Ugrás a fő tartalomra

Emberállat-alkotó majom


Sajnos, "elfogyott" Az emberállat,mostani kedves olvasmányom,Desmond Morris könyve.
Miért is szerettem annyira?
Pl.ezért:

" A csupasz majmot inkább alkotó majomnak kellene hívni.Megfelelő körülmények között egész életünkben megőrizzük a játékosságunkat,és a leghalványabb ürügy is elég,hogy elmerüljünk a felnőttek játékaiban.Ha erről valaha lemondanánk,és nyomasztóan komoly,jámbor felnőttekké válnánk,akkor sutba dobnánk legértékesebb biológiai örökségünket,amelynek köszönhetően mi vagyunk e bolygó legnagyobb életerővel és legdúsabb fantáziával megáldott állata.Ha ez valaha bekövetkezik,akkor ideje lesz,hogy fogjuk a holminkat,és átadjuk a helyünket valami szimpatikusabb fajnak.Addig viszont szabadon játszhatjuk a legszebb játékot,az életünket."

Megjegyzések

ahama üzenete…
Én is szerettem, érdekes a nézőpontja és persze a stílusa is szórakoztató. Büszkén(mellesleg jogosan)intellektusunkra és kultúránkra hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy mennyire részei vagyunk a nagy anyatermészetnek. Én ezt először és legmélyebben a várandósságaim és a szülések kapcsán éltem meg.
katafolt üzenete…
Ezt olyan szépen mondtad,akartam is kérdezni a blog-díjak kapcsán,mikor lesz már neked is blogod,hű olvasód lennék...
Egyik kedvenc flickr-helyemen,ahol a fényképekhez legalább olyan jó idézetek társulnak,láttam ennek a gondolatnak egy szép megfogalmazását.Nagyon ügyetlenül lefordítva vmi ilyesmi:Ha visszautasítod a vízcsepp-létet,az óceán része leszel.
http://www.flickr.com/photos/simonedc/2664772272/
ahama üzenete…
De kedves vagy:) Igazság szerint olyan jóízűen blogoltok jónéhányan, hogy én is elcsábultam,már kezdem összepakolni, hogy is nézzen ki.Az indulással meg akarok várni egy közeli örvendetes családi eseményt.
A linket köszi, megnézem.
katafolt üzenete…
Akkor várok türelmesen! :-)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Bigger

Legyen végre bejegyzés is szegény, elhanyagolt blogomban! Csak röviden, mert idő, az nincs: született egy nagyobb bébitakaró. 93 x 128 cm ( a tőlem megszokott 80 x 110) Lesznek még ilyen nagyobbak, mi több, mostantól ez a méret is rendelhető. Több kép, ár a boltban.

În sfîrşit o însemnare pe blogul meu părăsit!
S-a născut un model nou: un baby quilt mai mare,de 93 x 128 cm ( modelul obişnuit are 80 x 110 cm). Vor mai fi şi altele, mai mult, de acum  şi această mărime se poate comanda. Mai multe poze şi preţ în magazin.

Sajtó,megint

Ez egy ilyen hét.És nem tehetek róla,egészen gyerekes módon büszke vagyok :-D

Săptămîna aceasta mă tot văd în presă.Mă iertaţi dacă mă cuprinde o mândrie copilărească ?

Good Homes

Nem tartunk tehenet

Nem volt könnyű meggyőzni a tizenhatévest, hogy engedje ezt a bocit felrakni a boltba :).

N-a fost simplu s-o conving pe adolescenta mea să lasă această văcuţăîn magazin :)