Ugrás a fő tartalomra

Ilyent is tudok
Csak nem akarok. Soha többet. Az utóbbi pár hétben már erősen nyomasztott ez a két zászló. A kicsi túl kicsi volt ( 23 x 26 centi lett), az azért ment nehezen, a naggyal meg az volt a bajom, hogy túl nagy ( 85 x 110 cm).
És kétoldalasak. Tehát négyszer játszottam el ugyanezt. De végre kész! Micsoda megkönnyebbülés!

Pot să cos şi aşa ceva. Dar nu mai vreau. Niciodată. Ultimele săptămâni au fost îngreunate de aceste două steaguri. Cea mică e mult prea mică, de aceea a fost greu de lucrat la ea ( are doar 23 x 26 cm), iar cea mare era...prea mare,evident ( 80 x 110 cm). Şi au două feţe. Deci m-am chinuit de patru ori. Dar sunt gata în sfârşit. Ce uşurare!

Megjegyzések

Aledi üzenete…
Húha! Ez aztán szuper lett! De megértelek, hatalmas meló lehetett.
Bejus70 üzenete…
Komoly és szép munka. Nem akárhová készülhettek... Hol lesz a helyük?
F.Gina üzenete…
Míves munka kétségtelen, de abszolút nem te vagy. Megértem a berzenkedésed :)) Dőlj hátra, és élvezd, hogy készen van !
katafolt üzenete…
Az volt, Adél, sokat szenvedtem vele.

Bejus, a Csíki Székely Múzeum vártörténeti kiállításának díszlete, a múzeumpedagógiai foglalkozások kelléke lesz a két zászló.
katafolt üzenete…
Gina, látom, megértesz :) Nem akartam nagyon nyafogni a bejegyzésben, de kutya nehéz volt mindent úgy varrni meg, ahogy a minta mutatta. Annyi jó ötletem lett közben pedig :D.
Murphy üzenete…
Mestermű! Biztosan rengeteg türelem is kellett hozzá :)
Huligánlány üzenete…
Na, azért büszke lehetsz, mert gyönyörű lett! Amúgy megértelek, az a munka, amiben ilyen nagyon kötött vagy, nem szárnyalhatsz szabadon, egy kicsit mindig nyögvenyelős lesz...
katafolt üzenete…
Murphy, gyakoroltam a türelem erényét közben :)

Huligánlány, el nem tudom mondani, mennyire utálok szabályok szerint varrni, s ha muszáj, akkor persze még nehezebb. De azért, illetve mindennek ellenére jó is volt, egyfajta önfegyelmi gyakorlatnak mindenképp. Minden tiszteletem a régi mestereké, elképzelni is nehéz, hogy az ilyen zászlókat selyemre és bársonyra, kézzel hímezve varrták!
NeMe üzenete…
Chinuiala, dar ce fain a iesit! Pentru cine sunt? Am cusut si eu asa ceva (varianta mare) pt un ordin cavaleresc medieval. Trebuie sa recunosc ca al tau e mult mai fain :D
...tiktakro... üzenete…
Oh, da ! cita migaleala....de data asta nu te invidiez :)) dar te admir :).
Tu poti dovedi orice .
katafolt üzenete…
Anca, sunt pentru o expozitie de istoria cetăţii organizată de Muyeul Secuiesc al Ciucului.

Teodora, mersi! Cel puţin mi-am dovedit mie însămi că pot, chiar dacă stau cam prost la capitolul răbdare :D.
antalandi üzenete…
NO igen amikor az ember szeretné, hogy a formákat ne a tervek, hanem a szíve vezesse, de mégsem lehet... Viszont amikor készen vagy valóban jó érzés, hogy képes vagy rá. tEljesen megértelek, és nem mellesleg nagyon helytálltál a feladatban. :)
Móni üzenete…
Nagyon ügyes vagy!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Bigger

Legyen végre bejegyzés is szegény, elhanyagolt blogomban! Csak röviden, mert idő, az nincs: született egy nagyobb bébitakaró. 93 x 128 cm ( a tőlem megszokott 80 x 110) Lesznek még ilyen nagyobbak, mi több, mostantól ez a méret is rendelhető. Több kép, ár a boltban.

În sfîrşit o însemnare pe blogul meu părăsit!
S-a născut un model nou: un baby quilt mai mare,de 93 x 128 cm ( modelul obişnuit are 80 x 110 cm). Vor mai fi şi altele, mai mult, de acum  şi această mărime se poate comanda. Mai multe poze şi preţ în magazin.

Zöld-sárga(majdnem) bargello

Őrizgetem ezt a két összeillő anyagot egy ideje.Most elfogyott a türelmem,nem találtam több hozzájuk illő anyagot,hát kettőjükből született ez a harsány takaró és párna.S bár első pillantásra talán nem nyilvánvaló, bargello-technikával varrtam.
Nagy lehetőségeket rejt ez a módszer,már alig várom,hogy kékekből is kipróbáljam!


Aceste două materiale similare le am de ceva vreme.Nu am găsit nimic cu care să
se potrivească,de aceea am lucrat doar cu ele două.Poate nu pare,dar technica e...bargello!Îmi place rezultatul,vreau să încerc această metoda şi cu materiale albastre.

The Help

Katt a képre!
                     Click pe poză!