Ugrás a fő tartalomra

Angyal, szívzseb, Aurora



 Az egyszerűsített adventi kalendáriumom hagyományos karácsonyi színekben készült most.
Lesz natúrban és kékben is.
 S hogy hogy jön ide Aurora? A múlt héten szervízben volt a masina, mert levarrtam a hatmillió öltést. Pontos statisztikával jön vissza mindig, amiből megállapíthattam, hogy márciustól mostanig (akkor volt négymillió az öltészám), összesen 4, mondom négy percet használtam a BSR-t. Ahhoz képest, hogy kimondottan miatta választottam Bernina Aurorát két éve...így most csakazértis BSR-el kukacoltam.
Szép, egyenletes öltésekkel varr, persze, de van valami, amit nagyon nem szeretek nála: az a böhöm talp mindent eltakar, alig látom, merre tartok. Nyilván ezért nem használtam mostanában.
 Aurora-tulajdonosok, ti gyakran varrtok BSR talppal? És ha igen, melyik változatot használjátok gyakrabban, a BSR egyet vagy a BSR kettőt?
És még egy kérdés: kiváncsi lennék, másnál mennyi az aktív varrási idő. Nekem valahogy furcsa, már-már hihetetlen, hogy a több, mint hatmillió öltést csupán 174 óra alatt produkáltam...Két év alatt, hmmm.


 Modelul meu de calendar de crăciun last minute acum în culori tradiţionale de crăciun. Va urma şi în culori natur şi în albastru.
Şi cum ajungem la Aurora? Simplu. Maşina mea de cusut a ajuns în service săptămîna trecută fiindcă am trecut de 6 milioane de cusuturi. De acolo revine cu statistici amănunţite, din care am aflat că din martie ( atunci am trecut de 4 mil.) pînă acum am folosit BSR-ul 4, zic patru minute. Dacă stau şi mă gîndesc că la alegerea maşinii argumentul principal a fost tocmai această minunăţie în plus faţă de totate celelate...
 De aceea acum am lucrat cu talpa BSR, coase foarte frumos, evident, dar mi-am dat seama repede de ce anume nu o mai folosesc decît foarte rar: cauza e vizibilitatea redusă. Nu ştiu dacă cititoarele blogului meu din ţară folosesc cumva acest tip de maşină de cusut, dar m-ar interesa  daca stăpînele Aurorei lucrează cu BSR ori nu, şi în cazul răspunsului afirmativ care din programe e mai des folosit, BSR1 sau BSR2.

  M-ar mai interesa tare mult care e la alţi utilizatori numărul orelor de lucru Mi-e greu să cred că am produs aceste peste 6 milioane de cusuturi în doar 174 de ore... în doi ani, e prea puţin, nu?

Megjegyzések

Fifi üzenete…
nu stiu care e semnificatia acestui calendar... doar o banuiesc... DAR... imi place tare mult ce ti-a iesit...
Aledi üzenete…
A gépedhez sajnos nem értek, nekem még mindig a sima hobbigépem van :)
DE ez az angyalka nagyon tetszik.
Móni üzenete…
Szép lett az angyalkád! Arra gondoltam, olyant is varrhatnál, aminek a ruhájába lehet rejteni az ajándékot.
katafolt üzenete…
Mersi, Fifi, acest calendar-mai precis originalul cu 24 de buzunare- are rolulsa ascunda cat-un mic cadou pentru copii, zilnic de la 1 dec.pana in craciun.
Adél, jó az a gép, én is szerettem, míg tönkre nem ment, de azért egy jobbal sok minden könnyebben megy.

Igen, Móni, varrtam olyant is, sajnos, nem fényképeztem le akkor, meg egy másikat is, ilyent
http://katafolt.blogspot.com/2008/11/majdnem-angyal.html

Ezt a mostanit többnyire testvéreknek varrom, jó nagy a zseb, több apróság is belefér :)
36évi üzenete…
Én a nyitott elejű kis fémtalpvégződést használom, a kerek nagy műanyag egyáltalán nem jön be, tükröződik benne a lámpa. A kerek, zárt fémmel meg az a bajom, hogy nem tudom hátrasöpörni a cérnát. :)

Ha csak simán kukacolok, akkor a BSR1-et használom, ha faksznizok (értsd: minta), akkor a kettőt. Nekem a kettő nem indul szép fokozatosan, ezért nem komálom annyira.

Öltésszámról nem tudok nyilatkozni, eddig még egyszer sem volt szakszervizben (szégyen), de már többször volt rajta villáskulcs. :) Nem varrok eleget (brühühü), de ha tűzök, hamar megvan az öltésszám. :)
évi
katafolt üzenete…
Köszi a választ, Évi!

Én is a nyitottat szeretem, még akkor is, ha egyszer durván odavarrtam vele az ujjam
:D Nagyon meg akartam igazítani valamit...
A műanyaggal varrtam már zsinórt, arra jó volt, de nem kapcsoltam be a BSR-t, hogy lássam, mit csinálok.

A kettest én nem nagyon szoktam, lehet, gyakorolnom kéne még vele is.

Mért volna szégyen? És mit csinált rajta a kulcs? Nem az a szervíz jele? :) Persze, könnyű annak, aki ért hozzá :))
Alexandra üzenete…
Timpul de 174 de ore e mic pentru 2 ani (jumatate de ora pe zi? cam putin, nu?), 6 milioane de cusaturi pare a fi adevarat pentru cate ai cusut tu in acesti ani...
katafolt üzenete…
Da, asa e, 6 si mil. sunt, dar e ciudat sa le fi cusut intrun timp atat de scurt. Stau eu mai mult, mult mai mult timp linga masina, sau doar asa mi se pare...

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Bigger

 Legyen végre bejegyzés is szegény, elhanyagolt blogomban! Csak röviden, mert idő, az nincs: született egy nagyobb bébitakaró. 93 x 128 cm ( a tőlem megszokott 80 x 110) Lesznek még ilyen nagyobbak, mi több, mostantól ez a méret is rendelhető. Több kép, ár a boltban. În sfîrşit o însemnare pe blogul meu părăsit! S-a născut un model nou: un baby quilt mai mare,de 93 x 128 cm ( modelul obişnuit are 80 x 110 cm). Vor mai fi şi altele, mai mult, de acum  şi această mărime se poate comanda. Mai multe poze şi preţ în magazin.

Sajtó-interviu :) II

Interjúk hete van , úgy lehet :) E săptămâna interviurilor , se pare :) 

Inextex Kaposvár

Már két napja hazajöttem Kaposvárról,idő és fényképek hiányában nem sokat tudok mesélni és mutatni.Nagyon jó volt,bár nagyon fárasztó is. A konferencia egyik legemlékezetesebb pillanata számomra Ardai Ildikó előadása volt a székely festékes szőnyegekről.Megtaláltam azt a videót,amelynek részletei az előadást kísérték. Remélem,később majd fogok tudni mutatni fotókat a kiállításról is.Én nem fotóztam,de valahogy jobb is volt így:sokkal jobban meg tudtam figyelni mindent és ami tetszett,azt jó mélyen bevéstem. M-am întors duminica de la Kaposvár,în lipsă de timp şi fotografii nu pot să povestesc şi să arăt prea multe.Una dintre cele mai interesante momente pentru mine de la conferinţă a fost prezentarea artistei Ardai Ildikó despre covoarele secuieşti. Am găsit videoul care ilustra prezentarea. Sper ca mai tîrziu să vă pot arăta şi poze de la expoziţie.Eu nu am făcut nici o poză,din păcate,dar poate că era mai bine aşa fiindcă m-am uitat îndelungat la tot ce m-a interesat şi am reuşi