Ugrás a fő tartalomra

Hétpróbás halaimA fotó rossz fénynél és nagy sietve készült, de remélem, látszik, hogy a halacskák jelesre vizsgáztak.
Meglepően jól bírták a strapát. Ebben azért nagy szerepe lehet a ragasztófátyolnak, mert megerősíti az anyagot, így a szélét is, fontos szerepe volt abban, hogy a halak jól kerültek ki a mosógépből. Nálunk, sajnos, boltban nem kapható-legalábbis én nem tudok róla-de Csillánál rendelhető.


 Poza e făcută la lumină slabă şi în mare grabă, dar sper că se vede şi aşa că peştişorii au trecut examenul cu brio!  Desigur şi Vliesofixul a avut un cuvânt de spus. Întăreşte materialul şi la margini deci e şi meritul lui că peştii au scăpat cu bine. Din păcate la noi nu se găseşte în magazine dar poate fi cumpărat online de la Csilla.

Megjegyzések

Ili üzenete…
Milyen megnyugvás, ha biztos tudod, a vevő nem csalatkozik a munkádba.
Én is ragasztózom. Már meg örültem, hogy Magyarországon postázzák ezt a vetexet. Nekem is most kellene valahonnan rendelni.Feltekerve szoktad meg kapni?? Mert hajtani nem szabad, különben le jön a fátyol a hátuljáról.
Csilla üzenete…
Köszi a reklámot :)
Jók a királylánykás párnáid :)
katafolt üzenete…
Ili, most tekercsben vettem, ha összetűrve érkezik, a töréseknél felvágom és egy nagy, lapos dobozban tárolom. Ami nagyon sérült, azt azonnal felvasalom vmi anyagra.

Szívesen, Csilla! Kösz :)
Ági üzenete…
Köszönjük, hogy megosztottad velünk ezt a nagyon hasznos tesztet!! Azt hittem volna, hogy a szabadgépi öltéssel körülvarrt majd a szélen foszlásnak fog indulni.... és nem! Hálásak vagyunk a tapasztalataidért!
Ági
ui: ha leválik a papír a ragasztós fátyolról, akkor egyszerűen feltekerem a fátylat (hideg helyen tartom, nehogy megolvadva összeragadjon) és a későbbiekben jó minőségű (ki kell próbálni előtte - nekem az alufix vált be) sütőpapírral vasalom fel, mert az lehúzható kihűlés után. Ráadásul rajzolni is lehet rá.
Ili üzenete…
Lányok! Köszönöm a jó tanácsokat ebből soha nem elég, mert mindig tanul az ember.
Én meg úgy tárolom, hogy hosszába elvágom 30 centis csíkokra és feltekergetem papírtörlős gurigára. És csak mindig egyet használok, a többit becsomagolva tartom. Így nagyon könnyű bánni vele.
katafolt üzenete…
Marcsi-Ági :) azt már nem fogom letesztelni, nincs nekem annyi időm, hogy vliesofix nélkül milyen lenne, de majdnem biztos, hogy úgy kifoszlana a szabad gépi és a laza cikkcakk is idővel Csak azért nem foszlott ki az öltésig, mert a ragasztó tartja. Azon is eléggé elcsodálkoztam, azt hittem fel fog jönni a ragasztás a széleknél, de nem.
Ezt a papírra vasalást mondta Márta néni is, még nem próbáltam.

Ili, sok módja van a tárolásnak, nem szoktam nagy ügyet csinálni belőle, a lényeg, hogy legyen fátylam, elboldogulok aztán vele valahogy.
Aledi üzenete…
Tényleg nagyon szép maradt mindegyik, ezt jó látni :) Én is mindig ragasztófátylat használok. Nem olcsó, de nagyon megkönnyíti a dolgot.
Ili üzenete…
Kata igazad van, a lényeg, hogy legyen és ragadjon!!!!!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Bigger

Legyen végre bejegyzés is szegény, elhanyagolt blogomban! Csak röviden, mert idő, az nincs: született egy nagyobb bébitakaró. 93 x 128 cm ( a tőlem megszokott 80 x 110) Lesznek még ilyen nagyobbak, mi több, mostantól ez a méret is rendelhető. Több kép, ár a boltban.

În sfîrşit o însemnare pe blogul meu părăsit!
S-a născut un model nou: un baby quilt mai mare,de 93 x 128 cm ( modelul obişnuit are 80 x 110 cm). Vor mai fi şi altele, mai mult, de acum  şi această mărime se poate comanda. Mai multe poze şi preţ în magazin.

Majakovszkij-foltvers

Ez évi első foltvers-feladványunk igazán különleges volt:

Vlagyimir Vlagyimirovics Majakovszkij: Ivan Kozirev vasöntő elbeszélése arról, hogyan költözött új lakásba
Proletár vagyok.Mindent megmondtam ezzel.
Éltem,

ahogy anyám világra vétkezett.

És lám,

új lakást

adott ma reggel

nekem

a Munkáslakásépítő

Szövetkezet.

Szélessége - ilyen!

Magassága -

olyan!

Szellős,

világos

és meleg.

Minden szobája jó,

de a legjobban

nekem

ez

tetszett meg!

A hold

sugaránál ragyogóbb!

Kánaánnál

sokkal több üdvöt ád,

mi ez -

de mit is gagyogok, -

ez a

fürdőszoba, a fürdőkád.

Kinyílik az egyik csap,

kezedre - hideg víz csap.

Másik csapot csavarod,

ujjad rögtön elkapod.

Hideg vízze…

Zöld-sárga(majdnem) bargello

Őrizgetem ezt a két összeillő anyagot egy ideje.Most elfogyott a türelmem,nem találtam több hozzájuk illő anyagot,hát kettőjükből született ez a harsány takaró és párna.S bár első pillantásra talán nem nyilvánvaló, bargello-technikával varrtam.
Nagy lehetőségeket rejt ez a módszer,már alig várom,hogy kékekből is kipróbáljam!


Aceste două materiale similare le am de ceva vreme.Nu am găsit nimic cu care să
se potrivească,de aceea am lucrat doar cu ele două.Poate nu pare,dar technica e...bargello!Îmi place rezultatul,vreau să încerc această metoda şi cu materiale albastre.