Ugrás a fő tartalomra

Zöldül-virágzik Greened,blossomed









Íme a második Spring Colors-quiltem.Ez 34 x 81 cm-es lett.Szerettem volna egy harmadikat is varrni,orgonaszínekben,de nem jutottam tovább a csipkék festésénél.
Csipkét festeni jó dolog,bár nem árt,ha festék is van hozzá.Ha nincs?Megteszi a Húsvétról maradt tojásfesték is :-)


Iată celălalt Spring Colors-quilt.De fapt am plănuit şi un al treilea,în culorile liliacului,dar n-am reuşit decât să vopsez câteva din croşeturile bunicii.Pentru aşa ceva nu strică să ai vopsea in casă.Se rezolvă însă şi fără.Ai nevoie doar de...vopsea de ouă :-)

Megjegyzések

Csilla üzenete…
Én igazán nem vagyok oda a zöld ért, sőt, de ez nagyon tetszik. Az én narancssárga nappalimban is jól mutatna a falon :o)
Köszi még egyszer a megelepiket :o)
leda üzenete…
Gyönyörű!!!
Geta Grama üzenete…
Grozav, imi plac texturile diferite ale materialelor si marginile valurite.
Silerika üzenete…
Ezeket a szép csipkéket is Te készítetted? Nagyon tetszik az egész így ahogy van, zöldek és sárgák...:))
Bea üzenete…
Nagyon tetszik.
katafolt üzenete…
Kösz,lányok !

Csilla,nincs mit :-)

Mulţumesc,Geta !

Erika,nem én készítettem a csipkéket,nagynénémtől kerültek hozzám.Némelyiket anyukám is horgolhatta...
Monika üzenete…
Hú,de gyönyörűűűűű! én még csak tervezem a csipke bevarrását,te már meg is valósítottad!
Julcsi üzenete…
Annyira, de annyira jó!!! És nem mondod, hogy tojásfestékkel festettél?!
Azért ugye nem mondtál le a liláról? Kíváncsi vagyok, hiszen azt mondtad, az nem a te színed:) Bár a te kezed alól csak jó munkák kerülnek ki!
iri üzenete…
nagyon szepek,en is szeretem nagyon a foltvarrasos dolgokat van egy tucatnyi takaronk,az amerikai nok varrtak
Liana üzenete…
Esti extraordinara! E foarte frumos!
Szera üzenete…
Nagyon-nagyon szép!!!
Lonci (Győr) üzenete…
Szuper!!!!!!!!!!!Nincs is mit hozzatenni.
Kicsoda üzenete…
En alapbol imadom a zoldet, de az a sotetebb, ahol surubben van huzva, az nagyon jo! meg egyebkent egyben az eges nagyon el van talalva, talan az also 3 viragot jobban szetszortam volna. De ezt is csak azert mondom, mert annyira az en izlesem szerinti;-)
katafolt üzenete…
Mammka,én is sokáig csak terveztem,
most kapóra jött,hogy van egy doboznyi csipkém.

Julcsi,de bizony :-)A mosást azért nem nagyon állná,azt hiszem,egy kicsit ereszti a szjnét,de faliképre jó.Elég meglepő ez a fréziaszerű árnyalat,én sima sárgára számítottam,de így még jobb lett.
A lilát kényszer szülte(ha lesz egy kis időm,lefényképezem),mert a megmaradt tojásfestéket nem dobtam ki,hogy ha kell még hétfőn,legyen,de összelöttyintettem a pirosat,kéket és zöldet egy üvegbe.Igazi orgonalila lett.Ha nem is szeretem,tavaszi quiltnek tökéletes.

Iri,érdekes lehet eredeti folttakarók közt élni.Nekünk csak három van,de azokat én varrtam :-)

Merci,Liana :-)

Szera,Lonci,köszönöm :-)

Kicsoda,értelek :-D.Azt a sötétebbet igazából ruhaanyagként vettem magamnak,aztán valahogy elfogyott foltnak.
A zöld önmagában csoda.A varrásban sokáig tartottam tőle.Igazság szerint félek kicsit a színektől.Azt hiszem,nekem az ilyen jön be leginkább:valami monokróm egyetlen kontrasztszínnel.
katafolt üzenete…
Rosszul mondom,Julcsi,kék nem volt,csak piros és zöld.
Abile üzenete…
Nagyon tetszik! Minden darabja külön-külön egyszerű, de mégis az összhatás fantasztikus lett!
Endy üzenete…
Nagyon jòk, jò otlet ez a festett csipke!
NeMe üzenete…
Vaai, ce frumos e! Foarte faina ideea cu dantelele vopsite. Eu am inramat cateva, le voi pune deasupra mesei de cusut.
katafolt üzenete…
Köszönöm :-)

Mersi,Anca.Dantelele vechi merita sa fie salvate.
Monique A. üzenete…
C'est très très beau, tes dentelles roses aussi, que vas-tu faire avec ces dentelles? J'ai admiré tes ouvrages dans le Luberon...Bravo c'est très beau.
Bises à toi.
katafolt üzenete…
Merci,Monique.Les roses,ou mieux dire lilas me servait pour faire un troisieme spring colors quilt pour un expo qui a lieu a Bucarest,a l'École Americaine.Maleureusement je ne l'ai pas terminé ...

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Bigger

 Legyen végre bejegyzés is szegény, elhanyagolt blogomban! Csak röviden, mert idő, az nincs: született egy nagyobb bébitakaró. 93 x 128 cm ( a tőlem megszokott 80 x 110) Lesznek még ilyen nagyobbak, mi több, mostantól ez a méret is rendelhető. Több kép, ár a boltban. În sfîrşit o însemnare pe blogul meu părăsit! S-a născut un model nou: un baby quilt mai mare,de 93 x 128 cm ( modelul obişnuit are 80 x 110 cm). Vor mai fi şi altele, mai mult, de acum  şi această mărime se poate comanda. Mai multe poze şi preţ în magazin.

Sajtó-interviu :) II

Interjúk hete van , úgy lehet :) E săptămâna interviurilor , se pare :) 

Inextex Kaposvár

Már két napja hazajöttem Kaposvárról,idő és fényképek hiányában nem sokat tudok mesélni és mutatni.Nagyon jó volt,bár nagyon fárasztó is. A konferencia egyik legemlékezetesebb pillanata számomra Ardai Ildikó előadása volt a székely festékes szőnyegekről.Megtaláltam azt a videót,amelynek részletei az előadást kísérték. Remélem,később majd fogok tudni mutatni fotókat a kiállításról is.Én nem fotóztam,de valahogy jobb is volt így:sokkal jobban meg tudtam figyelni mindent és ami tetszett,azt jó mélyen bevéstem. M-am întors duminica de la Kaposvár,în lipsă de timp şi fotografii nu pot să povestesc şi să arăt prea multe.Una dintre cele mai interesante momente pentru mine de la conferinţă a fost prezentarea artistei Ardai Ildikó despre covoarele secuieşti. Am găsit videoul care ilustra prezentarea. Sper ca mai tîrziu să vă pot arăta şi poze de la expoziţie.Eu nu am făcut nici o poză,din păcate,dar poate că era mai bine aşa fiindcă m-am uitat îndelungat la tot ce m-a interesat şi am reuşi