Ugrás a fő tartalomra

Tengerész,ó,szívem,tengerész :-))

Ezt a takarót még tavaly kezdtem el,most félkészen gazdára talált,gyorsan be kellett fejezni.
A takaró 12o x 14o cm,a párna 35 x 35.
A párnáról:túl sok volt a piros alapon fehér szív,de már csak ilyen anyagom maradt.Hirtelen
ötlet volt,hogy ha már nem tudok szabadulni a szívtől,eltúlzom.:-)Kivágtam a piros anyagból egy nagy szívformát,alátettem a rátétmintát,fordított applikációval,rugalmas cikkcakköltéssel
varrtam fel,majd jól megkukacoltam.

Am început această pătură cîndva în noiembrie,mărimea ei e 12o x 14o cm,perna e de 35 x 35.
Despre pernă:mă dureau ochii de atîtea inimiori,însă doar acest material mi-a mai rămas.Deci,dacă nu pot să scap de inimi,le exagerez :-) Am tăiat din materialul roşu o formă mai mare de inimă,am pus materialul rămas deasupra aplicaţiei,le-am cusut împreună cu appliqué inversé şi cusutură zic-zac elastică,un pic de free motion şi gata.

Megjegyzések

BMonica üzenete…
Esti maiastra in tot ce faci. Aceasta paturica si pernita m-au cucerit definitiv. Fericit trebuie sa fie proprietarul...
katafolt üzenete…
Merci,Moni,sper sa placa,am lucrat mult cu ele.
Judilla üzenete…
Szuper lett!! Ha kicsi lenne a fiam, biztos csinálnék hasonlót, annyira ötletes.:)
Piroseper üzenete…
Nagyon tetszik! Főleg a párna!
tiktakro@yahoo.com üzenete…
si mie mi-au placut! mult! si piscinaaaa...;)) pot sa fac o balaceala si apoi sa ma invelesc, lenesa si obosita de la apa, pe vreun sezlong cu quiltuletzul asta?:))))si cu pernita sub cap ??
ahh...am uitat, suntem la prea multi km departare una de alta...
Spor la munca, harnicutzo!
katafolt üzenete…
Kösz,lányok!

:-))) Teodora,am cautat anturajul perfect pentru o sedinta foto mai marina-caci din cauza distantei nu puteam sa dau o fuga pana la Elena si Sanda :-) si se pare ca l-am gasit,la vecini...
Dora üzenete…
FOARTE FRUMOS! Imi place foarte mult, un copil va fi fericit.
katafolt üzenete…
Merci,Dora,aici iti multumesc si pentru vorbele bune referitoare la stand:la articolul acela ceva nu e in regula,trebiue sa trimit si sa sterg zeci de mesaje pana apare unul,habar n-am de ce :-(
ena üzenete…
Frumos !mi-am incantat ochii , nici nu stiu care lucrare e mai frumoasa . toate sant frumoase mai ales paturicile cu fetite si perinitele si posetele. Sa fi sanatoasa si sa ai spor in tot ce faci
katafolt üzenete…
Muntumesc mult Ena,iti doresc si tie la fel!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Zöld-sárga(majdnem) bargello

Őrizgetem ezt a két összeillő anyagot egy ideje.Most elfogyott a türelmem,nem találtam több hozzájuk illő anyagot,hát kettőjükből született ez a harsány takaró és párna.S bár első pillantásra talán nem nyilvánvaló, bargello-technikával varrtam.
Nagy lehetőségeket rejt ez a módszer,már alig várom,hogy kékekből is kipróbáljam!


Aceste două materiale similare le am de ceva vreme.Nu am găsit nimic cu care să
se potrivească,de aceea am lucrat doar cu ele două.Poate nu pare,dar technica e...bargello!Îmi place rezultatul,vreau să încerc această metoda şi cu materiale albastre.

Bigger

Legyen végre bejegyzés is szegény, elhanyagolt blogomban! Csak röviden, mert idő, az nincs: született egy nagyobb bébitakaró. 93 x 128 cm ( a tőlem megszokott 80 x 110) Lesznek még ilyen nagyobbak, mi több, mostantól ez a méret is rendelhető. Több kép, ár a boltban.

În sfîrşit o însemnare pe blogul meu părăsit!
S-a născut un model nou: un baby quilt mai mare,de 93 x 128 cm ( modelul obişnuit are 80 x 110 cm). Vor mai fi şi altele, mai mult, de acum  şi această mărime se poate comanda. Mai multe poze şi preţ în magazin.

Bodzaszörp télre-Suc de soc pentru iarnă

Nálunk a múlt héten még lehetett bodzát találni,most készült el az idei utolsó bodzaszörpünk.A cím csak vicc,jó,ha júliusig tart.A receptet itt találtam.Érdekes lett.Szerintem alig van bodzaíze,de nagyon hasonlít gyermekkorom nagy kedvencére,a Bem-bem szörpre.


Săptămîna trecută am cules ultimele flori de soc.Am găsit o reţeta de socată.Cuvântul "iarnă"din titlu e doar o glumă.Cu puţin noroc poate mai rămâne o sticluţă până luna viitoare...Are un gust interesant,nu neapărat de socată,seamănă mai mult cu preferata mea din copilărie,sucul Bem-bem.

Ingrediente:
20-25 flori de soc mai mari
4 kg zahăr
6 L apă
5 lămîi
un pacheţel cu sare de lămîe
1 linguriţă de conservant

Se fierb 5 L de apă cu 3,5 kg de zahăr.Zahărul rămas se caramelizează.Se toarnă litrul de
apă peste caramel şi se dizolvă.Lichidele obţinute se fierb încă o dată împreună.
După ce s-a răcit sucul,se pun florile,lămîile tăiate felii,acidul citric şi conservantul.Se lasă timp de…