Ugrás a fő tartalomra

Kreativ Blogger


Újabb díj érkezett!Tegnap Kdattától,ma Martimeztől,Ibcsytől és Komórkától került hozzám a Kreatív blogoló nemzetközi változata.Nagyon örülök neki,köszönöm,lányok!Azért is örültem,mert ez nem csak magyar díj és szeretném azoknak is tovább adni,akit nem magyarul ugyan,de megjegyzéseikkel
rengeteget segítettek-segítenek nekem.Kár,hogy a duplázással nem kettőzhetem meg a díjazottak számát is...:-) Azért ezt még forszíroznám egy kicsit.Kedves díjazóim,nem tehetünk csak most az egyszer kivételt?
Erre még alszom párat,tényleg nem tudom,hogy kinek is ne küldjem tovább.Sokan vannak,akiknek szeretném.Még visszatérek erre,a részleteket is akkor ismertetem.
Erre még várni kell,mert jelöltjeim jórésze nyaral...:-)

Surprize!A ajuns la mine versiunea originală,internaţională a premiului primit mai devreme. Mă bucur foarte mult,pentru că pot să-l dau mai departe la cinci persoane,sau poate chiar zece;nu ştiu exact.Mai aştept câteva zile până mă lămureşte cineva.Revin cu detalii.
Cum majoritatea patcheuselor e in vacanţă,cred că aştept câteva săptămîni...:-)

Megjegyzések

Ibcsy üzenete…
Én is neked nyújtanám a virtuális díjat. Köszönöm, hogy mutogatsz, írsz, inspirálsz:-)
katafolt üzenete…
Ó,köszönöm szépen!
Marianna üzenete…
Nézz be az én blogomba is!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Zöld-sárga(majdnem) bargello

Őrizgetem ezt a két összeillő anyagot egy ideje.Most elfogyott a türelmem,nem találtam több hozzájuk illő anyagot,hát kettőjükből született ez a harsány takaró és párna.S bár első pillantásra talán nem nyilvánvaló, bargello-technikával varrtam.
Nagy lehetőségeket rejt ez a módszer,már alig várom,hogy kékekből is kipróbáljam!


Aceste două materiale similare le am de ceva vreme.Nu am găsit nimic cu care să
se potrivească,de aceea am lucrat doar cu ele două.Poate nu pare,dar technica e...bargello!Îmi place rezultatul,vreau să încerc această metoda şi cu materiale albastre.

Bigger

Legyen végre bejegyzés is szegény, elhanyagolt blogomban! Csak röviden, mert idő, az nincs: született egy nagyobb bébitakaró. 93 x 128 cm ( a tőlem megszokott 80 x 110) Lesznek még ilyen nagyobbak, mi több, mostantól ez a méret is rendelhető. Több kép, ár a boltban.

În sfîrşit o însemnare pe blogul meu părăsit!
S-a născut un model nou: un baby quilt mai mare,de 93 x 128 cm ( modelul obişnuit are 80 x 110 cm). Vor mai fi şi altele, mai mult, de acum  şi această mărime se poate comanda. Mai multe poze şi preţ în magazin.

Bodzaszörp télre-Suc de soc pentru iarnă

Nálunk a múlt héten még lehetett bodzát találni,most készült el az idei utolsó bodzaszörpünk.A cím csak vicc,jó,ha júliusig tart.A receptet itt találtam.Érdekes lett.Szerintem alig van bodzaíze,de nagyon hasonlít gyermekkorom nagy kedvencére,a Bem-bem szörpre.


Săptămîna trecută am cules ultimele flori de soc.Am găsit o reţeta de socată.Cuvântul "iarnă"din titlu e doar o glumă.Cu puţin noroc poate mai rămâne o sticluţă până luna viitoare...Are un gust interesant,nu neapărat de socată,seamănă mai mult cu preferata mea din copilărie,sucul Bem-bem.

Ingrediente:
20-25 flori de soc mai mari
4 kg zahăr
6 L apă
5 lămîi
un pacheţel cu sare de lămîe
1 linguriţă de conservant

Se fierb 5 L de apă cu 3,5 kg de zahăr.Zahărul rămas se caramelizează.Se toarnă litrul de
apă peste caramel şi se dizolvă.Lichidele obţinute se fierb încă o dată împreună.
După ce s-a răcit sucul,se pun florile,lămîile tăiate felii,acidul citric şi conservantul.Se lasă timp de…