Ugrás a fő tartalomra

Alter ego



Különös feladványt kaptunk a France Art Textile Mixed Media-n Nathalie-től. Babát varrtunk. Baba, de milyen?Nem ám az a hagyományos, de nem is valami ijesztő művészieskedő rémség. Art doll, ami valahogyan jellemző az alkotójára, pontosabban énünk egy rejtettebb szeletkéjére. Ilyen az enyém. Nem tudnám megmondani, miért pont ilyen lett, azt sem, hogy mit is akar jelenteni...talán semmit. De mást varrni végre, nagyon jó volt.

Am avut o temă interesantă pe France Art Textile Mixed Media propusă de Nathalie. Am făcut păpuşi.
Păpuşă, ei bine, dar de ce fel? Nicidecum una tradiţională dar nici ugly doll. Maidegrabă ceva gen art doll, care îşi reprezintă creatoarea, mai precis prezintă o altă latură a noastră.Aşa arată păpuşa mea. N-aş putea spune de ce tocmai aşa, nici ce ar vrea să însemne...nimic, probabil. Dar a fost bine să lucrez la ceva diferit.

Megjegyzések

Kicsoda üzenete…
Kata, ez valami csudajo lett!!!!
Aledi üzenete…
Húha!!! Szuper!
Ledorka üzenete…
Izgalmas, érdekes, jópofa. :)Kicsit ufo-s :)
Polyák Ildikó üzenete…
Azt nem mondanám egyértelműen, hogy tetszik, de nagyon izgalmas "lény".
katafolt üzenete…
:)
"magamnak is szokatlan lény vagyok"
Mihaela üzenete…
Atat de gratioasa!
I-as spune....Printesa Gândurilor.....Nu stiu de ce....
Móni üzenete…
Készültem a megjegyzést megírni, és rápillantottam Lidércke megjegyzésére. Izgalmas, érdekes... épp e két szóval kezdődött volna az én megjegyzésem is. Művészi: igazi textilszobor. Belenéztem a belinkelt blogba, és nagyon érdekes volt látni a különböző emberek lélekszeletkéit...
inecsg üzenete…
Őrületesen jó! Izgalmas!
BorsheCraft üzenete…
Én épp az érdekes kis képecske miatt kattintottam ide valahonnan. Nagyban még jobban tetszik! : )
Nagyon szép szobor-figura, engem valami növény kapaszkodó indáira emlékeztet, vagy egy csendes táncosra, amint szép lassan egyensúlyoz a karjaival...
És közben egyensúlyt sugároz : )
F.Gina üzenete…
Kis hableány, UFO szemmel :)) Jóóó :))
Ela üzenete…
Mihaela s-a gandit tare bine!Printesa gandurilor!!Imi place numele ca si papusa ta!Te cucereste imediat ce o vezi!!
katafolt üzenete…
Mihaela, Ela va multumesc pentru apreciere!

Mindenkinek köszönöm, érdekes olvasni, ki mit lát bele :)
Móni, a többiekéből nekem ez tetszik a legjobban, már vagy egy tucatszor megnéztem, lebilincsel és zavarba hoz.
http://fatmm.blogspot.com/2010/07/esprit-de-poupee-par-catherine-rosselle.html

No de Gina, az nem szem ám, hanem arc,és azért fényes szürke, mert tükör :D
Ledorka üzenete…
Végiggörgettem a többiekét is. A tied a legszebb. :) A legtöbb kifejezetten csúnya - nekem. Ahogy fogalmaztál: "ijesztő művészieskedő rémség" - pont ezt éreztem, elnézve őket.
katafolt üzenete…
Igeen? Köszi, bár nem volt szempont a szépség egyáltalán...a többiekét én kicsit másképp néztem, úgy, hogy ismerem a készítőiket, különös volt látni, hogy ki mit, mennyit és hogyan árul el magából egy ilyen babában.
Az igazi csúfságokat itt kell keresni:
http://www.google.ro/images?q=ugly+art+dolls&um=1&hl=hu&tbs=isch:1&ei=x35ITLD7HcSOjAee5qSjDg&sa=N&start=36&ndsp=18
Ledorka üzenete…
No, igen, van ott is rémisztő, de én édeset is találtam. :D Itt jön ki, hogy kinek mi a rút. :)
zazálea üzenete…
Kata, ez nekem nagyon tetszik, talán érteni is vélek belőle valamit.
katafolt üzenete…
Igen :), mit is ?

Ahogy telnek a hetek, egyre több mindent belelátok (belemagyarázok?) én is...
zazálea üzenete…
Nyújtózkodni, tovább érni, gömbölyűnek lenni, kecsesnek lenni és nőiesnek, a megfogant gondolatot és ötletet megélni, meg ilyesmit. Most éppen ezt, de holnap mást. :o)
katafolt üzenete…
Jó, naggyon jó :) és még?

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Bigger

 Legyen végre bejegyzés is szegény, elhanyagolt blogomban! Csak röviden, mert idő, az nincs: született egy nagyobb bébitakaró. 93 x 128 cm ( a tőlem megszokott 80 x 110) Lesznek még ilyen nagyobbak, mi több, mostantól ez a méret is rendelhető. Több kép, ár a boltban. În sfîrşit o însemnare pe blogul meu părăsit! S-a născut un model nou: un baby quilt mai mare,de 93 x 128 cm ( modelul obişnuit are 80 x 110 cm). Vor mai fi şi altele, mai mult, de acum  şi această mărime se poate comanda. Mai multe poze şi preţ în magazin.

Sajtó-interviu :) II

Interjúk hete van , úgy lehet :) E săptămâna interviurilor , se pare :) 

Inextex Kaposvár

Már két napja hazajöttem Kaposvárról,idő és fényképek hiányában nem sokat tudok mesélni és mutatni.Nagyon jó volt,bár nagyon fárasztó is. A konferencia egyik legemlékezetesebb pillanata számomra Ardai Ildikó előadása volt a székely festékes szőnyegekről.Megtaláltam azt a videót,amelynek részletei az előadást kísérték. Remélem,később majd fogok tudni mutatni fotókat a kiállításról is.Én nem fotóztam,de valahogy jobb is volt így:sokkal jobban meg tudtam figyelni mindent és ami tetszett,azt jó mélyen bevéstem. M-am întors duminica de la Kaposvár,în lipsă de timp şi fotografii nu pot să povestesc şi să arăt prea multe.Una dintre cele mai interesante momente pentru mine de la conferinţă a fost prezentarea artistei Ardai Ildikó despre covoarele secuieşti. Am găsit videoul care ilustra prezentarea. Sper ca mai tîrziu să vă pot arăta şi poze de la expoziţie.Eu nu am făcut nici o poză,din păcate,dar poate că era mai bine aşa fiindcă m-am uitat îndelungat la tot ce m-a interesat şi am reuşi