

Magassága -

olyan!

Szellős,

világos

és meleg.

Minden szobája jó,

de a legjobban

nekem

ez

tetszett meg!

A hold

sugaránál ragyogóbb!

Kánaánnál

sokkal több üdvöt ád,

mi ez -

de mit is gagyogok, -

ez a

fürdőszoba, a fürdőkád.

Kinyílik az egyik csap,

kezedre - hideg víz csap.

Másik csapot csavarod,

ujjad rögtön elkapod.

Hideg vízze…

Zöld-sárga(majdnem) bargello

Őrizgetem ezt a két összeillő anyagot egy ideje.Most elfogyott a türelmem,nem találtam több hozzájuk illő anyagot,hát kettőjükből született ez a harsány takaró és párna.S bár első pillantásra talán nem nyilvánvaló, bargello-technikával varrtam.
Nagy lehetőségeket rejt ez a módszer,már alig várom,hogy kékekből is kipróbáljam!


Aceste două materiale similare le am de ceva vreme.Nu am găsit nimic cu care să
se potrivească,de aceea am lucrat doar cu ele două.Poate nu pare,dar technica e...bargello!Îmi place rezultatul,vreau să încerc această metoda şi cu materiale albastre.