Ugrás a fő tartalomra

Holnapra kell...



 Mondta a lányom este nyolckor, és méricskélte-vágta a nagy ív kartont a mappához. Művészpalánták mégsem mászkálhatnak kopott szürke papírmappával. Hát elkezdtem...pedig tíz perce még úgy gondoltam, gyors vacsora és mosogatás után jöhet a gyertyafényes lazító fürdő. Amint rászántam magam a mappaborító-varrásra, mellém szegődött a jószerencse. Keresni sem nagyon kellett, minden hozzávaló adta magát. A borító anyagát előző nap vettem, éppen megszáradt, csak vasalni kellett. Szabni nem, centiméterre akkora volt, amekkorára szükségem volt. A belső anyag is ott csücsült a tulipános ládában. Kis turkálás a varróvarázsdobozban, már meg is van a megkötőnek való, réges régi bordó selyemszalag. Gumi nincs, sajnos, de vannak ferdepántok, gyors megoldásnak jó lesz az is. Ha már varrok, picit díszítenem is kell. Vannak nekem ilyen kis képecskéim, vliexofixre felvasalva,egy másik projekthez, csak épp ezt a hármat. Mit számít már az a pár perc, ha  gyertyafényes lustálkolásomról úgyis lemondtam...Kész! Mosogatni reggel is lehet.


Trebuie pentru mîine...spunea fata mea întro seară la ora opt, măsurînd şi tăînd o foaie mare de carton pentru a-şi face o mapă pentru desenele sale. Domnişoara artistă nu poate să iasă din casă cu o mapă urîtă şi gri. Deci am început...deşi cu zece minute înainte mi-am planificat seara cu o cină uşoară ( plus spălatul vaselor)şi o baie fierbinte cu luminări aprinse. Cum m-am apucat de treabă,, norocul mi s-a alăturat. Nici nu trebuia să caut, tot necesarul a fost la îndemînă. Materialul topului, cumpărat cu o zi înainte, proaspăt spălat aştepta să fie călcat. Nici nu trebuia croit, era o bucată exact de mărimea necesară. Pentru interior un alt material mai mare aştepta cuminţel în lada de zestre. După cîteva clipe de căutări în cutia fermecată apare şi panglica veche de un bordeaux perfect. Elastic nu am, dar merge şi cu bias.Şi dacă tot cos, musai să împodopesc un pic. Am eu aceste mici imagini, gata pregătite cu vliesoix pentru un alt proiect. Lipesc doar aceste trei. Cîteva clipe în plus ce mai contează dacă tot am renunţat la băiţa mea...Gata! Spălatul vaselor poate aştepta pînă dimineaţă.

Megjegyzések

Julcsi üzenete…
Jaj, de klassz lett! Az a belső borítás telitalálat!:)
lili.constanta üzenete…
...baita mai putea astepta dar o asa fata trebuia musai multumita! :))
ezkriszti üzenete…
Holnapra kell. :-) És meg is lett.
Milyen jó hogy jókora alkalmas készlettel rendelkezel.
Arcencil üzenete…
De ügyes vagy! Nagyon egyedi a mappatartó!!! Sokat járok nálad csorgatni a nyálam! Csak így tovább!!
Aledi üzenete…
Na igen, szívünk csücskei már csak ilyenek. Mi meg olyanok, hogy rögtön neki is állunk :) Nagyon hangulatos lett, tuti nem cseréli el máséval :)
á üzenete…
hát örök hála.
fiam pont tegnap jött haza azzal, hogy a rajztanár mondta, hogy kell mappa.
na most fejeztem be egy nagy projektet a kottáinak, és sok-sok meló volt, mire olyan lett, amilyennek megálmodtuk, szóval megígértem magamnak, hogy egy darabig nem. erre most egy ugyanolyat készítsek? hát nem. ez nagyon jó ötlet. köszönöm az ötletet.
nekünk csak A4-es kell. művészpalánta, de ő zenész...
F.Gina üzenete…
És még azt mondják, hogy jó munkához idő kell ! Úgy látszik, vannak kivételek :)))
...tiktakro... üzenete…
Ahh, suflet de mama ! si mama de artista pe deasupra ;)....
Mapa aceea va dainui o viata, daca nu fizic atunci macar in amintiri.... - spun asta din proprie experienta :)
katafolt üzenete…
Köszi :)

Julcsi, melyik...?A belső sima drapp vászon, aképen nem látszik :) A patwork-os rész egy festmény részlete.

Lili, tu ştii exact despre ce e vorba!

Kriszti, hát legyen előnye is annak, hogy mindent belep az alapanyag :D. Az azért tetszett, hogy be sem kellett mennem a rongyosszobába, itt volt minden elől.Ezt neveztem én jószerencsének, de biztosan van, aki simán csak rendetlenségnek monmdaná.

Szia, Arci, jó, hogy itt vagy :))

Adél, neki is tetszik, meg másnak is.A tanárnő azt hitte, valamelyik textil szakos végzős ottfelejtett munkája...

Á, örvendek, hogy segíthettem! Kisebb méretben azért egyszerűbb megvarrni,egy zsákforma, megkötőkkel és tartószalagokkal a rajzoknak.
katafolt üzenete…
Gina, jólesik az ilyen kivétel. Mert van a másik is, tudod, amikor futok, futok, s nem haladok. Azt úúúgy utálom!

Ai ghicit, Teodora, mi-am dat seama recent ca mai am un singur an cu baiatul si doar trei cu fata, pana pleaca de acasa. Incerc deci sa fabric amintiri placute, hazlii si rezistente la timp :) pentru noi toti.
patonaifabian üzenete…
Azt kell mondanom nagyon kis kreatív vagy:) Nagyon jó lett. Nekem csak szürke (kék) mappám volt:(
Elena üzenete…
O mapa minunata pentru o adevarata artista!
NeMe üzenete…
Ce inseamna sa fii mama.. :) Lasa, o sa ti se intoarca inzecit in recunostinta si dragoste! :>
Zelnice üzenete…
Szuper!Az anyag önmagában is remek, de így,hogy ráadásul festmények kerültek bele...
katafolt üzenete…
Anca, nu astept recunostinta :), ma bucur ca se mandreste cu ea.

Violini, pont az volt a jó ebben az anyagban, hogy szbályosan erre termett :D

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Bigger

 Legyen végre bejegyzés is szegény, elhanyagolt blogomban! Csak röviden, mert idő, az nincs: született egy nagyobb bébitakaró. 93 x 128 cm ( a tőlem megszokott 80 x 110) Lesznek még ilyen nagyobbak, mi több, mostantól ez a méret is rendelhető. Több kép, ár a boltban. În sfîrşit o însemnare pe blogul meu părăsit! S-a născut un model nou: un baby quilt mai mare,de 93 x 128 cm ( modelul obişnuit are 80 x 110 cm). Vor mai fi şi altele, mai mult, de acum  şi această mărime se poate comanda. Mai multe poze şi preţ în magazin.

Sajtó-interviu :) II

Interjúk hete van , úgy lehet :) E săptămâna interviurilor , se pare :) 

Inextex Kaposvár

Már két napja hazajöttem Kaposvárról,idő és fényképek hiányában nem sokat tudok mesélni és mutatni.Nagyon jó volt,bár nagyon fárasztó is. A konferencia egyik legemlékezetesebb pillanata számomra Ardai Ildikó előadása volt a székely festékes szőnyegekről.Megtaláltam azt a videót,amelynek részletei az előadást kísérték. Remélem,később majd fogok tudni mutatni fotókat a kiállításról is.Én nem fotóztam,de valahogy jobb is volt így:sokkal jobban meg tudtam figyelni mindent és ami tetszett,azt jó mélyen bevéstem. M-am întors duminica de la Kaposvár,în lipsă de timp şi fotografii nu pot să povestesc şi să arăt prea multe.Una dintre cele mai interesante momente pentru mine de la conferinţă a fost prezentarea artistei Ardai Ildikó despre covoarele secuieşti. Am găsit videoul care ilustra prezentarea. Sper ca mai tîrziu să vă pot arăta şi poze de la expoziţie.Eu nu am făcut nici o poză,din păcate,dar poate că era mai bine aşa fiindcă m-am uitat îndelungat la tot ce m-a interesat şi am reuşi