Ugrás a fő tartalomra

Emberállat-alkotó majom


Sajnos, "elfogyott" Az emberállat,mostani kedves olvasmányom,Desmond Morris könyve.
Miért is szerettem annyira?
Pl.ezért:

" A csupasz majmot inkább alkotó majomnak kellene hívni.Megfelelő körülmények között egész életünkben megőrizzük a játékosságunkat,és a leghalványabb ürügy is elég,hogy elmerüljünk a felnőttek játékaiban.Ha erről valaha lemondanánk,és nyomasztóan komoly,jámbor felnőttekké válnánk,akkor sutba dobnánk legértékesebb biológiai örökségünket,amelynek köszönhetően mi vagyunk e bolygó legnagyobb életerővel és legdúsabb fantáziával megáldott állata.Ha ez valaha bekövetkezik,akkor ideje lesz,hogy fogjuk a holminkat,és átadjuk a helyünket valami szimpatikusabb fajnak.Addig viszont szabadon játszhatjuk a legszebb játékot,az életünket."

Megjegyzések

Ahama üzenete…
Én is szerettem, érdekes a nézőpontja és persze a stílusa is szórakoztató. Büszkén(mellesleg jogosan)intellektusunkra és kultúránkra hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy mennyire részei vagyunk a nagy anyatermészetnek. Én ezt először és legmélyebben a várandósságaim és a szülések kapcsán éltem meg.
katafolt üzenete…
Ezt olyan szépen mondtad,akartam is kérdezni a blog-díjak kapcsán,mikor lesz már neked is blogod,hű olvasód lennék...
Egyik kedvenc flickr-helyemen,ahol a fényképekhez legalább olyan jó idézetek társulnak,láttam ennek a gondolatnak egy szép megfogalmazását.Nagyon ügyetlenül lefordítva vmi ilyesmi:Ha visszautasítod a vízcsepp-létet,az óceán része leszel.
http://www.flickr.com/photos/simonedc/2664772272/
Ahama üzenete…
De kedves vagy:) Igazság szerint olyan jóízűen blogoltok jónéhányan, hogy én is elcsábultam,már kezdem összepakolni, hogy is nézzen ki.Az indulással meg akarok várni egy közeli örvendetes családi eseményt.
A linket köszi, megnézem.
katafolt üzenete…
Akkor várok türelmesen! :-)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Bigger

 Legyen végre bejegyzés is szegény, elhanyagolt blogomban! Csak röviden, mert idő, az nincs: született egy nagyobb bébitakaró. 93 x 128 cm ( a tőlem megszokott 80 x 110) Lesznek még ilyen nagyobbak, mi több, mostantól ez a méret is rendelhető. Több kép, ár a boltban. În sfîrşit o însemnare pe blogul meu părăsit! S-a născut un model nou: un baby quilt mai mare,de 93 x 128 cm ( modelul obişnuit are 80 x 110 cm). Vor mai fi şi altele, mai mult, de acum  şi această mărime se poate comanda. Mai multe poze şi preţ în magazin.

Párna. Story.Hitelesség.

  Avagy mi a teendő ha már a nagyok is meglopnak? Nem olvasok bulvársajtót. A február végi Story véletlenül került a kezembe. Nem kellett volna...derűs vasárnap reggelem oda. Mert mit látok benne? Ez a párnám Liliana Nae( Neylini) énekesnő kedvenc tárgyai közt! A kép melletti szöveg szerint a nagymamájától kapta, nem alszik rajta, csak dísznek használja. Nehezen is aludhatna, merthogy ez még itt van nálam, amint a fenti fotó is bizonyítja.És egyedi darab. Nem azért, mert annyira eredeti ötlet, hanem mert régi dirndlikből kivágott csíkokból varrtam, ezt az egyet, nem készült belőle több. Egy kósza pillanatig azt hittem, eladtam már a Breslóról, csak elfelejtettem, de nem, ott van most is. Melegen ajánlom megvételre a cikk szerzőjének. (A címet követő kérdés költői csupán. Mert mit tehetnék? Jól kidühöngöm magam, aztán meg nevetek rajta.) Pernă. Story.Credibilitate.  Ce faci când te fură cei mari?   Nu citesc presa de senzaţie. Spre nenorocirea mea azi dimineaţă am apucat

M(ilyen) vagyok ?

Már akkor tudtam,hogy nehéz lesz,amikor jelentkeztem Ildi játékára,önarcképet varrni,amit a sorsolás nyomán Launak kellett elküldenem.Most jött az üzenet,hogy megérkeztem:-),tehát publikálhatom a fércművet. Elképzelésem,mint mindig,volt dögivel,de a megvalósítás,hát,az egészen más dolog. Azt tudtam,hogy élethű nem lehet,nem csak azért,mert nem szeretem az ilyen portrékat,de nem is biztos,hogy tudnék olyant.Nálam már a rajzon lemerevedik a mosoly,kihűl a tekintet,nem megy ez nekem... Valahogy foltokban képzeltem el a dolgot,szerencsére,még mielőtt nekifogtam volna,megláttam ezt .Nna,ilyent sem tudnék,nemhogy ennél jobbat!Azt hiszem,ez jobban hasonlít rám,mint amit én izzadnék ki magamból. Gondoltam,megvarrom magamat redworkben és kézzel letűzöm,de ez már nem utolsó perces projekt. Nagy kedvem lett volna sziluettet varrni,de ez is azért bukott,mert nem tudtam volna hasonlóvá varázsolni.Pedig ez a Tara Badcock-kép sokáig kísértett. Egy szó mint száz,rá kellett jönnöm,hogy o