Ugrás a fő tartalomra

Emberállat-alkotó majom


Sajnos, "elfogyott" Az emberállat,mostani kedves olvasmányom,Desmond Morris könyve.
Miért is szerettem annyira?
Pl.ezért:

" A csupasz majmot inkább alkotó majomnak kellene hívni.Megfelelő körülmények között egész életünkben megőrizzük a játékosságunkat,és a leghalványabb ürügy is elég,hogy elmerüljünk a felnőttek játékaiban.Ha erről valaha lemondanánk,és nyomasztóan komoly,jámbor felnőttekké válnánk,akkor sutba dobnánk legértékesebb biológiai örökségünket,amelynek köszönhetően mi vagyunk e bolygó legnagyobb életerővel és legdúsabb fantáziával megáldott állata.Ha ez valaha bekövetkezik,akkor ideje lesz,hogy fogjuk a holminkat,és átadjuk a helyünket valami szimpatikusabb fajnak.Addig viszont szabadon játszhatjuk a legszebb játékot,az életünket."

Megjegyzések

ahama üzenete…
Én is szerettem, érdekes a nézőpontja és persze a stílusa is szórakoztató. Büszkén(mellesleg jogosan)intellektusunkra és kultúránkra hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy mennyire részei vagyunk a nagy anyatermészetnek. Én ezt először és legmélyebben a várandósságaim és a szülések kapcsán éltem meg.
katafolt üzenete…
Ezt olyan szépen mondtad,akartam is kérdezni a blog-díjak kapcsán,mikor lesz már neked is blogod,hű olvasód lennék...
Egyik kedvenc flickr-helyemen,ahol a fényképekhez legalább olyan jó idézetek társulnak,láttam ennek a gondolatnak egy szép megfogalmazását.Nagyon ügyetlenül lefordítva vmi ilyesmi:Ha visszautasítod a vízcsepp-létet,az óceán része leszel.
http://www.flickr.com/photos/simonedc/2664772272/
ahama üzenete…
De kedves vagy:) Igazság szerint olyan jóízűen blogoltok jónéhányan, hogy én is elcsábultam,már kezdem összepakolni, hogy is nézzen ki.Az indulással meg akarok várni egy közeli örvendetes családi eseményt.
A linket köszi, megnézem.
katafolt üzenete…
Akkor várok türelmesen! :-)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Zöld-sárga(majdnem) bargello

Őrizgetem ezt a két összeillő anyagot egy ideje.Most elfogyott a türelmem,nem találtam több hozzájuk illő anyagot,hát kettőjükből született ez a harsány takaró és párna.S bár első pillantásra talán nem nyilvánvaló, bargello-technikával varrtam.
Nagy lehetőségeket rejt ez a módszer,már alig várom,hogy kékekből is kipróbáljam!


Aceste două materiale similare le am de ceva vreme.Nu am găsit nimic cu care să
se potrivească,de aceea am lucrat doar cu ele două.Poate nu pare,dar technica e...bargello!Îmi place rezultatul,vreau să încerc această metoda şi cu materiale albastre.

Bigger

Legyen végre bejegyzés is szegény, elhanyagolt blogomban! Csak röviden, mert idő, az nincs: született egy nagyobb bébitakaró. 93 x 128 cm ( a tőlem megszokott 80 x 110) Lesznek még ilyen nagyobbak, mi több, mostantól ez a méret is rendelhető. Több kép, ár a boltban.

În sfîrşit o însemnare pe blogul meu părăsit!
S-a născut un model nou: un baby quilt mai mare,de 93 x 128 cm ( modelul obişnuit are 80 x 110 cm). Vor mai fi şi altele, mai mult, de acum  şi această mărime se poate comanda. Mai multe poze şi preţ în magazin.

Majakovszkij-foltvers

Ez évi első foltvers-feladványunk igazán különleges volt:

Vlagyimir Vlagyimirovics Majakovszkij: Ivan Kozirev vasöntő elbeszélése arról, hogyan költözött új lakásba
Proletár vagyok.Mindent megmondtam ezzel.
Éltem,

ahogy anyám világra vétkezett.

És lám,

új lakást

adott ma reggel

nekem

a Munkáslakásépítő

Szövetkezet.

Szélessége - ilyen!

Magassága -

olyan!

Szellős,

világos

és meleg.

Minden szobája jó,

de a legjobban

nekem

ez

tetszett meg!

A hold

sugaránál ragyogóbb!

Kánaánnál

sokkal több üdvöt ád,

mi ez -

de mit is gagyogok, -

ez a

fürdőszoba, a fürdőkád.

Kinyílik az egyik csap,

kezedre - hideg víz csap.

Másik csapot csavarod,

ujjad rögtön elkapod.

Hideg vízze…