Ugrás a fő tartalomra

Bársony-nyomatElnézést ezért a suta nyelvi leleményért.Fogalmam sincs,mi lenne a megfelelő magyar kifejezés
arra,ami eredetiben embossing velvet.Nathalie hívta fel rá a figyelmet a CD histoires fórumán.
Sablon,vasaló és jó vastag régi bársony kell hozzá.


Cine cunoaşte termenul potrivit pentru embossing velvet?Nathalie ne-a arătat această technică interesantă pe care acum o experimentez.După primele rezultate pot să spun că e bine ca velurul să fie mai gros.

Grace à Nathalie je fais des experiments d'embossage de velours.Il me semble que le résultat et meilleure avec un velours plus gros possible.

Megjegyzések

Dora üzenete…
E super metoda asta, n-am mai auzit pana acum... Oare cat de mult timp ramane imprimata forma?
multumesc Kati, le résultat est superbe.
katafolt üzenete…
Nu ştiu,Dora,mai vedem,le ţin sub observaţie...sigur nu suportă să fie
spălat,dar sper să reziste pentru wall hanging.


Nathalie,s'est moi qui doit remercir...
Kicsoda üzenete…
nagyon szepek lettek, van valami terved mar veluk? en anno taskanak gondoltam ilyet, de valahogy elfelejtodott:-)
katafolt üzenete…
Nem próbáltam,de nem hiszem,hogy bírja a mosást,ergo táska,párna sajnos kizárva.Valami fali dolog jöhetne szóba...
Petit Patch üzenete…
Cudata încercarea, vad ca ai utilizat tampon din lemn, pe film este din cauciuc. Si a mers usor? La ce temperatura ai pus fierul de calcat???
Am sa caut si eu, cred ca am o cutie de unt si o lingura de lemn, poate obtin amprente cu ele!!!
Merci de idee, Smaranda
katafolt üzenete…
Smaranda,am si eu undeva tampoane din cauciuc,dar nu le gasesc nicaieri.
Am incercat cu ceea ce gaseam...dar merge si asa.Temperatura era aproape la maxim la velurul gros,negrul.La celalalt l-am scazut putin.
Am incercat si cu velur de calitate mai slaba,din sintetice,dar nu s-a vazut aproape nimic.
Zelnice üzenete…
Egyszer egy videón guminyomdára vasalták a bársonyt,nagyon finom rajzolata lett. Ez is gyönyörű!
katafolt üzenete…
Ezen a videón is az van.Én azért használtam faragott fát,mert valahova jól elpakoltam a nyomdákat.Ma kipróbáltam faragott fa és elefántcsont medálon is,de nem látszik jól a filigrán minta,sajnos...
Alexandra üzenete…
Ai vazut. Kati, ca si Dijanne Cevaal foloseste linotipuri (cam ca stampila ta din lemn) pe care le face chiar ea si apoi printeaza pe panza (dar se pot folosi si la embosat)?
www.origidij.blogspot.com

Ti-a iesit frumos catifeaua. Poti sa faci un wall hanging, sigur, eu cred ca rezista.
katafolt üzenete…
Merci ca mi-ai amintit,Sanda,pagina aceea e o incantare...si eu cred ca va rezista.Am mai incercat cu modele mult mai mici,cu niste medalioane,dar din pacate nu se vad prea bine...
Monika üzenete…
Gyönyörűűű!
Csodaszép ez a kék fa-sablon.Mire használták korábban? Mennyi ideig marad meg vajjon ez a nyomat?
katafolt üzenete…
Nem volt különösebb célja,gyermekeim apja ezen tanult faragni,Fanni festette be kékre.Még jól látszik a minta,azt hiszem,ha nem bántják,megmarad.
lomaquilt üzenete…
Ez csak bársonnyal működik? Más anyagok (pl. nehéz selyem) nem jó? Nagyon érdekes és szép. A minta megmarad továbbra is?
katafolt üzenete…
A minta köszöni,megvan.Selyemre nem jó,olyan anyag kell,aminek hosszú szálai vannak.Plüssbársonyra sem sikerült,a legjobb a régi,nehéz pamutbársony.
Monika üzenete…
Fanninak nagyon klassz a szépérzéke! Anyja lánya::)
katafolt üzenete…
Mammka,:-)))
Ralina üzenete…
Hű, ez egészen különleges eljárás! Van egy hatalmas fekete tükörbársonyom, ami régen szoknya volt, de ilyen gyönyörű dúcot már nem találni itthon. Csak hímzés előnyomófáim vannak, de nem tudom mivel kelthetném életre.
katafolt üzenete…
Megpróbálhatnád azzal is,nem,vagy az túl apró minta lenne ?A videón gumipárnát használnak...
Ralina üzenete…
Megnéztem a videót, hasonló méretű minta előnyomó nálam is akad, de többnyire kisebbek. Ezekbe fémlemezek vannak beleverve, ami félek, hogy megvágná a bársonyt vasalás közben. Próbáltam textilfestékkel anyagra nyomtatni, de semmi.
Mindenesetre ez a vasalás beindította a fantáziám. :) Örülök, hogy rád találtam.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Bigger

 Legyen végre bejegyzés is szegény, elhanyagolt blogomban! Csak röviden, mert idő, az nincs: született egy nagyobb bébitakaró. 93 x 128 cm ( a tőlem megszokott 80 x 110) Lesznek még ilyen nagyobbak, mi több, mostantól ez a méret is rendelhető. Több kép, ár a boltban. În sfîrşit o însemnare pe blogul meu părăsit! S-a născut un model nou: un baby quilt mai mare,de 93 x 128 cm ( modelul obişnuit are 80 x 110 cm). Vor mai fi şi altele, mai mult, de acum  şi această mărime se poate comanda. Mai multe poze şi preţ în magazin.

Párna. Story.Hitelesség.

  Avagy mi a teendő ha már a nagyok is meglopnak? Nem olvasok bulvársajtót. A február végi Story véletlenül került a kezembe. Nem kellett volna...derűs vasárnap reggelem oda. Mert mit látok benne? Ez a párnám Liliana Nae( Neylini) énekesnő kedvenc tárgyai közt! A kép melletti szöveg szerint a nagymamájától kapta, nem alszik rajta, csak dísznek használja. Nehezen is aludhatna, merthogy ez még itt van nálam, amint a fenti fotó is bizonyítja.És egyedi darab. Nem azért, mert annyira eredeti ötlet, hanem mert régi dirndlikből kivágott csíkokból varrtam, ezt az egyet, nem készült belőle több. Egy kósza pillanatig azt hittem, eladtam már a Breslóról, csak elfelejtettem, de nem, ott van most is. Melegen ajánlom megvételre a cikk szerzőjének. (A címet követő kérdés költői csupán. Mert mit tehetnék? Jól kidühöngöm magam, aztán meg nevetek rajta.) Pernă. Story.Credibilitate.  Ce faci când te fură cei mari?   Nu citesc presa de senzaţie. Spre nenorocirea mea azi dimineaţă am apucat

M(ilyen) vagyok ?

Már akkor tudtam,hogy nehéz lesz,amikor jelentkeztem Ildi játékára,önarcképet varrni,amit a sorsolás nyomán Launak kellett elküldenem.Most jött az üzenet,hogy megérkeztem:-),tehát publikálhatom a fércművet. Elképzelésem,mint mindig,volt dögivel,de a megvalósítás,hát,az egészen más dolog. Azt tudtam,hogy élethű nem lehet,nem csak azért,mert nem szeretem az ilyen portrékat,de nem is biztos,hogy tudnék olyant.Nálam már a rajzon lemerevedik a mosoly,kihűl a tekintet,nem megy ez nekem... Valahogy foltokban képzeltem el a dolgot,szerencsére,még mielőtt nekifogtam volna,megláttam ezt .Nna,ilyent sem tudnék,nemhogy ennél jobbat!Azt hiszem,ez jobban hasonlít rám,mint amit én izzadnék ki magamból. Gondoltam,megvarrom magamat redworkben és kézzel letűzöm,de ez már nem utolsó perces projekt. Nagy kedvem lett volna sziluettet varrni,de ez is azért bukott,mert nem tudtam volna hasonlóvá varázsolni.Pedig ez a Tara Badcock-kép sokáig kísértett. Egy szó mint száz,rá kellett jönnöm,hogy o