Ugrás a fő tartalomra

Maci, Zsuzsi


Ennek a takarónak-párnának története van. Most nem mesélem el, álljon itt csak  a tanulság:  mától rendelést csak előlegfizetéssel vállalok. Ebből már sejthetitek, nem a boltba készültek, most mégis oda mennek.

 Acest set de pătură-pernă are povestea lui. Nu vi-l spun acum, să fie de ajuns morala: de azi  accept comenzi personalizate doar cu plata unui  avans.  Deşi nu le-am făcut pentru magazin, acum le găsiţi acolo.

Megjegyzések

Zsuzsa üzenete…
Huh...de sajnállak! Nem értem mi van ezzel a világgal (nekem az albérlőim nem fizetnek).
Vacskamati üzenete…
Katám, ez olyan bájos, hogy cseppet sem aggódnék, hogy nem kél el. Marad a bosszúság, és a megrendült bizalom. :((
MARIKA üzenete…
Sajnálom mert ezért más fontos dolgok maradtak el :(De olyan bájos hogy biztos gazdára fog találni.

Ui:
Még egyszer nagyon köszönöm kedves vagy máskor is (((:jöhetsz:)))
katafolt üzenete…
Eh, ilyen ez. Majd lesz valahogy.

Marika, ne aggódj, amit neked adtam át, azt egyéb miatt nem tudtam volna vállalni. Majd szólok, ha lesz még olyan.
Ezt a Zsuzsis-macis szettet még a nyáron rendelte a kliens, és nem csak ezt. Akkor elfogadtam a magyarázatát, hogy miért csak karácsony előtt tud majd fizetni. De mivel még mindig bizonytalan, nem tudok tovább várni rá.
Huligánlány üzenete…
Hát igen, ez nehéz kérdés, mert ha valami nagyon speckó, akkor igenis fizessenek előleget, hiszen nem biztos, hogy el tudod adni másnak... És amúgy is eldobom az agyam attól a hozzáállástól, hogy nekem, mint "szolgáltatónak" haptákban kell(ene) állnom, de ha a megrendelő lemondja, hát vegyem tudomásul... Nem is állok haptákban...
Aledi üzenete…
Á, pocsék dolog ez! Sehol máshol nem működik így, mint a kézműves szakmában. Egy szerelő már arra is pénzt számol fel, ha ránéz a csapra, naná, hogy az anyagköltségen kívül még előleget is kér. Amúgy... én sem szoktam kérni... de azt hiszem, ha névre szóló dolgokat rendelnek ezután arra majd fogok :) Gyönyörű egyébként, valóban, hamar elviszik majd, így ünnepek előtt (Nekem is van olyan rózsaszín virágos anyagom:)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Zöld-sárga(majdnem) bargello

Őrizgetem ezt a két összeillő anyagot egy ideje.Most elfogyott a türelmem,nem találtam több hozzájuk illő anyagot,hát kettőjükből született ez a harsány takaró és párna.S bár első pillantásra talán nem nyilvánvaló, bargello-technikával varrtam.
Nagy lehetőségeket rejt ez a módszer,már alig várom,hogy kékekből is kipróbáljam!


Aceste două materiale similare le am de ceva vreme.Nu am găsit nimic cu care să
se potrivească,de aceea am lucrat doar cu ele două.Poate nu pare,dar technica e...bargello!Îmi place rezultatul,vreau să încerc această metoda şi cu materiale albastre.

Bigger

Legyen végre bejegyzés is szegény, elhanyagolt blogomban! Csak röviden, mert idő, az nincs: született egy nagyobb bébitakaró. 93 x 128 cm ( a tőlem megszokott 80 x 110) Lesznek még ilyen nagyobbak, mi több, mostantól ez a méret is rendelhető. Több kép, ár a boltban.

În sfîrşit o însemnare pe blogul meu părăsit!
S-a născut un model nou: un baby quilt mai mare,de 93 x 128 cm ( modelul obişnuit are 80 x 110 cm). Vor mai fi şi altele, mai mult, de acum  şi această mărime se poate comanda. Mai multe poze şi preţ în magazin.

Bodzaszörp télre-Suc de soc pentru iarnă

Nálunk a múlt héten még lehetett bodzát találni,most készült el az idei utolsó bodzaszörpünk.A cím csak vicc,jó,ha júliusig tart.A receptet itt találtam.Érdekes lett.Szerintem alig van bodzaíze,de nagyon hasonlít gyermekkorom nagy kedvencére,a Bem-bem szörpre.


Săptămîna trecută am cules ultimele flori de soc.Am găsit o reţeta de socată.Cuvântul "iarnă"din titlu e doar o glumă.Cu puţin noroc poate mai rămâne o sticluţă până luna viitoare...Are un gust interesant,nu neapărat de socată,seamănă mai mult cu preferata mea din copilărie,sucul Bem-bem.

Ingrediente:
20-25 flori de soc mai mari
4 kg zahăr
6 L apă
5 lămîi
un pacheţel cu sare de lămîe
1 linguriţă de conservant

Se fierb 5 L de apă cu 3,5 kg de zahăr.Zahărul rămas se caramelizează.Se toarnă litrul de
apă peste caramel şi se dizolvă.Lichidele obţinute se fierb încă o dată împreună.
După ce s-a răcit sucul,se pun florile,lămîile tăiate felii,acidul citric şi conservantul.Se lasă timp de…