Ugrás a fő tartalomra

Karácsonyi manós takaróTavaly még lebeszéltem magam róla, az idén már megvarrtam életem első karácsonyi takaróját. Annyira szeretem, most lett igazán ádventi hangulatom, amíg ez készült...biztosan varrok még legalább egy hasonlót.

Feltettem a boltba.

Anul trecut m-am desfătuit de coaserea unei pături de crăciun, acum am făcut prima de acest fel. Îmi e tare dragă, mi-a adus în sfârşit şi atmosfera de crăciun, aş vrea să mai fac măcar încă una.
 

Am postat-o pe Breslo.
Megjegyzések

kastanie üzenete…
A manós takaróidban együtt van minden, ami kell, báj, hangulat, gyereknek játék, mese.
Mammka üzenete…
Ez KARÁCSONY,amit a takaród tükröz.:)
Amaranta üzenete…
Nem baj, hogy bátor voltál! Nagyon tetszik.

Régi álmom, hogy egyszer majd Advent idején, mindenkinek saját karácsonyi takarója lesz, amit csak akkor veszünk elő és vzkeresztik azzal takarózunk. Most remélhetőleg, valakinek teljesülk majd ez az álma, és még sajátbejáratú karácsonyi manója is lesz hozzá.
Aledi üzenete…
Igazi csodaszép karácsonyi. Divatirányzatok jönnek-mennek, nekem mégiscsak a zöld-piros a karácsony. És milyen jó, amit Amaranta ír, no majd egyszer nálunk is... :)
katafolt üzenete…
Örvendek, hogy nektek is tetszik!

Amaranta, az elképzelés jó, már csak ki kell vitelezni :)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Zöld-sárga(majdnem) bargello

Őrizgetem ezt a két összeillő anyagot egy ideje.Most elfogyott a türelmem,nem találtam több hozzájuk illő anyagot,hát kettőjükből született ez a harsány takaró és párna.S bár első pillantásra talán nem nyilvánvaló, bargello-technikával varrtam.
Nagy lehetőségeket rejt ez a módszer,már alig várom,hogy kékekből is kipróbáljam!


Aceste două materiale similare le am de ceva vreme.Nu am găsit nimic cu care să
se potrivească,de aceea am lucrat doar cu ele două.Poate nu pare,dar technica e...bargello!Îmi place rezultatul,vreau să încerc această metoda şi cu materiale albastre.

Bigger

Legyen végre bejegyzés is szegény, elhanyagolt blogomban! Csak röviden, mert idő, az nincs: született egy nagyobb bébitakaró. 93 x 128 cm ( a tőlem megszokott 80 x 110) Lesznek még ilyen nagyobbak, mi több, mostantól ez a méret is rendelhető. Több kép, ár a boltban.

În sfîrşit o însemnare pe blogul meu părăsit!
S-a născut un model nou: un baby quilt mai mare,de 93 x 128 cm ( modelul obişnuit are 80 x 110 cm). Vor mai fi şi altele, mai mult, de acum  şi această mărime se poate comanda. Mai multe poze şi preţ în magazin.

Bodzaszörp télre-Suc de soc pentru iarnă

Nálunk a múlt héten még lehetett bodzát találni,most készült el az idei utolsó bodzaszörpünk.A cím csak vicc,jó,ha júliusig tart.A receptet itt találtam.Érdekes lett.Szerintem alig van bodzaíze,de nagyon hasonlít gyermekkorom nagy kedvencére,a Bem-bem szörpre.


Săptămîna trecută am cules ultimele flori de soc.Am găsit o reţeta de socată.Cuvântul "iarnă"din titlu e doar o glumă.Cu puţin noroc poate mai rămâne o sticluţă până luna viitoare...Are un gust interesant,nu neapărat de socată,seamănă mai mult cu preferata mea din copilărie,sucul Bem-bem.

Ingrediente:
20-25 flori de soc mai mari
4 kg zahăr
6 L apă
5 lămîi
un pacheţel cu sare de lămîe
1 linguriţă de conservant

Se fierb 5 L de apă cu 3,5 kg de zahăr.Zahărul rămas se caramelizează.Se toarnă litrul de
apă peste caramel şi se dizolvă.Lichidele obţinute se fierb încă o dată împreună.
După ce s-a răcit sucul,se pun florile,lămîile tăiate felii,acidul citric şi conservantul.Se lasă timp de…