Ugrás a fő tartalomra

Apróságok






Két takaró közt jól jött ez a pár kisebb dolog.Volt egy rózsaszín malac is,a tehénhéhez hasonló módon megvarrva,de elszaladt,mielőtt lencsevégre kaphattam volna :-)

E bine că pot să cos şi lucruri mărunte în pauza dintre două pături.Am făcut şi un purcel roz în stilul văcuţei care însă a fugit înainte să fie fotografiat :-)

Megjegyzések

Abile üzenete…
Nagyon édes, kis szeretgetni való ez a párnababa! :o)
Julcsi üzenete…
Hát miért nem kaptad el gyorsan a kunkori farkincáját?:)
Akárhányszor jövök hozzád, mindig azt nézem, milyen dolgokat alkotsz a maradékokból, használt anyagokból! Nagyon jók!
Körmi üzenete…
Nagyon aragyos a párnababa!! Kb mekkora?... cipelős vagy inkább alvópárna?
Csilla üzenete…
Nálam is láthattad a párnababát, sé még készül egy a lányomnak is. Az enyém olyan alvós méret, nem olyan cipelős, arra ott van egy kb 80 cm angyalka párnababa. Lehet én is ilyen tarkára varrom majd a Lilla babáját. Nálam ez lesz sorban a harmadik ilyen, 7 éve lassan, hogy varrtam az elsőt a keresztlányomnak. A többi apróság is jó, meg a tegnapi falvédőről is nagyon tetszik a baba. Ja én és is nagyrészt maradékokból meg használt anyagokból dolgozom, itt nehéz jó új pamut anyagokat beszerezni, mindig a kellő színben.
katafolt üzenete…
Köszi :-).
Ezek most történetesen jobbára turis,de új anyagok.Kis türelemmel igazi kincseket lehet felhajtani.
A méret általában 17 x 25 cm,ezt egy kicsit nagyobbra kérték.Nem alvópárna,inkább ölelgetnivaló.
A képekkel még az a gond,hogy nem mindig van nálam a fényképező.

Csilla,a piros tűpettyes anyag itteni,és nagyon szeretem,kár,hogy mostanában nem nagyon lehet más színben kapni.Néha van kék is,de a régi sárga,zöld,bordó teljesen eltűnt,sajnos.
Geta Grama üzenete…
Pernuta e grozava ! ai putea sa faci o gentutza in stilul asta !
Csilla üzenete…
Igen, abból a pettyesből nekem is van, többször is varrtam már belőle. Ha látok még, tutti fogok venni mert fogyóban van és mert jó minőségű és sokfelé fel tudom használni.Bordót, kéket, feketét én is láttam de a többivel még csak nem is talákoztam. Varrok most hullámos kunyhósan párnát, na ahoz az anyag egy turis nyáriruhából való. Tényleg kincsekre lehet akadni.
Csilla üzenete…
Ja amúgy az a pettyes anyag a szatmári textil gyár terméke.
Alexandra üzenete…
Blocul orfan este cel de la mansua, nu? Toate sunt super. Stii tu...;-)
Silerika üzenete…
Nekem a párnababa a kedvencem.Olyan édes pofija van :)
zazálea üzenete…
Hogy milyenek? Ilyenek: :o)))
katafolt üzenete…
Geta,ce idee buna !

Igen,Csilla,tudom :-),egy Karácsonykor átmenetileg bezárt a gyár és nagy bajban voltam a pöttyösöm nélkül...akkor nálatok bitosan olcsóbb,én legutóbb 8,6-ért vettem.

Da,Sanda.este cel de pe manusa.

Kösz,lányok :-)
Vacskamati üzenete…
Engem is ütöget a guta, tudván, honnan szerzed ezeket a mutatós anyagokat.. :D De azért azt hiszem, kell hozzá "némi" tehetség, hogy ilyen kellemes összhatás és kedves tárgyak szülessenek belőlük.. :D
Csilla üzenete…
Már nem tudom mennyi nálunk, rég vettem, de ha megyek a boltfelé benézek és megnézem, ha van mennyiért van, úgy is kellene én is vegyek még belőle. A multkor láttam egy jópofát, gyerekmintás, ilyen kivagdosható tanyasi állat jelenetekkel, amik köré lehet alkotni ezt-azt, halvány zöld alapon volt, kis aranyos anyag, én szeretem az ilyet is.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Bigger

 Legyen végre bejegyzés is szegény, elhanyagolt blogomban! Csak röviden, mert idő, az nincs: született egy nagyobb bébitakaró. 93 x 128 cm ( a tőlem megszokott 80 x 110) Lesznek még ilyen nagyobbak, mi több, mostantól ez a méret is rendelhető. Több kép, ár a boltban. În sfîrşit o însemnare pe blogul meu părăsit! S-a născut un model nou: un baby quilt mai mare,de 93 x 128 cm ( modelul obişnuit are 80 x 110 cm). Vor mai fi şi altele, mai mult, de acum  şi această mărime se poate comanda. Mai multe poze şi preţ în magazin.

Sajtó-interviu :) II

Interjúk hete van , úgy lehet :) E săptămâna interviurilor , se pare :) 

Inextex Kaposvár

Már két napja hazajöttem Kaposvárról,idő és fényképek hiányában nem sokat tudok mesélni és mutatni.Nagyon jó volt,bár nagyon fárasztó is. A konferencia egyik legemlékezetesebb pillanata számomra Ardai Ildikó előadása volt a székely festékes szőnyegekről.Megtaláltam azt a videót,amelynek részletei az előadást kísérték. Remélem,később majd fogok tudni mutatni fotókat a kiállításról is.Én nem fotóztam,de valahogy jobb is volt így:sokkal jobban meg tudtam figyelni mindent és ami tetszett,azt jó mélyen bevéstem. M-am întors duminica de la Kaposvár,în lipsă de timp şi fotografii nu pot să povestesc şi să arăt prea multe.Una dintre cele mai interesante momente pentru mine de la conferinţă a fost prezentarea artistei Ardai Ildikó despre covoarele secuieşti. Am găsit videoul care ilustra prezentarea. Sper ca mai tîrziu să vă pot arăta şi poze de la expoziţie.Eu nu am făcut nici o poză,din păcate,dar poate că era mai bine aşa fiindcă m-am uitat îndelungat la tot ce m-a interesat şi am reuşi