Ugrás a fő tartalomra

Lovacska

A napokban nem volt időm varrni.Hiánytüneteim leküzdésére,és mert tegnap jó sörénynek való fonalat találtam a turiban, ma hajnalban ezt a lovat varrtam egyik kedvenc könyvemből.


Săptămîna asta n-am avut timp să cos.Ieri am găsit lâna asta la second hand,tocmai bun pentru coama căluţului.Azi în zori l-am cusut...

Megjegyzések

Ela üzenete…
Deci nu esti plecata! Dar ai disparut de pe grup!!
Este frumos calutul dar cu noua coama l-ai "elegantit"!
Ela
katafolt üzenete…
Merci,Ela!Vin si pe grup,n-am avut net...
Katbo-Réka üzenete…
Érdemes ezt a könyvet beszerezni? Bár írod, hogy kedvenc, tehát biztos érdemes. Nagyon helyes lett a lovacska.
katafolt üzenete…
Lehet.Katbo,hogy neked már nem,de kezdőként hálát adtam volna az égnek egy ilyen könyvért.Mostanában is használom,a négylábú lovat is ki akarom próbálni.Amitől nagyon jó ez a könyv:precíz,részletes,összesen 2 pici hibát találtam csak benne.Ja,és nagyon korrekt.Tényleg minden trükköt elárul és rajzzal dokumentál.
Dühöngök,amikor olyan leírással találkozom,ahol a 15 centis babánál ez az utasítás:átmásoljuk a részeket az anyagra,kiszabjuk és összevarrjuk...ember legyen a talpán,pláne,ha nem varrt még babát,akinek ez így sikerül.
Na,ebben a könyvben külön ajánlja,hogy csak összevarrás után szabd ki.
Judilla üzenete…
Édes lett ez a kis paripa:))

Húú, de jó ötlet ez az utólag szabás!! Legközelebb így fogom kipróbálni ezeket az apróságokat.:))
katafolt üzenete…
:-)) ezért mondom,hogy jó könyv.Majd mutasd meg,Judilla,mit varrtál!
Én üzenete…
Nagyon aranyos lett a lovacska!
Vajon kapható még valahol ez a könyv?
Köszönöm az" utólag szabás" ötletét,egy kezdőnek minden szavatok aranyat ér!Csak tanítsatok még,még..
katafolt üzenete…
Igen,kapható:
http://www.praktika.hu/bolt/textilfigurak_konyve/2008/
Katbo-Réka üzenete…
Kata, légyszi nézz be hozzám! Meglepi:-DD
Dora üzenete…
Hi, Hi, ce dragut e :))Si ce bine se potriveste cu perechea lui de lemn
katafolt üzenete…
Dora,perechea din lemn e un vechi dar din gradinita:baiatul meu plangea dupa el in fiecare zi,educatoarea a decis ca putem sa-l luam acasa :-)
Piroseper üzenete…
Helyes lovacska szerintem is! Nem is tudtam, hogy turiban fonalat is be lehet szerezni.
A Tildas könyvek egy része is az utólag szabást szorgalmazza. És kezdő varróként nagyon sokat segített, mert így nem ment el a kedvem az első figura után.
katafolt üzenete…
Piroseper,ebben a turiban
hajókoffertől új cipőig minden van.
Legközelebb viszem a fényképezőgépet is :-)
Piroseper üzenete…
Hát ilyen turit sem láttam még... Hol van ez a bolt? Budapesten?
katafolt üzenete…
Ááá,nem,messzébb:Csíkszereda :-)ez egy alapítvány turija,amit eladnak,abból a sokgyerekes,szegény sorsú családokat segítik.Bútor,játék,edény,könyv,minden van,és minden kilóra.Olyan,mint az ócskapiac,ami nálunk pl.nincs.
Ilyent,hogy kilóra venni könyvet,csak Svájcban hallottam,Lausanne-ban van egy hatalmas turkáló,majdnem eltévedtem benne.Ottjártamkor a könyves rész sajnos zárva volt,pedig 1 frank egy kiló...:-)
Piroseper üzenete…
Hűha! Nem semmi! Könyv kilóra...

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Bigger

 Legyen végre bejegyzés is szegény, elhanyagolt blogomban! Csak röviden, mert idő, az nincs: született egy nagyobb bébitakaró. 93 x 128 cm ( a tőlem megszokott 80 x 110) Lesznek még ilyen nagyobbak, mi több, mostantól ez a méret is rendelhető. Több kép, ár a boltban. În sfîrşit o însemnare pe blogul meu părăsit! S-a născut un model nou: un baby quilt mai mare,de 93 x 128 cm ( modelul obişnuit are 80 x 110 cm). Vor mai fi şi altele, mai mult, de acum  şi această mărime se poate comanda. Mai multe poze şi preţ în magazin.

Párna. Story.Hitelesség.

  Avagy mi a teendő ha már a nagyok is meglopnak? Nem olvasok bulvársajtót. A február végi Story véletlenül került a kezembe. Nem kellett volna...derűs vasárnap reggelem oda. Mert mit látok benne? Ez a párnám Liliana Nae( Neylini) énekesnő kedvenc tárgyai közt! A kép melletti szöveg szerint a nagymamájától kapta, nem alszik rajta, csak dísznek használja. Nehezen is aludhatna, merthogy ez még itt van nálam, amint a fenti fotó is bizonyítja.És egyedi darab. Nem azért, mert annyira eredeti ötlet, hanem mert régi dirndlikből kivágott csíkokból varrtam, ezt az egyet, nem készült belőle több. Egy kósza pillanatig azt hittem, eladtam már a Breslóról, csak elfelejtettem, de nem, ott van most is. Melegen ajánlom megvételre a cikk szerzőjének. (A címet követő kérdés költői csupán. Mert mit tehetnék? Jól kidühöngöm magam, aztán meg nevetek rajta.) Pernă. Story.Credibilitate.  Ce faci când te fură cei mari?   Nu citesc presa de senzaţie. Spre nenorocirea mea azi dimineaţă am apucat

M(ilyen) vagyok ?

Már akkor tudtam,hogy nehéz lesz,amikor jelentkeztem Ildi játékára,önarcképet varrni,amit a sorsolás nyomán Launak kellett elküldenem.Most jött az üzenet,hogy megérkeztem:-),tehát publikálhatom a fércművet. Elképzelésem,mint mindig,volt dögivel,de a megvalósítás,hát,az egészen más dolog. Azt tudtam,hogy élethű nem lehet,nem csak azért,mert nem szeretem az ilyen portrékat,de nem is biztos,hogy tudnék olyant.Nálam már a rajzon lemerevedik a mosoly,kihűl a tekintet,nem megy ez nekem... Valahogy foltokban képzeltem el a dolgot,szerencsére,még mielőtt nekifogtam volna,megláttam ezt .Nna,ilyent sem tudnék,nemhogy ennél jobbat!Azt hiszem,ez jobban hasonlít rám,mint amit én izzadnék ki magamból. Gondoltam,megvarrom magamat redworkben és kézzel letűzöm,de ez már nem utolsó perces projekt. Nagy kedvem lett volna sziluettet varrni,de ez is azért bukott,mert nem tudtam volna hasonlóvá varázsolni.Pedig ez a Tara Badcock-kép sokáig kísértett. Egy szó mint száz,rá kellett jönnöm,hogy o