Ugrás a fő tartalomra

Szera-díj :-)

Ugyanaz a díj,még egyszer,ezúttal Szerától.Gondolkoztam egy darabig,nem lesz-e bántó ez a cím Katbonak,merthogy az előző tőle érkezett,aztán úgy okoskodtam,hogy Katbo nagylelkű és nincs benne semmi irigység...és legalább akkora rajongója Szerának,mint én,érteni fogja az örömömet.Ha megnövök,egyszer szeretnék úgy varrni,ahogyan Szera rajzol...

Mivel én nem tudok rajzolni,köszönetképpen álljanak itt Fanni lányom régi,tán négy éve készült nyomatai(egyszer majd megvarrom a királylányt...)


Am primit din nou acest premiu,de data aceasta de la Szera.Vizitaţi blogul ei,e minunat!

Megjegyzések

Katbo üzenete…
Gratulálok az újabb díjhoz. Nem igazán értem, hogy mit szeretnél mondani velem kapcsolatban? Miért ne haragudjak? De miért is haragudnék? (pláne úgy, hogy én kaptam Szerától a másikat)
katafolt üzenete…
aj,semmit,csak ha ez Szera-díj,akkor a másik,amit tőled kaptam Katbo-díj,igaz? :-) és én is gratulálok!
Szera üzenete…
Annyira kedves vagy és elfogult... A lányod munkái tüneményesek!
katafolt üzenete…
Nem hiszem,hogy nagyon elfogult lennék,s ha igen,nem vagyok ezzel egyedül :-)Fanni nevében köszönöm.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Zöld-sárga(majdnem) bargello

Őrizgetem ezt a két összeillő anyagot egy ideje.Most elfogyott a türelmem,nem találtam több hozzájuk illő anyagot,hát kettőjükből született ez a harsány takaró és párna.S bár első pillantásra talán nem nyilvánvaló, bargello-technikával varrtam.
Nagy lehetőségeket rejt ez a módszer,már alig várom,hogy kékekből is kipróbáljam!


Aceste două materiale similare le am de ceva vreme.Nu am găsit nimic cu care să
se potrivească,de aceea am lucrat doar cu ele două.Poate nu pare,dar technica e...bargello!Îmi place rezultatul,vreau să încerc această metoda şi cu materiale albastre.

Bigger

Legyen végre bejegyzés is szegény, elhanyagolt blogomban! Csak röviden, mert idő, az nincs: született egy nagyobb bébitakaró. 93 x 128 cm ( a tőlem megszokott 80 x 110) Lesznek még ilyen nagyobbak, mi több, mostantól ez a méret is rendelhető. Több kép, ár a boltban.

În sfîrşit o însemnare pe blogul meu părăsit!
S-a născut un model nou: un baby quilt mai mare,de 93 x 128 cm ( modelul obişnuit are 80 x 110 cm). Vor mai fi şi altele, mai mult, de acum  şi această mărime se poate comanda. Mai multe poze şi preţ în magazin.

Bodzaszörp télre-Suc de soc pentru iarnă

Nálunk a múlt héten még lehetett bodzát találni,most készült el az idei utolsó bodzaszörpünk.A cím csak vicc,jó,ha júliusig tart.A receptet itt találtam.Érdekes lett.Szerintem alig van bodzaíze,de nagyon hasonlít gyermekkorom nagy kedvencére,a Bem-bem szörpre.


Săptămîna trecută am cules ultimele flori de soc.Am găsit o reţeta de socată.Cuvântul "iarnă"din titlu e doar o glumă.Cu puţin noroc poate mai rămâne o sticluţă până luna viitoare...Are un gust interesant,nu neapărat de socată,seamănă mai mult cu preferata mea din copilărie,sucul Bem-bem.

Ingrediente:
20-25 flori de soc mai mari
4 kg zahăr
6 L apă
5 lămîi
un pacheţel cu sare de lămîe
1 linguriţă de conservant

Se fierb 5 L de apă cu 3,5 kg de zahăr.Zahărul rămas se caramelizează.Se toarnă litrul de
apă peste caramel şi se dizolvă.Lichidele obţinute se fierb încă o dată împreună.
După ce s-a răcit sucul,se pun florile,lămîile tăiate felii,acidul citric şi conservantul.Se lasă timp de…