Ugrás a fő tartalomra

Quasi puff quilt by katafolt



 Hogy miért csak majdnem ? Hát, ugye, az igazi puff quilt valahogy így készül. Varrtam én  olyant is valamikor, de most nem akartam  ennyire pufit, ez nekem túl sok, és nem szeretem, hogy a szép kockás anyagaim csúnyán meggyűrődnek a behajtástól. Egyszerűbben szerettem volna. Nem szabtam kisebb és nagyobb négyzeteket, csak kiborítottam a 10 centis kék-zöld-sárga négyzetes dobozom tartalmát. Kétszázat használtam el ehhez a takaróhoz, meg se látszik, a doboz még mindig tele van :D. Mit mondjak, hajtás és illesztgetés nélkül persze gyorsabban ment, de így is meg kellett varrnom a 100 darab zsákocskát, mindeniket külön megtölteni vlies-el, bevarrni a nyílást, a kész pufikat összevarrni, a sorokat úgyszintén, bélelni, szegni...nem ment hamar.
A végeredménnyel nagyjából elégedett vagyok. Nagyon vastag lett így is, és elég nehéz is. Takarónak nem ajánlom, hacsak téli sétához nem, inkább bébiszőnyegnek jó. Azért, hogy puha is legyen ( az összeillesztésnél a sorok levarrása bizony elég sprőd lett, érthető, hiszen nem a szokásos két réteg anyag találkozik, hanem négy), nem volt elég a megszokott szimpla hátlap, még egy réteg vatelint meg minek? Végül egy  bársonyos tapintású kötött-szövött anyaggal hátlapoztam, ez elég puha és érintésre is kellemes, ha mégis takaróként szolgál majd valahol. Rátét nem került rá, ezért varrtam mellé egy szintén pufi , kisautós kockát.
 80 x 80 cm.
A boltban.


 De ce doar aproape? Deci de obicei un puff quilt se face cam aşa.
Am mai cusut aşa ceva demult, dar acum nu am vrut să fie chiar atât de pufos, e prea mult pentru mine şi nu îmi place ca materialele cu carouri se şifonează urât la pliseuri. Aş fi vrut ceva simplu. Nu am croit pătraţi de diferite mărimi, doar am răsturnat conţinutul cutiei mele în care locuiesc pătraţii de 10 x 10 cm în culorile albastru-verde-galben.
Pentru această păturică am folosit 200 de bucăţi, nici nu se observă, cutia tot arhiplină e :D. Ce să spun, desigur, a fost mai simplu aşa, dar tot a trebuit să cos 100 de săculeţe pe care le-am umplut unul cîte unul cu puf, le-am inchis, le-am cusut unul lângă altul, la fel şi rândurile, dosul, bindingul... Nu a mers prea repede.
 Sunt aproape mulţumită. E foarte groasă şi aşa şi are greutatea ei. De fapt nici nu o recomand ca pătură, poate doar la pimbări iarna, e mult mai potrivit ca covoraş ptr. bebe. Ca să fie şi moale ( cusuturile rândurilor sunt destul de tari, e de înţeles, aici nu se întâlnesc 2 straturi de materiale ca deobicei, ci 4) nu ar fi ajuns materialul simplu din bumbac folosit  pentru dosuri, încă un strat de vatelină ar fi fost prea mult. Am găsit un material, tricotat, parcă, plăcut la atingere care îi conferă moliciune în caz că va fi folosit ca pătură. Nu am făcut aplicaţii deloc, de aceea am mai cusut un pătrat, la rândul lui destul de pufos, cu o maşinuţă.
  80 x 80 cm.
În magazin.
 

Megjegyzések

Aledi üzenete…
Jesszus, Kati! Hihetetlen türelmed van. Bevallom én még nem is láttam ilyen takarót, de eszméletlen. Ha gyerek lennék ilyent szeretnék :)
katafolt üzenete…
Á, nem.Nem igazán vagyok türelmes. Ha az lennék, az eredeti recept szerint varrom, nem? És már készíteném is a következőt. Egyelőre nincs kedvem hozzá. Meg időm sincs.
kastanie üzenete…
Nagyon jól néz ki, de olvasva a készítés menetét, nem hiszem, hogy nekivágnék.
katafolt üzenete…
Köszönöm, Márta!

Mersi, Geta!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Bigger

 Legyen végre bejegyzés is szegény, elhanyagolt blogomban! Csak röviden, mert idő, az nincs: született egy nagyobb bébitakaró. 93 x 128 cm ( a tőlem megszokott 80 x 110) Lesznek még ilyen nagyobbak, mi több, mostantól ez a méret is rendelhető. Több kép, ár a boltban. În sfîrşit o însemnare pe blogul meu părăsit! S-a născut un model nou: un baby quilt mai mare,de 93 x 128 cm ( modelul obişnuit are 80 x 110 cm). Vor mai fi şi altele, mai mult, de acum  şi această mărime se poate comanda. Mai multe poze şi preţ în magazin.

Sajtó-interviu :) II

Interjúk hete van , úgy lehet :) E săptămâna interviurilor , se pare :) 

Inextex Kaposvár

Már két napja hazajöttem Kaposvárról,idő és fényképek hiányában nem sokat tudok mesélni és mutatni.Nagyon jó volt,bár nagyon fárasztó is. A konferencia egyik legemlékezetesebb pillanata számomra Ardai Ildikó előadása volt a székely festékes szőnyegekről.Megtaláltam azt a videót,amelynek részletei az előadást kísérték. Remélem,később majd fogok tudni mutatni fotókat a kiállításról is.Én nem fotóztam,de valahogy jobb is volt így:sokkal jobban meg tudtam figyelni mindent és ami tetszett,azt jó mélyen bevéstem. M-am întors duminica de la Kaposvár,în lipsă de timp şi fotografii nu pot să povestesc şi să arăt prea multe.Una dintre cele mai interesante momente pentru mine de la conferinţă a fost prezentarea artistei Ardai Ildikó despre covoarele secuieşti. Am găsit videoul care ilustra prezentarea. Sper ca mai tîrziu să vă pot arăta şi poze de la expoziţie.Eu nu am făcut nici o poză,din păcate,dar poate că era mai bine aşa fiindcă m-am uitat îndelungat la tot ce m-a interesat şi am reuşi