Ugrás a fő tartalomra

Utolsó csepp, avagy ezentúl vízjel




 Kész, eddig és nem tovább! Nagyon utálom a vízjelet a fotókon, még a Story-Neylini viszontagságaim után sem tudtam rávenni magam a használatára. Most azonban benéztem a tynt-re és mit látok? Egyetlen nap alatt 245 fényképemet másolták le innen a blogról. Na, elegem van...akkor mostantól vízjelezem őket én is :(.
 Nincs kedvem panaszkodni, meg minek is, de az a kényszerképzetem mostanában, hogy a blog egy ideje már nem vonz újabb vásárlókat, csupán képtolvajokat. Meg másolókat. Torkig vagyok. Tényleg. Még az is lehet, zárolom a blogom. Mert a vízjel a koppintóktól nem véd meg.

Gata, până aici a fost! Sunt împotriva aplicării watermark-ului pe poze, nu m-am folosit de el nici după micul meu scandal cu Story-Neylini. Dar acum uitându-mă la statisticile-tynt, ce văd? 245 de fotografii copiate întro singură zi de aici de pe blog! Mi-a ajuns, serios...deci de acum voi folosi şi eu watermark :(.
Nu are rost să mă plâng dar de ceva vreme mi se pare că blogul nu prea mai aduce clienţi noi, doar hoţi de poze. Şi copiatori. M-am săturat. Mă gândesc chiar să închid blogul.
Căci watermark-ul nu mă apără de plagiatori.

Megjegyzések

Fércművek üzenete…
Egy nagy :( a véleményem és tényleg hihetetlen mi megy mostanában. :( Ha szóvá teszed, még téged szednek elő és cincálnak szét...
ezkriszti üzenete…
A módszeres lenyúlódnak mit írtál?
Számláznál neki egy szép tervezői díjat?
A képlopásra kell a vízjel.
Anikó üzenete…
Én is csak mostanában kezdek komolyabban varrni, és hihetetlen lreatívnak tartalak. Meg láttam másokat is, akikről tényleg csak elismeréssel tudok szólni. Engem nem másolnak, mert nem nagyon van még mit, de ha egy az egyben mást koppantanék, akkor az egészet nem érezném magaménak. És akkor meg minek?

Együttérzésemet tudom csak kifejezni.
katafolt üzenete…
Igen, Judit, sajnos így van. Ezért is nem tettem szóvá sokáig a másolásokat sem. Ennél sem volt szándékomban, de most ez az utolsó csepp kiborította azt is...

Kriszti, semmit. Nincs energiám a vitához, és régebbi esetekből tudom már, hogy nem sokat érnék el vele.

Anikó, köszönöm az együttérzést. Jó úton jársz, fontos, hogy a magadénak érezd, amit készítesz.

Egyébként nem gondolom, hogy én találtam volna fel a tyúksz@rban a fehérséget ezzel a kettővel, mármint a páros párnával és a manós takaróval, de az enyém, még akkor is, ha bárki meg tudja varrni, ha egyszer már látta.

Ez jut eszembe, Nick Hornbytól, amikor a másolás a téma:

"– Hát, ezeket én is meg tudtam volna csinálni – mondta az a szánalmas öreg faszi, akit Tommynak hívtak, és már nyafogott egyet azon is, hogy miért olyan rövidek a kávészünetek. – Ja, mos’ már igen, vén szarrágó – mondtam neki. – Most, hogy láttad őket. Így már bárki meg tudná csinálni őket. De nem jutott eszedbe. Úgyhogy elkéstél. – Elégedett voltam magammal. Az egészet az egyik tanáromtól szedtem fel még a suliban, leszámítva a „vén szarrágót”. Azt én tettem hozzá. Valami verset olvastunk, és az egyik kölyök pontosan ugyanazt mondta, mint most Tommy – „Ezt én is meg tudtam volna csinálni”. Mert könnyű vers volt. Rövid, és ismertük az összes szót belőle, és még csak nem is rímelt. És a tanár azt mondta: „Nem, nem tudtad volna. Most már tudnád, mert egyszerűen csak lemásolhatnád. De magadtól nem jutott volna az eszedbe.” Ez okos, gondoltam. Különben Tommy nem szólt hozzám, mióta vén szarrágónak neveztem, aminek örülök."
Piroska üzenete…
Nekem még eszembe sem jutott másolni, mert ha látok valami szépet,akkor meglódul a fantáziám.Mire leülepszik az agyam,akkorra olyan valami születik, ami még nyomokban sem hasonlít más munkájára.Magaménak csak azt tudom elképzelni, amit én agyaltam ki. Gondolom sokan vagyunk így.
Ili üzenete…
Kata! Nagyon bírlak, ne mérgelődj! Már délután olvastam a bosszúságod és egyet is értek veled! Most éppen én is lenyúltam valamit, de csak saját használatra! Fel is tettem a blogomra.
Az ilyen is lenyúlás, ha az ember saját részére készíti el???
katafolt üzenete…
Piroska, az a jó, ha így próbáljuk.

Ili, a saját használatra nem gond, de ilyenkor is illik megjelölni, tehát be is linkelni a forrást! És sokszor látunk olyant, hogy az első darab még saját részre készül, aztán a következők már eladásra, megjelennek a meskán, itt-ott és ez már nem OK.
maca üzenete…
Egyszerűen felháborít, ha bárkinél is ilyet olvasok! Nem sokba tart, hogy egy linket becsatoljunk, ha már idézünk valakit. a lopást egyszerűen bűnnek tartom, és remélem valamikor megkapja a tolvaj a büntetését valamilyen formában4
Én nagyon szeretem a munkáidat, de ezsembe sem jutna lemásolni, mert amit én magam alkotok sokkal több örömmel jár!
Ili üzenete…
Igazad van Kata! De fogalmam sincs kinél láttam, csak az akasztóra emlékeztem. Én Biztos nem gyártom, mert unalmas a varrása és az ilyeneket nem szeretem!
Azokat tartom betyároknak, akik úgy adják el, hogy a saját ötletük!! Az nagy szemétség!!
De hidd el, nem érdemes idegeskedni sokáig, mert csak te látod majd a kárát! Nehogy megbetegedj!!!
Annyira ügyes és kreatív vagy, hogy átugrod az ilyen embereket!
ezkriszti üzenete…
Nem akarsz vitázni, meg belefáradtál. Ezt értem.
Na, de hogy valaki csak tőled lop és még van képe blogot írni róla. Ez a legalja erkölcsileg. Fizessen neked az eladásai után valamennyi/mit-tudom-én/jutalékot. Ezt se szabadna ide írnom, gondolom. Annyira jókat csináltál mostanában. Remélem nem vet vissza a dolog.
katafolt üzenete…
Maca, pont ez az, megéri vesződni a saját ötletekkel, még akkor is, ha kezdetben könnyebben megy a másolás.

Ili, hát majd, ha szembejön még veled, még mindig megteheted, hogy utóbb módosítod a mostani bejegyzésed, belinkelve a forrást. Ezért is tudom ajánlani mindenkinek a Pinterest gyűjtőoldalt. Ott a képekkel együtt az eredeti link is megmarad. Küldök meghívót, ha kérsz.

Kriszti, jókat írsz :D. Azt hiszem, jobban visszavetett az, hogy próbáltam nem törődni vele. Amióta láttam ezt a manós másolmányt, nem fejeztem be egyetlen manós takarót sem. Pedig van most is három. Most már dolgozom velük :).
Vannak nekem ennél sokkal nagyobb, nem virtuális, megoldhatatlan bajaim-terheim, ennyitől nem fogok összeroskadni. Csakhát a kezdetekkor ez a blog sokat segített, valahogy elviselhetőbbé tette az igazán nagy bajokat is, mostanra meg ő maga lett teher. Azért még nem zárom be, de az is szomorú, hogy egyre gyakrabban jut ez eszembe.
F.Gina üzenete…
Szétvetne a méreg, teljesen igazad van! Én speciel nagyon szeretem a vízjelet a képeken, bár nem használom. ha valahonnan valamit lementek, akkor szeretem tudni évek múltán is, hogy honnan van.
Ne mérgelődj drága, árt az egészségnek :((
Monika üzenete…
Zárolhatod a képeidet,nem elég a vízjel.Küldöm emilben,aki csak kéri!!!!!
Én nem varrok ilyen csodákat, de a fotóimat sem szeretném pl.más nevében látni.1 x lezártam ,aztán nemrégen megnyitottam, de most újra lezártam.:(
katafolt üzenete…
Gina, asszem, többet ártana, ha megjátszanám, hogy nem is bánt :(.
Pinterest meghívót neked is...nem kérsz? Nagyon hasznos, kényelmes, nem foglalja a helyet a gépeden. Egy baj van vele, függővé tesz :).

Mammkám, köszi, de azt olvastam erről, hogy a saját megosztásaimat is blokkolnám, s az mégse lenne jó...
Monika üzenete…
Kata !Ezt nem értem: saját megosztásaidat is blokkolnád? ---Ez mit jelent pontosan?
Ha arra gondolsz,hogy te sem tudsz a blogról lemásolni,az nem gond,mert te tudod,hogy hol van a blokkoló,kikapcsolod,utána visszateszed.
De szerintem másra gondoltál.Mire?
Írtam már neked az előbb.
katafolt üzenete…
Facebook, pinterest, ilyenek.
Ledorka üzenete…
:(( Együtt érzek veled.
Be ne zárd a blogod! Akkor a boltodból szednék le a képeket, nem változna semmit, csak mi veszítenénk. Szomorú lennék.
kastanie üzenete…
Jaj, Kata, annyira felháborító, nagyon együtt érzek veled!
Tényleg nem tudom, mi volna a megoldás.
ezkriszti üzenete…
Jó, megpróbálok hallgatni a témában. Manós takarók persze hogy nagyon jók! :)
Meg Mimi babák...
katafolt üzenete…
Köszi, Lidérke, marad még a blog, aztán meglátjuk...

Márta, nincs megoldás, bosszúság van.

Kriszi, ne viccelj, mondjad! Mimik, manók köszönik a bókot.
Kata üzenete…
Szia Kata

Azzal vigasztallak, hogy olyan szépen, ahogy te elkészíted, úgysem tudják lemásolni. Igaz, hogy az ötlet az tőled származik, de nagyon sokszor előfordul, hogy sokkal rondábbra sikerül, mint az eredeti. Ez a tolvajok büntetése:) Csak fel a fejjel. Amit és ahogy csinálod az jó, szükség van rád. És a blogodat be ne zárd!
Fércművek üzenete…
Az a Nick Hornby idézet valami zseniális. Köszönöm, hogy leírtad.
katafolt üzenete…
Köszönöm, Kata!

Judit, Hornby mindenre tud valami jót, ezért is szeretem nagyon.
Judit üzenete…
Szia Kata!
A másolódnál nézelődtem, nem kellett sokat, megtaláltam én is egy cuccomat nála:(
katafolt üzenete…
Na, szép :(. Írj neki, ha gondolod, Judit. Nekem írt, válaszoltam is. Kértem, hogy legalább a forrásokat linkelje be. Természetesen arra már nem reagált. Talán ha többen, többször állunk ki az igazunkért, lesz foganatja is. Tényleg sajnálom.
Judit üzenete…
Pár hónapja találkoztam egy másikkal is már. Írtam neki, válaszolt is, hogy nem fogja a mintáimat (4-5 db-ot említettem neki) használni tovább. Nem volt indulat, szépen megbeszéltük, de nem leszünk barátnők:) Nem értette meg az érvemet egyébként.
Köszönöm Kata, írok neki!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Bigger

 Legyen végre bejegyzés is szegény, elhanyagolt blogomban! Csak röviden, mert idő, az nincs: született egy nagyobb bébitakaró. 93 x 128 cm ( a tőlem megszokott 80 x 110) Lesznek még ilyen nagyobbak, mi több, mostantól ez a méret is rendelhető. Több kép, ár a boltban. În sfîrşit o însemnare pe blogul meu părăsit! S-a născut un model nou: un baby quilt mai mare,de 93 x 128 cm ( modelul obişnuit are 80 x 110 cm). Vor mai fi şi altele, mai mult, de acum  şi această mărime se poate comanda. Mai multe poze şi preţ în magazin.

Sajtó-interviu :) II

Interjúk hete van , úgy lehet :) E săptămâna interviurilor , se pare :) 

Inextex Kaposvár

Már két napja hazajöttem Kaposvárról,idő és fényképek hiányában nem sokat tudok mesélni és mutatni.Nagyon jó volt,bár nagyon fárasztó is. A konferencia egyik legemlékezetesebb pillanata számomra Ardai Ildikó előadása volt a székely festékes szőnyegekről.Megtaláltam azt a videót,amelynek részletei az előadást kísérték. Remélem,később majd fogok tudni mutatni fotókat a kiállításról is.Én nem fotóztam,de valahogy jobb is volt így:sokkal jobban meg tudtam figyelni mindent és ami tetszett,azt jó mélyen bevéstem. M-am întors duminica de la Kaposvár,în lipsă de timp şi fotografii nu pot să povestesc şi să arăt prea multe.Una dintre cele mai interesante momente pentru mine de la conferinţă a fost prezentarea artistei Ardai Ildikó despre covoarele secuieşti. Am găsit videoul care ilustra prezentarea. Sper ca mai tîrziu să vă pot arăta şi poze de la expoziţie.Eu nu am făcut nici o poză,din păcate,dar poate că era mai bine aşa fiindcă m-am uitat îndelungat la tot ce m-a interesat şi am reuşi