Ugrás a fő tartalomra

Gyermekkori Karácsonyok
Mammka emlékezni hív.
Furcsa,de nincsenek igazán régi Karácsony esti emlékeim.A készülődésekre emlékszem inkább,hogy szaloncukrot főztünk azokban az években,amikor nem lehetett hozzájutni.Az egész évben gyűjtögetett,kivasalt és méretre vágott sztaniolba csomagoltuk.A belső ruhájához selyempapírt vágtunk és a szélét rojtosra szabtuk.Nagyon szerettem ezt csinálni.Az idén többször eszembe jutott,kedvem támadt ennek nyomán rag-szaloncukrokat varrni.Tudjátok,olyan rojtosat,ahol a hímzést vagy a csipkét bevagdosott anyag helyettesíti.Persze nem jutott rá idő.
A másnapokat szerettem még nagyon:fenyőillatra ébredtünk,duruzsolt a kályhában a tűz...volt egy minden évben megismételt játékunk a nővéremmel:a lyukas kisszékbe beállítottuk a kisseprűt és feldíszítettük karácsonyfának a babáinknak.Nagyon szerettem ezt játszani és büszke voltam magamra,hogy én találtam ki :-)
Judit,Phoenix és Btrudy emlékeit olvasnám szívesen.Persze,másokét is...

Megjegyzések

mammka üzenete…
Köszönöm Kata!! Olyan jó volt olvasni! Közelebb kerültél!:)
Judit üzenete…
Köszönöm én is, összeszedem a gondolataimat ez ügyben:))
Phoenix üzenete…
Köszönöm a meghívást, hamarosan megírom a gyerekkori emlékemet, bár nem egyszerű....
katafolt üzenete…
Mammka,ahogy újraolvastam,kicsit úgy tűnik,mintha szegénységre panaszkodnék,pedig nem is...


Nem sietős,lányok :-)
mammka üzenete…
Kata: ez eszembe se jutott !!! Egyáltalán nem ez jön ki az emlékeidből.Szép volt!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Zöld-sárga(majdnem) bargello

Őrizgetem ezt a két összeillő anyagot egy ideje.Most elfogyott a türelmem,nem találtam több hozzájuk illő anyagot,hát kettőjükből született ez a harsány takaró és párna.S bár első pillantásra talán nem nyilvánvaló, bargello-technikával varrtam.
Nagy lehetőségeket rejt ez a módszer,már alig várom,hogy kékekből is kipróbáljam!


Aceste două materiale similare le am de ceva vreme.Nu am găsit nimic cu care să
se potrivească,de aceea am lucrat doar cu ele două.Poate nu pare,dar technica e...bargello!Îmi place rezultatul,vreau să încerc această metoda şi cu materiale albastre.

Bigger

Legyen végre bejegyzés is szegény, elhanyagolt blogomban! Csak röviden, mert idő, az nincs: született egy nagyobb bébitakaró. 93 x 128 cm ( a tőlem megszokott 80 x 110) Lesznek még ilyen nagyobbak, mi több, mostantól ez a méret is rendelhető. Több kép, ár a boltban.

În sfîrşit o însemnare pe blogul meu părăsit!
S-a născut un model nou: un baby quilt mai mare,de 93 x 128 cm ( modelul obişnuit are 80 x 110 cm). Vor mai fi şi altele, mai mult, de acum  şi această mărime se poate comanda. Mai multe poze şi preţ în magazin.

The Help

Katt a képre!
                     Click pe poză!