Ugrás a fő tartalomra

Régies Tildas

Szeretem én a kéket,de ezek az igazi színeim,anyagaim:régies zöldek,bordók,nyersszínű anyagok,különböző léptékű kockások,teáztatott csipke...Ezektől olyan régies hangulatú lett a Tildám(legalábbis remélem :-))Sajnos az ilyen anyag ritka madár.Emlékeztek a régi Praktikára?Ezekért a színekért(is)szerettem annyira.


Îmi place albastrul,dar adevăratele mele culori sunt acestea pe care le-am folosit la această păpuşă.Acest colorit,precum şi dantela vopsită în ceai conferă păpuşii Tildas un ton antic(sper :-))


A fedeles kosarat tegnap kaptam ajándékba.Nem csupán szép,hasznos is:elfér benne a varrókészletem.

Coşuleţul vechi e un dar primit ieri de la o prietenă.Nu e doar frumos ,este şi practic.


Megjegyzések

Judilla üzenete…
Szóhoz sem jutok:) Annyira jó kis békebeli lett. Ezeket a fáradt színeket én is nagyooon szeretem.
Szuper!!
KicsiKató üzenete…
Igen, kifejezetten régies lett, tetszik:) Még nekem is van pár példányom azokból a Prakikákból, a maiak már teljesen mások...
Ahama üzenete…
Itt is gratulálok, jó több helyzetben is látni.
Igen, teljesen más volt az eredeti Praktika stílusa (volt neki).
Ela üzenete…
Intr-adevar aceste papusi au un farmec deosebit!Desi imi plac , eu nu m-am hotarat sa fac dar le admir mereu la tine.Sunt foarte expresive desi te "pacalesc " la inceput cu simplitatea lor!
Ela
enigma üzenete…
nagyon kis bájos lett:)
katafolt üzenete…
Köszönöm,lányok!
Ahama,nagyon jól mondod,a régi stílusát hiányolom a mai Praktikákban.Szigorú barátnőm szerint ez már inkább Tina-kultúra.Azért én mostanában újra veszem,ha képzeletben átöltöztetem nekem tetsző színekbe,már egész jó.


Ela,alegerea materialelor contează mult,în rest nu sunt greu de făcut aceste păpuşi...
Endy üzenete…
Nagyon,kedves, bàjos, mint minden munkàd!
katafolt üzenete…
Köszi,Endy,örülök,hogy idetaláltál!
Monika üzenete…
Mint minden régies,nekem is tetszik nagyon ez a baba! Ügyi vagy nagyon!!!
kastanie üzenete…
pont olyan, ahogy szeretem, a Praktikáról is ugyanazt gondolom:-)
katafolt üzenete…
Mammka,Kastanie,ebben nagyon hasonló az jzlésünk :-)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Bigger

 Legyen végre bejegyzés is szegény, elhanyagolt blogomban! Csak röviden, mert idő, az nincs: született egy nagyobb bébitakaró. 93 x 128 cm ( a tőlem megszokott 80 x 110) Lesznek még ilyen nagyobbak, mi több, mostantól ez a méret is rendelhető. Több kép, ár a boltban. În sfîrşit o însemnare pe blogul meu părăsit! S-a născut un model nou: un baby quilt mai mare,de 93 x 128 cm ( modelul obişnuit are 80 x 110 cm). Vor mai fi şi altele, mai mult, de acum  şi această mărime se poate comanda. Mai multe poze şi preţ în magazin.

Párna. Story.Hitelesség.

  Avagy mi a teendő ha már a nagyok is meglopnak? Nem olvasok bulvársajtót. A február végi Story véletlenül került a kezembe. Nem kellett volna...derűs vasárnap reggelem oda. Mert mit látok benne? Ez a párnám Liliana Nae( Neylini) énekesnő kedvenc tárgyai közt! A kép melletti szöveg szerint a nagymamájától kapta, nem alszik rajta, csak dísznek használja. Nehezen is aludhatna, merthogy ez még itt van nálam, amint a fenti fotó is bizonyítja.És egyedi darab. Nem azért, mert annyira eredeti ötlet, hanem mert régi dirndlikből kivágott csíkokból varrtam, ezt az egyet, nem készült belőle több. Egy kósza pillanatig azt hittem, eladtam már a Breslóról, csak elfelejtettem, de nem, ott van most is. Melegen ajánlom megvételre a cikk szerzőjének. (A címet követő kérdés költői csupán. Mert mit tehetnék? Jól kidühöngöm magam, aztán meg nevetek rajta.) Pernă. Story.Credibilitate.  Ce faci când te fură cei mari?   Nu citesc presa de senzaţie. Spre nenorocirea mea azi dimineaţă am apucat

M(ilyen) vagyok ?

Már akkor tudtam,hogy nehéz lesz,amikor jelentkeztem Ildi játékára,önarcképet varrni,amit a sorsolás nyomán Launak kellett elküldenem.Most jött az üzenet,hogy megérkeztem:-),tehát publikálhatom a fércművet. Elképzelésem,mint mindig,volt dögivel,de a megvalósítás,hát,az egészen más dolog. Azt tudtam,hogy élethű nem lehet,nem csak azért,mert nem szeretem az ilyen portrékat,de nem is biztos,hogy tudnék olyant.Nálam már a rajzon lemerevedik a mosoly,kihűl a tekintet,nem megy ez nekem... Valahogy foltokban képzeltem el a dolgot,szerencsére,még mielőtt nekifogtam volna,megláttam ezt .Nna,ilyent sem tudnék,nemhogy ennél jobbat!Azt hiszem,ez jobban hasonlít rám,mint amit én izzadnék ki magamból. Gondoltam,megvarrom magamat redworkben és kézzel letűzöm,de ez már nem utolsó perces projekt. Nagy kedvem lett volna sziluettet varrni,de ez is azért bukott,mert nem tudtam volna hasonlóvá varázsolni.Pedig ez a Tara Badcock-kép sokáig kísértett. Egy szó mint száz,rá kellett jönnöm,hogy o