Ugrás a fő tartalomra

Régi tárgyak vonzásában
Szűcs Eszter hasonló című könyve akkor került hozzám,amikor saját lakásomat próbáltam
berendezni.Megerősített abban,amit mindig is szerettem volna:harmonikusan elegyíteni a régit
és az újat.Ennek már sok éve,de ez nálam nem sokat változik,talán csak annyiban,hogy szaporodnak a régi tárgyak.Îmi place să adun în jurul meu obiecte vechi.Iată câteva din vechiturile mele dragi.

Megjegyzések

mammka üzenete…
Jól kezdődok a reggel: ezekkel a szépségekkel.
Régiségek!!!!A kedvenceim!!!
Férjem nagymamájától örököltük a kalotaszegi asztalt néhány székkel.Az idő megkoptatta.Sógorom-az egyik-múltkor felajánlotta,hogy a lánya megtanulta Erdélyben ezeket a régi festéseket,biztosan szívesen átfesti.
Mondtam,hogy éppen ez a kopottas állapota olyan igéző.Nem biztos,hogy értette.
Kata! Rokon hölgy,aki a varrógépnél ül a fotón?
katafolt üzenete…
Mammkám,a hölgy a képen a varrógép régi-második-tulajdonosa,a Benkő-nagymamám,lánynevén Szikszai
Ágnes,16 éves volt akkor.A gép még most is varr,bár én már nem használom,csak őrzöm.Az első tulajdonos dédapám első felesége volt,ifjú férje vette neki a gépet.
A fiatalasszony korán meghalt,tátika-így hívta nagyanyám-visszaadta a családnak a hozományt,de a varrógépet megtartotta.Később nagyanyámé lett,most meg az enyém,tőlem a lányom örökli és megígérte,hogy nem csonkítja meg,nem lesz belőle varrógéplábú márványasztal.
mammka üzenete…
Ó,akkor az a kép egy nagyon-nagyon drága kincs!!!+ a varrógép! Az ilyen történetektől mindig elalélok!
ezkriszti üzenete…
A láda gyönyörű, meg a varrógép...
A "Régi tárgyak vonzásában" c. könyv nekem is kedvenc.
katafolt üzenete…
A láda történetét nem tudom,a varrógépen levő ollónyomét igen:a háborúban elásták,a szabóollót rátették.Amikor hónapok múlva előrerült,rajta maradt a nyoma,ma is látszik...az olló már nincs meg,de gyermekkoromban sokat játszottam vele,illesztgettem a régi "helyére".
mammka üzenete…
Ez nagyon kedves és egyben szomorú történet is(a háború miatt).Viszont tiszteletet keltő,hogy mennyire őrízték a dolgaikat: nem azt mondták,mint ma sokan-majd veszek egy másikat.
Ó,ezek szerint a könyv(Régi tárgyak...) létezik? Hú,újabb könyvkincs,amit szerenék!!!!!
katafolt üzenete…
Igen,van ilyen könyv,a Corvina kiadó Szép otthon-sorozatában jelent meg
1989-ben.Ma nincs fényképezőm,de majd lencsevégre kapom és elküldöm.Nekem a
sorozat többi kötetére fájt nagyon a fogam anno...
Marianna üzenete…
Én is nagyon szeretem a régi tárgyakat, habár sok kikopott tőlem. Van egy barátnőm Franciaországban, aki gyűjti és eladja a régi tárgyakat. Azt mondja, hogy a hatvanas évjárat azokat a dolgokat keresi, amit gyerekkorában maga körül látott. De régiségpiacon ujabban megjelennek a hetvenes évek dolgai is. Az emlitett könyv nekem is kedvencem a többivel együtt. Örzőm nagyon! Én inkább a harmincas negvenes évekbeli dolgokra vadászok!
Katbo üzenete…
Régi tárgyak..... micsoda gyönyörűség ez a szemnek. Megszállott gyűjtögetők vagyunk mi is. A szívünknek legkedvesebb mégsem gyűjtés, hanem családi ajándák. Férjem nagy családja úgy döntött, hogy a miénk lehet a dédi 1866-os tulipános ládája. Erdélyből ezzel a ládával települtek át.
katafolt üzenete…
Marianna,valamikor a 8o-as években nagyamám minden régi tárgyát Belgiumba vitte egy nagybácsi,most annyira bánom...


Tudod,Katbo,a ládát én is ajándékba kaptam(szinte ez volt az első saját
berendezési tárgyam)egy garázsbontásnál.Mondták a rokonok,h.a múzeumnak adnák...elkértem :*)
katafolt üzenete…
Szerának tetszik a fejlécben a varrógépes fotó-nekem is,azért tettem oda :-)Most visszakeresve látom,elírtam a nagymamám nevét,Kiss Ágnesnek hívták,Szikszai Ágnes a dédnagyanyám volt...

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Zöld-sárga(majdnem) bargello

Őrizgetem ezt a két összeillő anyagot egy ideje.Most elfogyott a türelmem,nem találtam több hozzájuk illő anyagot,hát kettőjükből született ez a harsány takaró és párna.S bár első pillantásra talán nem nyilvánvaló, bargello-technikával varrtam.
Nagy lehetőségeket rejt ez a módszer,már alig várom,hogy kékekből is kipróbáljam!


Aceste două materiale similare le am de ceva vreme.Nu am găsit nimic cu care să
se potrivească,de aceea am lucrat doar cu ele două.Poate nu pare,dar technica e...bargello!Îmi place rezultatul,vreau să încerc această metoda şi cu materiale albastre.

Bigger

Legyen végre bejegyzés is szegény, elhanyagolt blogomban! Csak röviden, mert idő, az nincs: született egy nagyobb bébitakaró. 93 x 128 cm ( a tőlem megszokott 80 x 110) Lesznek még ilyen nagyobbak, mi több, mostantól ez a méret is rendelhető. Több kép, ár a boltban.

În sfîrşit o însemnare pe blogul meu părăsit!
S-a născut un model nou: un baby quilt mai mare,de 93 x 128 cm ( modelul obişnuit are 80 x 110 cm). Vor mai fi şi altele, mai mult, de acum  şi această mărime se poate comanda. Mai multe poze şi preţ în magazin.

The Help

Katt a képre!
                     Click pe poză!