Ugrás a fő tartalomra

Ködkergető









Radnóti Miklós: Január

Későn kel a nap, teli van még
csordúltig az ég sűrü sötéttel.
Oly feketén teli még,
szinte lecseppen.
Roppan a jégen a hajnal
lépte a szürke hidegben.



Megint undok köd borít mindent.Újra bizonygatom magamnak,hogy szép is tud lenni a tél.

E ceaţă,ceaţă peste tot.Cu aceste fotografii încerc să mă conving că iarna e totuşi
frumoasă.

Megjegyzések

Julcsi üzenete…
Ilyen csodás képekkel el is hiheted:-)
mmama üzenete…
Én sem szeretem a telet, de Nálatok legalább van hó, és igy azért szép.
De nálunk nincs egy szem sem.
b_ildikó üzenete…
A hó miatt irigyellek! (a köd miatt kevésbé..)
Kaoka üzenete…
Gyönyörű helyen laktok. Imádom a hegyeket és ugyanúgy a vizet is. Úgy látom ott síléccel a lábukon jönnek világra a gyerekek.:)
katafolt üzenete…
Ezek a képek Szilveszterkor készültek,már itt sincs ennyi hó.
Kaoka,nem mindegyik :-)az enyimek például nem síznek,igaz,korcsolyázni nem is tudom,hogyan tanultak meg,átjártak a jégre a rétre esténként és én az ablakból néztem őket varrás közben.
Ahama üzenete…
még ha nem is ilyen most, de legalább lehetne ...
dixike12 üzenete…
Feladtam ma az ujságot, remélem odaér, nagyon szépek a fotók, a köd az nem, de itt csak a hideg meg a köd van hó semmi
Katbo-Réka üzenete…
Hát a fotók alapján szép is!
katafolt üzenete…
Köszi,Dixike,én még nem borítottam ki minden dobozt,de a napokban elintézem.

Az biztos,hogy évek óta nem volt ilyen szép telünk,mint az idén.
Monika üzenete…
Kata! Hiszen ez csodálatos tél ott nálatok!!!!!!!!!!
Phoenix üzenete…
Kérdést szeretnék továbbadni Neked, kérlek, nézz be hozzám.
(Jó-jó tudom én is, hogy felkiáltójel a nyelvtanilag helyes, de ez nem egy felszólító, hanem egy tisztelettel kérő mondat.)
Zelnice üzenete…
Jaj,de széééééééép!mi meg fuldoklunk a szmogban.de én nem ettől vagyok kikattanva,hanem hogy Gerdapapa elmegy hamarosan síelni,és én idén nem tarthatok vele, hogy egy kis igazi havas telet meg hegyeket szívjak magamba.meg persze síelni is szeretek.szeretNÉK.most kipanaszkodtam magam :-)majd hazajön,és őrizheti a Gerdát, amíg én kreatívkodom valahol hogy kiheverjem a traumát ;-)
katafolt üzenete…
Megyek,Phoenix :-)

Violini,ezek a képek a Hargitán készültek...a városban rémes.A tegnapi újság cikke szerint rosszabb a helyzet,mint Budapesten,január 7-én 234,61 mikrogramm/köbméter PM1o-et mértek.Ez a medence átka,és nyáron sem jobb.
Akkor te az idén csak lélekben sízel :-(
Juhizs üzenete…
élmény nézni ezeket a fotókat

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Bigger

 Legyen végre bejegyzés is szegény, elhanyagolt blogomban! Csak röviden, mert idő, az nincs: született egy nagyobb bébitakaró. 93 x 128 cm ( a tőlem megszokott 80 x 110) Lesznek még ilyen nagyobbak, mi több, mostantól ez a méret is rendelhető. Több kép, ár a boltban. În sfîrşit o însemnare pe blogul meu părăsit! S-a născut un model nou: un baby quilt mai mare,de 93 x 128 cm ( modelul obişnuit are 80 x 110 cm). Vor mai fi şi altele, mai mult, de acum  şi această mărime se poate comanda. Mai multe poze şi preţ în magazin.

Sajtó-interviu :) II

Interjúk hete van , úgy lehet :) E săptămâna interviurilor , se pare :) 

Inextex Kaposvár

Már két napja hazajöttem Kaposvárról,idő és fényképek hiányában nem sokat tudok mesélni és mutatni.Nagyon jó volt,bár nagyon fárasztó is. A konferencia egyik legemlékezetesebb pillanata számomra Ardai Ildikó előadása volt a székely festékes szőnyegekről.Megtaláltam azt a videót,amelynek részletei az előadást kísérték. Remélem,később majd fogok tudni mutatni fotókat a kiállításról is.Én nem fotóztam,de valahogy jobb is volt így:sokkal jobban meg tudtam figyelni mindent és ami tetszett,azt jó mélyen bevéstem. M-am întors duminica de la Kaposvár,în lipsă de timp şi fotografii nu pot să povestesc şi să arăt prea multe.Una dintre cele mai interesante momente pentru mine de la conferinţă a fost prezentarea artistei Ardai Ildikó despre covoarele secuieşti. Am găsit videoul care ilustra prezentarea. Sper ca mai tîrziu să vă pot arăta şi poze de la expoziţie.Eu nu am făcut nici o poză,din păcate,dar poate că era mai bine aşa fiindcă m-am uitat îndelungat la tot ce m-a interesat şi am reuşi