Ugrás a fő tartalomra

Quasi puff quilt by katafolt Hogy miért csak majdnem ? Hát, ugye, az igazi puff quilt valahogy így készül. Varrtam én  olyant is valamikor, de most nem akartam  ennyire pufit, ez nekem túl sok, és nem szeretem, hogy a szép kockás anyagaim csúnyán meggyűrődnek a behajtástól. Egyszerűbben szerettem volna. Nem szabtam kisebb és nagyobb négyzeteket, csak kiborítottam a 10 centis kék-zöld-sárga négyzetes dobozom tartalmát. Kétszázat használtam el ehhez a takaróhoz, meg se látszik, a doboz még mindig tele van :D. Mit mondjak, hajtás és illesztgetés nélkül persze gyorsabban ment, de így is meg kellett varrnom a 100 darab zsákocskát, mindeniket külön megtölteni vlies-el, bevarrni a nyílást, a kész pufikat összevarrni, a sorokat úgyszintén, bélelni, szegni...nem ment hamar.
A végeredménnyel nagyjából elégedett vagyok. Nagyon vastag lett így is, és elég nehéz is. Takarónak nem ajánlom, hacsak téli sétához nem, inkább bébiszőnyegnek jó. Azért, hogy puha is legyen ( az összeillesztésnél a sorok levarrása bizony elég sprőd lett, érthető, hiszen nem a szokásos két réteg anyag találkozik, hanem négy), nem volt elég a megszokott szimpla hátlap, még egy réteg vatelint meg minek? Végül egy  bársonyos tapintású kötött-szövött anyaggal hátlapoztam, ez elég puha és érintésre is kellemes, ha mégis takaróként szolgál majd valahol. Rátét nem került rá, ezért varrtam mellé egy szintén pufi , kisautós kockát.
 80 x 80 cm.
A boltban.


 De ce doar aproape? Deci de obicei un puff quilt se face cam aşa.
Am mai cusut aşa ceva demult, dar acum nu am vrut să fie chiar atât de pufos, e prea mult pentru mine şi nu îmi place ca materialele cu carouri se şifonează urât la pliseuri. Aş fi vrut ceva simplu. Nu am croit pătraţi de diferite mărimi, doar am răsturnat conţinutul cutiei mele în care locuiesc pătraţii de 10 x 10 cm în culorile albastru-verde-galben.
Pentru această păturică am folosit 200 de bucăţi, nici nu se observă, cutia tot arhiplină e :D. Ce să spun, desigur, a fost mai simplu aşa, dar tot a trebuit să cos 100 de săculeţe pe care le-am umplut unul cîte unul cu puf, le-am inchis, le-am cusut unul lângă altul, la fel şi rândurile, dosul, bindingul... Nu a mers prea repede.
 Sunt aproape mulţumită. E foarte groasă şi aşa şi are greutatea ei. De fapt nici nu o recomand ca pătură, poate doar la pimbări iarna, e mult mai potrivit ca covoraş ptr. bebe. Ca să fie şi moale ( cusuturile rândurilor sunt destul de tari, e de înţeles, aici nu se întâlnesc 2 straturi de materiale ca deobicei, ci 4) nu ar fi ajuns materialul simplu din bumbac folosit  pentru dosuri, încă un strat de vatelină ar fi fost prea mult. Am găsit un material, tricotat, parcă, plăcut la atingere care îi conferă moliciune în caz că va fi folosit ca pătură. Nu am făcut aplicaţii deloc, de aceea am mai cusut un pătrat, la rândul lui destul de pufos, cu o maşinuţă.
  80 x 80 cm.
În magazin.
 

Megjegyzések

Aledi üzenete…
Jesszus, Kati! Hihetetlen türelmed van. Bevallom én még nem is láttam ilyen takarót, de eszméletlen. Ha gyerek lennék ilyent szeretnék :)
katafolt üzenete…
Á, nem.Nem igazán vagyok türelmes. Ha az lennék, az eredeti recept szerint varrom, nem? És már készíteném is a következőt. Egyelőre nincs kedvem hozzá. Meg időm sincs.
kastanie üzenete…
Nagyon jól néz ki, de olvasva a készítés menetét, nem hiszem, hogy nekivágnék.
katafolt üzenete…
Köszönöm, Márta!

Mersi, Geta!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Bigger

Legyen végre bejegyzés is szegény, elhanyagolt blogomban! Csak röviden, mert idő, az nincs: született egy nagyobb bébitakaró. 93 x 128 cm ( a tőlem megszokott 80 x 110) Lesznek még ilyen nagyobbak, mi több, mostantól ez a méret is rendelhető. Több kép, ár a boltban.

În sfîrşit o însemnare pe blogul meu părăsit!
S-a născut un model nou: un baby quilt mai mare,de 93 x 128 cm ( modelul obişnuit are 80 x 110 cm). Vor mai fi şi altele, mai mult, de acum  şi această mărime se poate comanda. Mai multe poze şi preţ în magazin.

Majakovszkij-foltvers

Ez évi első foltvers-feladványunk igazán különleges volt:

Vlagyimir Vlagyimirovics Majakovszkij: Ivan Kozirev vasöntő elbeszélése arról, hogyan költözött új lakásba
Proletár vagyok.Mindent megmondtam ezzel.
Éltem,

ahogy anyám világra vétkezett.

És lám,

új lakást

adott ma reggel

nekem

a Munkáslakásépítő

Szövetkezet.

Szélessége - ilyen!

Magassága -

olyan!

Szellős,

világos

és meleg.

Minden szobája jó,

de a legjobban

nekem

ez

tetszett meg!

A hold

sugaránál ragyogóbb!

Kánaánnál

sokkal több üdvöt ád,

mi ez -

de mit is gagyogok, -

ez a

fürdőszoba, a fürdőkád.

Kinyílik az egyik csap,

kezedre - hideg víz csap.

Másik csapot csavarod,

ujjad rögtön elkapod.

Hideg vízze…

Zöld-sárga(majdnem) bargello

Őrizgetem ezt a két összeillő anyagot egy ideje.Most elfogyott a türelmem,nem találtam több hozzájuk illő anyagot,hát kettőjükből született ez a harsány takaró és párna.S bár első pillantásra talán nem nyilvánvaló, bargello-technikával varrtam.
Nagy lehetőségeket rejt ez a módszer,már alig várom,hogy kékekből is kipróbáljam!


Aceste două materiale similare le am de ceva vreme.Nu am găsit nimic cu care să
se potrivească,de aceea am lucrat doar cu ele două.Poate nu pare,dar technica e...bargello!Îmi place rezultatul,vreau să încerc această metoda şi cu materiale albastre.