Ugrás a fő tartalomra

Gyermekkori emlék


Ahama jelölt egy újabb játékra.Ugye,nem baj,hogy a logót önkényesen behelyettesítettem
egyik kedves könyvem borítófotójával?Annyira passzol...És van itt még egy tipp azoknak,akik a nosztalgikus fotókat szeretik.

Részletek: tedd ki a képet a blogodba(megtettem,khm,a magam módján) és oszd meg velünk egy gyerekkori emlékedet.
Linkeld be, kitől kaptad a meghívást a játékba.
Add meg 7 további blogoló linkjét akikre kiváncsi vagy és értesítsd őket a játékról.

Diszlexiásból lettem könyvmoly.Ez nem derült ki mindjárt,mert jó volt a memóriám,a
tananyagot fújtam kívülről,akárcsak az összes otthon fellelhető mesét.Első osztály végén véletlenül jött rá anyám,hogy nem tudok az újságból olvasni.Ez a nyár azzal telt,hogy napi két órát olvastam hangosan nagyanyámnak a Szikra Ferkót,miközben ő varrt. Gyűlöltem azt a könyvet,viszont olvasni megtanultam és annyira rákaptam,hogy
azóta sem bírom abbahagyni.
Emléktöredékek még:4 évesen elütött egy részeg motoros,utána hetekig én voltam az oviban a sztár.
Ha kedvenc helyemre képzelem magam,akkor az a régi házuk tornáca,szőlővel befuttatva,hárman ülünk,három lány, 13o kilós,általunk nem ismert nagyapánk murisan széles székében és olyan jóóóó...
Meszelés a régi házban:mindent kipakolnak az udvarra,az ágyak megrakva párnákkal,
felmászhatunk rájuk és jókat hancúrozunk,ez is jó.
Anya gyűlölte ezt a házat(most már megértem,de ez nem jelenti azt,hogy meg is bocsátom nekik valaha is,hogy lebontották,pedig tudom,hogy ránk dőlt volna).Ünnepelt a bontáskor,mi,gyerekek,gyászoltunk.
Szőnyegmosás a Nyárádban:beülünk a nagyszőnyeg közepébe,a nagyok hintáztatnak,visítás,kacagás...
Amikor először volt gipszben a lábam,a nővérem pont akkor szegbe lépett.Együtt sántikáltunk hetekig és nagyokat röhécseltünk ezen,pedig nem voltunk jó testvérek,egyáltalán nem.Sokat veszekedtünk,verekedtünk is.Ő ezt úgy emlegeti,jókat verekedtünk.Jókat?!

Hogyan tovább ? Legyen,mondjuk...(szándékosan nem nézem meg,kinek van már)

ERIKA
IBCSY
OJNI
ELENA
BEA
COLETTE
GINA

Megjegyzések

Köszi Kata, hogy gondoltál rám! Már 3 ilyen adósságom van... szóval a türelmedet kérem! És majd jövöööök!

Puszi;
Hajni
mmama üzenete…
-irigykedve olvasom, hogy volt kivel
"jókat " verekedni.
Nekem nincs testvérem.
katafolt üzenete…
Várom,kiváncsian :-)

Mmama,én irigyeltem néha az egykéket,mi állandóan harcoltunk,ennek ellenére imádtam a nővéremet,de meg voltam győződve róla,hogy szégyell engem és utál-ma már jó,de akkor sokat szenvedtem tőle.Azt meg közösen utáltuk,hogy egyformán öltöztettek és idegenek emiatt ikreknek néztek,pedig nem is hasonlítunk.
kastanie üzenete…
Örülök, hogy kicserélted a logót!
Ahama üzenete…
A sok olvasás mellett nem próbálkoztál meg az írással? Komolyan kérdezem. Ide is azt tudom írni, mint Ezkriszti kertes dolgaihoz, nagyon tetszik amiket és ahogyan írsz :).
Elena üzenete…
Köszi, hogy gondoltál rám! Nem baj, ha csak hétvége után teljesítem? Mindenképpen szeretnék kiskori képet magamról, de itthon nincs. Szombaton megyünk haza vidéken élő szüleimhez, egyet elhozok onnan és beszkenneltetem.(A szülőkhöz mindig haza megyünk, gyerekeim ezt nem értik, nekik nem az az otthon, nekünk mindig az marad.)
katafolt üzenete…
Akkor nem baj?Nem különcködni akartam,de nagyon nem tetszett az eredeti .

Ahama,a másik,régi életemben-lassan 2o éve lezártam-lett volna szerepe az írásnak.Csak egy kicsit hiányzik és én például nem nagyon szeretem,ahogyan írok,ezért nem is bánom,hogy abbahagytam,mielőtt komolyan elkezdtem volna.Az igaz,hogy írás ez is,amit itt művelünk,csak súlytalan-nincs mérce,tehát nem is vagyok olyan finnyásan igényes önmagammal szemben,mint amilyen egyébként lennék.

Első írói sikerem is testvértörténet.A mi iskolánkban minden évben fantasztikus elbeszélést kellett írni fizika és kémia órára.Összecsaptam a magamét és írtam még néhányat a testvéremnek és néhány osztálytársának is.A kémiatanár értékelése ez volt:nem rossz,nem rossz,de a nővéred sokkal jobbat írt :-)
katafolt üzenete…
Elena,egyszere írtunk :-).

Persze,hogy nem baj...a gyerekkori fotós meg egy másik játék,de tényleg ide illik.Megyek képeket keresgélni...
F.Gina üzenete…
Köszi, hogy rám gondoltál, ahogy időm engedi, megírom !!!
katafolt üzenete…
Várom :-)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Bigger

 Legyen végre bejegyzés is szegény, elhanyagolt blogomban! Csak röviden, mert idő, az nincs: született egy nagyobb bébitakaró. 93 x 128 cm ( a tőlem megszokott 80 x 110) Lesznek még ilyen nagyobbak, mi több, mostantól ez a méret is rendelhető. Több kép, ár a boltban. În sfîrşit o însemnare pe blogul meu părăsit! S-a născut un model nou: un baby quilt mai mare,de 93 x 128 cm ( modelul obişnuit are 80 x 110 cm). Vor mai fi şi altele, mai mult, de acum  şi această mărime se poate comanda. Mai multe poze şi preţ în magazin.

Sajtó-interviu :) II

Interjúk hete van , úgy lehet :) E săptămâna interviurilor , se pare :) 

Inextex Kaposvár

Már két napja hazajöttem Kaposvárról,idő és fényképek hiányában nem sokat tudok mesélni és mutatni.Nagyon jó volt,bár nagyon fárasztó is. A konferencia egyik legemlékezetesebb pillanata számomra Ardai Ildikó előadása volt a székely festékes szőnyegekről.Megtaláltam azt a videót,amelynek részletei az előadást kísérték. Remélem,később majd fogok tudni mutatni fotókat a kiállításról is.Én nem fotóztam,de valahogy jobb is volt így:sokkal jobban meg tudtam figyelni mindent és ami tetszett,azt jó mélyen bevéstem. M-am întors duminica de la Kaposvár,în lipsă de timp şi fotografii nu pot să povestesc şi să arăt prea multe.Una dintre cele mai interesante momente pentru mine de la conferinţă a fost prezentarea artistei Ardai Ildikó despre covoarele secuieşti. Am găsit videoul care ilustra prezentarea. Sper ca mai tîrziu să vă pot arăta şi poze de la expoziţie.Eu nu am făcut nici o poză,din păcate,dar poate că era mai bine aşa fiindcă m-am uitat îndelungat la tot ce m-a interesat şi am reuşi