Ugrás a fő tartalomra

Kokopelli a párnán





Jó ideje már,hogy meg akarom varrni ezt a figurát.Kapóra jött,hogy rasztahajú gyermekem ilyent festett a szobája falára.Elkértem a sablont és...elbizonytalanodtam.
Nem tudok ugyanis semmi igazán mutatós és tartós módszert a keskeny részek applikálására.Hirtelen ötlet adta a megoldást:szabad cikkcakkal(hímzőtalppal) applikáltam az alapra.Nem tudom,mennyire látszik a képen,de több,mint jó lett.Azt nem állítom,hogy saját találmány,de sehol máshol nem láttam eddig hasonlót.Ha már így belelendültem,a tűzésnél is ugyanezt az öltést alkalmaztam,kiegészítve ezzel a kukkacolásszerű díszsorral(a gépemen a 43-as).
A felső kép csalás.Csak látni akartam,hogyan is mutatna ugyanez fekete-fehérben.(Jól.Megvarrom !)

De ceva vreme îmi face cu ochiul acest motiv,Kokopelli.Cum copilul meu cu părul rasta a pictat peretele camerei cu acesta,am împrumutat tiparul de la el.Şi...m-am blocat,căci nu cunosc nici o metodă perfectă pentru aplicarea părţilor subţiri,cum ar fi părul aici.Mi-a venit ideea să-l fac cu zigzag în cusuturi libere.Nu spun că ar fi chiar invenţie proprie doar că nu am văzut aşa ceva nicăieri până acum.Nu ştiu cât se vede în poze,dar a ieşit mai mult decât bine.La matlasare am păstrat aceaşi combinaţie de cusutură-tălpiţă(cea pentru broderie),complementat cu o cusutură decorativă gen stippling(nr.43 la Bernina mea).
Poza din sus e trişare.Am vrut să văd cum ar arăta în alb-negru.
(Bine,cred.Îl cos. )

Megjegyzések

Julcsi üzenete…
Mielőtt elolvastam volna a bejegyzésedet, arra gondoltam, mennyire jól néz ki fekete-fehérben is:)))
Lente Julcsi üzenete…
Nagyon jól mutat így is-úgy is!
Névtelen üzenete…
Ritkán véleményezek Kedves Kata, de fekete-fehérben a legütősebb szerintem is!
Hunszil üzenete…
Nekem is a fekete tetszik nagyon szuper lett !
Jutus üzenete…
Ez így is tuti és fekete fehéren is biztos hogy az lesz!!:D
Zsófi üzenete…
Nahát, most nagyon büszke vagyok magamra: http://rozsaszin-pottyok.blogspot.com/2009/12/adventi-naptar-13.html
;-)
katafolt üzenete…
Igen,lanyok,mar alig varom,hogy meglegyen a fekete-feher is.Nincs ekezetem,de idegesito !

Pottyok,orulok,hogy buszke vagy,jo a naptarad,de nem nagyon latom a hasonlosagot...en a ratet teljes feluletet rogzitettem szabad gepi tuzessel,cikkcakkoltessel :-D
Zsófi üzenete…
Nem igazán szeretnék kötözködni, de ezt írtad: "Nem tudok ugyanis semmi igazán mutatós és tartós módszert a keskeny részek applikálására.Hirtelen ötlet adta a megoldást:szabad cikkcakkal(hímzőtalppal) applikáltam az alapra.Nem tudom,mennyire látszik a képen,de több,mint jó lett.Azt nem állítom,hogy saját találmány,de sehol máshol nem láttam eddig hasonlót."

Ezt láthattad a gyertya-kanócon - már amennyire a lebutított képen és a zseníliafonaltól látszik. :)
katafolt üzenete…
Persze,de nem az volt a nagy ötlet,hogy a keskeny rész azzal van applikálva,ilyent bőven látni,általában virágszárakat,meg art quilteknél apróságokat varrnak fel így.A csavar az volt,hogy ebből továbblépve a teljes figurát ezzel a módszerrel rögzítettem .Bocs,elsőre nem fogalmaztam elég világosan :-D
A második képet kinagyítva,bár nem a legjobb felvétel,azért valamennyire látszik,miről is beszélek.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Bigger

 Legyen végre bejegyzés is szegény, elhanyagolt blogomban! Csak röviden, mert idő, az nincs: született egy nagyobb bébitakaró. 93 x 128 cm ( a tőlem megszokott 80 x 110) Lesznek még ilyen nagyobbak, mi több, mostantól ez a méret is rendelhető. Több kép, ár a boltban. În sfîrşit o însemnare pe blogul meu părăsit! S-a născut un model nou: un baby quilt mai mare,de 93 x 128 cm ( modelul obişnuit are 80 x 110 cm). Vor mai fi şi altele, mai mult, de acum  şi această mărime se poate comanda. Mai multe poze şi preţ în magazin.

Sajtó-interviu :) II

Interjúk hete van , úgy lehet :) E săptămâna interviurilor , se pare :) 

Inextex Kaposvár

Már két napja hazajöttem Kaposvárról,idő és fényképek hiányában nem sokat tudok mesélni és mutatni.Nagyon jó volt,bár nagyon fárasztó is. A konferencia egyik legemlékezetesebb pillanata számomra Ardai Ildikó előadása volt a székely festékes szőnyegekről.Megtaláltam azt a videót,amelynek részletei az előadást kísérték. Remélem,később majd fogok tudni mutatni fotókat a kiállításról is.Én nem fotóztam,de valahogy jobb is volt így:sokkal jobban meg tudtam figyelni mindent és ami tetszett,azt jó mélyen bevéstem. M-am întors duminica de la Kaposvár,în lipsă de timp şi fotografii nu pot să povestesc şi să arăt prea multe.Una dintre cele mai interesante momente pentru mine de la conferinţă a fost prezentarea artistei Ardai Ildikó despre covoarele secuieşti. Am găsit videoul care ilustra prezentarea. Sper ca mai tîrziu să vă pot arăta şi poze de la expoziţie.Eu nu am făcut nici o poză,din păcate,dar poate că era mai bine aşa fiindcă m-am uitat îndelungat la tot ce m-a interesat şi am reuşi