Ugrás a fő tartalomra

Viharverten
Hamarabb hazaértem a szentgyörgyi vásárról, mint gondoltam. Nincs kedvem most sokat nyafogni, panaszkodni meg minek, nagyon röviden: összetörte a vihar a sátram, a romeltakarítás folyamatban, szerencsére az árukészlet nem szenvedett nagobb kárt, csak mosni-szárítani kell.A vadiúj sátramnak viszont annyi...A náthámra meg nagyon rásegített a megázás. Apránként azért majd felpakolgatom a boltba a faliképecskéket és babákat.
 Am ajuns mai repede acasă de la Sf. Gheorghe. Nu am chef şi nici nu are rost să mă plâng, foarte scurt: vântul m-a lăsat fără cort, acum încerc să adun urmele dezastrului, din fericire nu s-a deteriorat nimic iremediabil, (în afară de cortul nou-nouţ), trebuie doar să spăl şi să calc lucruşoarele. Gripa mea însă a prins un nou elan în urma ploii abundente. Cum mă adun un pic voi începe să postez câteva   tablouaşe şi păpuşi în magazin.

Megjegyzések

csutkailda üzenete…
Kata, nagyon sajnálom.:(
Ennek tükrében azonban nem bánom, hogy nem fogadtam a el a Veszprém Megyei Önkormányzat meghívását erre a vásárra.
Egyszer már voltám ám....... akkor szép élményekkel távoztam.
Kriszta üzenete…
Ó jaj, én is nagyon sajnálom. De jó, hogy az árukészletben nem okozott nagy kárt.
Marcsi és Ági üzenete…
Ó, de sajnállak!!!! Én biztos nyafognék és világvége hangulatom lenne.
Ági
katafolt üzenete…
Ilda, vacak idő volt-van, rengeteg az árus, idén sokkal több, mint tavaly, sok a nézelődő, a rossz idő ellenére is, vásárló már jóval kevesebb. szerintem én sem megyek többet, maradok a beltéri vagy fasátras vásároknál.

Kriszta, szerencsére csak pár kisebb képecske esett a sárba, azokat kimostam, a többi csak megázott és összegyűrődött a gyors pakolásban, már csak vasalnom kell.
katafolt üzenete…
Ági, rám jár a rúd mostanában ( sátorrúd, mondhatni), megvagyok edződve. Egyébként sem segítene a nyafogás. Ennél sokkal, de sokkal nagyobb gondjaim vannak.
Aledi üzenete…
Jaj, Kati, annyira sajnálom. Holnap írok.
orsolya vanessza kiss üzenete…
Jajj :( SajnáloM! :(
F.Gina üzenete…
De sajnállak, gondoltam rátok, látom a kinti híradóban, hogy mennyivel rosszabb nálatok az idő, mint itthon, pedig ez se piskóta :(( Rémes, hogy eddig minden hétvége ilyen ócska volt, egy csomó pénzkiesés mindannyiunknak :(( A fene egye meg.
katafolt üzenete…
Áginak: meg vagyok edződve, ugyebár, írni még csak-csak tudok, de ez a fránya billentyűyet egyszer kihúzza a dugót!

Adél, Vanessza, Gina, köszönöm az együttérzést. Nem lehet mindig, minden jó.
Bebi üzenete…
Én is sajnálom, ugyanebben a cipőben járok, szombaton Csopak mellett a vihar felkapta a vadiúj sátramat, összetört, vásárló alig...
katafolt üzenete…
Hát. Bebi,nagyon sajnálom, tudom, miről beszélsz :(

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Zöld-sárga(majdnem) bargello

Őrizgetem ezt a két összeillő anyagot egy ideje.Most elfogyott a türelmem,nem találtam több hozzájuk illő anyagot,hát kettőjükből született ez a harsány takaró és párna.S bár első pillantásra talán nem nyilvánvaló, bargello-technikával varrtam.
Nagy lehetőségeket rejt ez a módszer,már alig várom,hogy kékekből is kipróbáljam!


Aceste două materiale similare le am de ceva vreme.Nu am găsit nimic cu care să
se potrivească,de aceea am lucrat doar cu ele două.Poate nu pare,dar technica e...bargello!Îmi place rezultatul,vreau să încerc această metoda şi cu materiale albastre.

Bigger

Legyen végre bejegyzés is szegény, elhanyagolt blogomban! Csak röviden, mert idő, az nincs: született egy nagyobb bébitakaró. 93 x 128 cm ( a tőlem megszokott 80 x 110) Lesznek még ilyen nagyobbak, mi több, mostantól ez a méret is rendelhető. Több kép, ár a boltban.

În sfîrşit o însemnare pe blogul meu părăsit!
S-a născut un model nou: un baby quilt mai mare,de 93 x 128 cm ( modelul obişnuit are 80 x 110 cm). Vor mai fi şi altele, mai mult, de acum  şi această mărime se poate comanda. Mai multe poze şi preţ în magazin.

Bodzaszörp télre-Suc de soc pentru iarnă

Nálunk a múlt héten még lehetett bodzát találni,most készült el az idei utolsó bodzaszörpünk.A cím csak vicc,jó,ha júliusig tart.A receptet itt találtam.Érdekes lett.Szerintem alig van bodzaíze,de nagyon hasonlít gyermekkorom nagy kedvencére,a Bem-bem szörpre.


Săptămîna trecută am cules ultimele flori de soc.Am găsit o reţeta de socată.Cuvântul "iarnă"din titlu e doar o glumă.Cu puţin noroc poate mai rămâne o sticluţă până luna viitoare...Are un gust interesant,nu neapărat de socată,seamănă mai mult cu preferata mea din copilărie,sucul Bem-bem.

Ingrediente:
20-25 flori de soc mai mari
4 kg zahăr
6 L apă
5 lămîi
un pacheţel cu sare de lămîe
1 linguriţă de conservant

Se fierb 5 L de apă cu 3,5 kg de zahăr.Zahărul rămas se caramelizează.Se toarnă litrul de
apă peste caramel şi se dizolvă.Lichidele obţinute se fierb încă o dată împreună.
După ce s-a răcit sucul,se pun florile,lămîile tăiate felii,acidul citric şi conservantul.Se lasă timp de…